CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Tot hoe laat mag ik lawaai maken? 04 jul

Tot hoe laat mag ik lawaai maken?

Terug naar overzicht

Doordat steeds meer mensen thuiswerken of voor een langere tijd thuis zitten, raken wij steeds meer bewust van het lawaai dat onze buren maken. Om een goede relatie met elkaar te houden is het daarom goed om te weten tot wanneer u zonder zorgen in en om het huis kunt klussen.

Tot hoe laat mag ik klussen?

In Nederland is er geen wet die bepaalt wanneer je wél en niet mag klussen. De meeste gemeenten hebben echter wel regels met betrekking tot geluidsoverlast. Tijden kunnen per gemeente verschillen, maar vallen meestal rond 7.00 - 8.00 in de ochtend en 19.00 - 20.00 in de avond. Vaak kunt u nog wel tot 22.00 - 23.00 lawaai maken, maar er wordt dan aangeraden om geen zwaardere machines meer te gebruiken.

Wilt u exact weten wat de regelgeving en tijden in uw gemeente zijn? Raadpleeg dan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op de website van uw gemeente.

Ongeschreven regels voor geluidsoverlast

Natuurlijk gaat het bij geluidsoverlast ook over ongeschreven fatsoensnormen. Als u ervan bewust van bent dat u voor een langere periode geluidsoverlast of hinder gaat creëren, is het fatsoenlijk om dit met uw buren af te stemmen. Denk er bijvoorbeeld aan dat uw buurman of buurvrouw de volgende dag vroeg moet werken of dat jonge kinderen vroeg op bed liggen. Houd daarnaast vooral rekening met overlast als het gaat om een zondag. Dit wordt namelijk door velen nog als een rustdag gezien. 

Producten die passen bij deze blog