CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Uw terras beschermen met olie voor hardhout 20 sep

Uw terras beschermen met olie voor hardhout

Terug naar overzicht

Houtolie aanbrengen

Het is gemakkelijk mogelijk om uw vlonderplanken mooi te houden. U doet dit met behulp van hardhout olie. Hardhoutolie zorgt er namelijk voor dat de planken minder snel vergrijzen en dus langer mee gaan. Zo heeft u maximaal plezier van uw terras. Houtolie beschermt uw hout van binnenuit omdat het in het hout trekt. Het voordeel dat hardhoutolie heeft ten opzichte van beits, is dat olie minder zichtbaar is. Zo behoudt u de mooie uitstraling van het hout in uw terras. Ook beschermt de olie het hout tegen algen en schimmels.

Regelmatig aanbrengen

Wanneer u uw hout voor het eerst bewerkt met deze olie, adviseren wij om dit tweemaal te doen met een rustperiode van minsten 24 uur er tussen. Vervolgens behoeft het hout zo'n 2 behandelingen per jaar. Bij deze frequentie garandeert u de maximale bescherming voor uw terras. Het is wel van belang om het hout te bewerken bij de juiste temperatuur. Tussen de 18 en 23 graden is de beste temperatuur om olie aan te brengen. Bij lagere temperaturen droogt het geheel slecht en bij hogere temperaturen juist te snel. Het is belangrijk dat bij het aanbrengen, het oppervlak goed schoon en stofvrij is gemaakt. 

Bankirai terras

De meest gebruikte hardhoutsoort in Nederland is Bankirai. Dit hout wordt veelal geïmporteerd uit Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen. Omdat deze houtsoort zoveel gebruikt wordt in Nederland worden de woorden 'bankirai' en 'hardhout' vaak als synoniem gebruikt. Bankirai olie is dan ook prima geschikt voor andere soorten hardhout.

Producten die passen bij deze blog