CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
bestrating-behandelen-tuinproducten 09 dec

Tuinbestrating en sierbestrating behandelen met WS tuinproducten

Terug naar overzicht

Steen en beton in de tuin krijgt natuurlijk te maken met de invloeden van het weer. Door regen, zon en temperatuurwisselingen kan uw bestrating snel lelijk worden. Dit zorgt er voor dat de bovenste laag van het materiaal wordt aangetast. Dat zorgt er voor dat er verkleuring ontstaat, kalkuitbloei kan ontstaan enzovoorts. Wilt u dit voorkomen? Dat kan met de juiste behandeling! WS Tuinproducten, zijn verschillende producten voor het onderhouden, opknappen en mooi houden van steen en beton. 

Onderhoud bestrating

Met de tuinproducten van het merk WS kunt u dus uw steen en beton onderhouden. De producten zijn in twee groepen te verdelen. Ten eerste zijn daar de reinigers en daarnaast de impregneer middelen. De reinigers zorgen er voor dat aangetast beton er weer mooi en goed uit komt te zien. Impregneer is meer gericht op decoratie en bescherming. Impregnatie beschermt het beton en kan het tegelijkertijd op kleur brengen! Wij leggen in dit blog graag aan u uit welke producten er zijn en wat deze doen. Wij leggen in stappen uit hoe u uw beton of steen onderhoudt. 

1. Schoonmaken

Wanneer uw beton of steen verouderd is, is het belangrijk om dit eerst schoon te maken. Deze stap kunt u overslaan bij nieuw en schoon beton of steen. Bekijk eerst wat voor aantastingen het materiaal al heeft. Is er sprake van kalkuitbloei? Dan gebruikt u eerst WS kalkuitbloei verwijderaar. Zo verwijdert u de lelijke, witte vlekken op steen of beton. Wanneer u last heeft van groene aanslag, gebruikt u WS groene aanslag verwijderaar. Hiermee kunt u heel gemakkelijk de groene aanslag wegwerken. 

Bij algeheel vies beton kunt u ook kiezen voor het gebruiken van WS-advance. Het grote voordeel hiervan, is dat het gelijk als voorbehandeling geldt voor de coatings in de volgende stap. WS Advance is een reiniger en primer in 1. 

2. Impregneren en beschermen

Wanneer uw beton schoon en droog is, kunt u gaan impregneren. Dit zorgt namelijk voor bescherming en dit voorkomt toekomstige vervuiling en verkleuring van de ondergrond. WS tuinproducten heeft 2 verschillende kleuren: Imperial black en transparant. De eerste kleur wordt met name gebruikt bij antraciet en zwart, maar kan ook gebruikt worden bij licht steen dat u zwart wenst te maken. De transparante variant is kleurloos en wordt met name gebruikt op lichter steen en beton. Op de onderstaande foto ziet u de zwarte variant toegepast. 

To show how to create blog post

Na behandeling is de ondergrond beschermd tegen groene aanslag, lelijke kalkuitbloei en verkleuring. Daarnaast zorgt het ook voor een kleur verdieping. Uw beton en steen gaat langer mee en ziet er mooier uit! 

3. Onderhouden

Vervolgens is het belangrijk om uw steen en beton te onderhouden. Dit kan weer met de reinigingsmiddelen die genoemd zijn bij stap 1. Er kan natuurlijk altijd nog een beetje viezigheid hechten aan uw behandeld beton of steen. Het is dan goed om af en toe even te reinigen. Mocht naar vele jaren de kleur weer een beetje verloren gaan, dan kunt u er voor kiezen om opnieuw te impregneren. Dit is echter voor een lange tijd niet nodig! Impregnatie maakt onderhoud dus stukken makkelijker voor u!

WS Tuinproducten

De WS-tuinproducten hebben wij voor u op een rijtje gezet.

  • WS Groene aanslag verwijderaar

Ten eerste is daar de WS groene aanslag verwijderaar. De naam zegt het natuurlijk al, het verwijdert groene aanslag en algen. De meeste viezigheid krijgt u met dit product van uw beton en steen af. 

  • WS Kalkuitbloei verwijderaar

Op steen en beton is het heel normaal om last te krijgen van kalkuitbloei. Dit zijn lelijke witte vlekken. Wanneer u dit wilt verwijderen, gebruikt u de WS kalkuitbloei verwijderaar. Zo ziet uw oude beton en steen er snel weer uit als nieuw! 

  • WS - Primer & Reiniger Advance

WS Advance, is een primer en reiniger in één voor bestrating. Met dit zuurvrije middel kunt u uw steenachtige ondergronden reinigen. Daarnaast geldt het als voorbehandeling voor het gebruik van WS Seal & protect of WS Imperial black. WS Advance zorgt er voor dat deze middelen beter kunnen hechten en er beter uit komen te zien. Daarnaast bevorderd het de duurzaamheid. 

  • WS - Imperial Black 1L beton en steen coating

Heeft u last van verkleurde of verbleekte tegels, beton, steen of cement?  Dan wilt u deze natuurlijk weer op kleur brengen! Dat kan met WS Imperial black. Deze coating heeft een zeer diepe, mooie en zwarte kleur. Zoals te zien op de tweede foto is het een perfect product voor het opfrissen van uw steen, beton of cement in de tuin. Uw bestrating weer prachtig zwart op kleur! De imperial black trekt in de ondergrond en zorgt voor bescherming tegen de weersinvloeden en tegen kalkuitbloei.

  • WS Seal & protect 1L - Steen en beton coating transparant

Wanneer u uw beton, steen of cement wilt behandelen en beschermen, gebruikt u de WS Seal en Protect. Deze coating beschermt uw beton, steen of bijvoorbeeld cement. Een ander voordeel, is dat het de kleur van uw steen ook nog eens versterkt. Dit maakt dat de coating uw ondergrond mooi maakt én mooi houdt! 2 vliegen in één klap dus. 

Producten die passen bij deze blog