CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
verrijdbare-meubels-maken-meubelwielen 08 sep

Verrijdbare meubels maken met meubelwielen

Terug naar overzicht

Wilt u uw meubels verrijdbaar maken door middel van meubelwielen? Wovar biedt u een uitgebreid assortiment zwenkwielen en bokwielen voor het maken van bijvoorbeeld een verrijdbare salontafel, bijzettafel óf ga aan de slag met onze wielen en maak zelf een buitenkeuken op wielen. De variaties zijn eindeloos en door het strakke design van onze wielen zorgt u voor een prachtige én praktische toevoeging aan uw meubelen. In deze blog behandelen wij enkele leuke projecten die eenvoudig zijn te realiseren met behulp van onze zwenkwielen en bokwielen.

Wat is een zwenkwiel

Voordat we de diverse leuke projecten behandelen, lichten wij graag het verschil tussen de verschillende meubelwielen even kort toe. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste wielen kiest voor uw klusproject. Doorgaans is er een scheiding tussen de verschillende meubelwielen te maken in twee groepen, namelijk zwenkwielen en bokwielen. Het verschil tussen deze twee varianten is dat de bokwielen een vaste rolrichting hebben, terwijl de zwenkwielen 360 graden rond kunnen draaien. Met zwenkwielen bent u dus in staat om met uw verrijdbare meubel bochten te nemen. Met enkel bokwielen is dit niet mogelijk en kan uw meubel enkel van links naar rechts óf van achter naar voren bewegen.

Welke wielen voor uw situatie de juiste keuze is, hangt natuurlijk af van het klusproject. Voor een goed en soepel verrijdbaar meubel adviseren wij echter om een combinatie van zowel bokwielen als zwenkwielen te gebruiken. Door aan de ene kant van het meubel bokwielen te monteren en aan de andere kant juist zwenkwielen te bevestigen, ontstaat een meubel die zeer stabiel rolt, maar toch soepel door bochten zal bewegen. 

Salontafel industrieel zelf maken

Zwenkwielen en bokwielen zijn een perfecte manier om een vrij te verrijden salontafel te maken. Kies bijvoorbeeld voor prachtige zwenkwielen zwart in combinatie met een houten tafelblad. Voor een industrieel en landelijke uitstraling worden steeds vaker houten pallets als basis gebruikt. Hier schroeft u simpelweg zwenkwielen onder zodat u een salontafel op wielen maakt. Hieronder een prachtig voorbeeld van een dergelijke pallet-salontafel met meubelwielen.

To show how to create blog post

Wovar Tip: Behandel de pallets met white wash, dit zorgt voor een prachtige uitstraling van het hout, waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft. Bekijk de volledige selectie white- én grey wash in het assortiment steigerhout beits.

Zelf verrijdbare buitenkeuken maken

Denk los van het gebruik van meubelwielen binnenshuis óók aan de toepassing op bijvoorbeeld buitenkeukens, verrijdbare plantenbakken én zelfs een complete loungebank kan worden voorzien van meubelwielen. Hierdoor zorgt u voor veel flexibiliteit als het gaat om het indelen van uw tuin. Een buitenkeuken van douglas is een zeer wenselijke uitkomst als u van koken in de buitenlucht houdt. Het voordeel van het toepassen van zwenkwielen op buitenkeukens is dat u in de wintermaanden eenvoudig de buitenkeuken in een hoek van de tuin of overkapping kunt rollen. Hierdoor kunt u uw tuin optimaal benutten wat zorgt voor veel leefgenot.

De combinatie van zwarte zwenkwielen met het prachtig zalm-roze douglas hout is werkelijk een prachtig plaatje. Voor de deurtjes van uw nieuwe buitenmeubel gebruikt u voor een mooie rustieke uitstraling onze zwarte hengen en duimen.

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog