CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Het verschil tussen beits, olie en verf 20 sep

Het verschil tussen beits, olie en verf

Terug naar overzicht

Veel mensen willen hun hout beschermen. Een houten constructie in de tuin kost natuurlijk geld. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van deze investering is het belangrijk om er voor te zorgen dat de levensduur van het hout zo lang mogelijk is. Gelukkig kan deze levensduur gemakkelijk verhoogd worden. Met het aanbrengen van beits, olie of (lak) verf is uw hout beschermd tegen de invloeden die het weer heeft op uw blokhut, tafel, schutting of schuur. Ook voorkomt het krassen en deuken op het oppervlak van het hout. Veel mensen weten echter niet welk type tuinverf het beste geschikt is voor hun project. Daarom leggen wij hier nog even haarfijn uit wat het verschil is tussen deze producten. 

To show how to create blog post

Beits en olie

Beits en olie lijken veel op elkaar. Voor beide producten geldt dat zij het hout beschermen van binnen uit. Dit komt omdat het hout de verf opneemt. Het komt er dus niet (altijd) als een laagje op te zitten. Dit heeft als grote voordeel dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Beits kan geleverd worden in dekkende en transparante vormen, olie is altijd transparant. Zo kunt u op basis van smaak een keuze maken. Een ander voordeel dat beits en olie hebben ten opzichte van lakverf, is het feit dat er geen grondverf te pas komt bij het aanbrengen. 

Toch is er ook een verschil tussen beits en olie. Ten eerste heeft beits het voordeel dat het langer mee gaat. Olie moet namelijk met een hoge frequentie toegebracht worden. Ook is de bescherming van beits groter dan bij olie. Beits is dus eigenlijk de sterkere variant van de twee. Het nadeel is echter dat beits beter zichtbaar is dan olie. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke karakter van het hout, bij houtolie beter bewaard blijft dan bij beits. De keuze is dus een afweging tussen gemak en zekerheid, tegenover een karakteristiekere uitstraling. Olie is met name een populaire oplossing bij hardhout. Er bestaan ook oliën met een decorerende functie. Deze olie is dan meestal transparant met een bepaalde kleur. Hardhoutolie is de meest voorkomende vorm van olie. Wat Beits betreft vindt u bij Wovar tuinbeits en tuinhuis beits. Maar ook beits voor steigerhout en bijvoorbeeld gevelbekleding.

Lak en verf

Bij lak en verf trekt het product niet in het hout, maar blijft het als een laagje over het hout zitten. Er bestaat gekleurd lak, maar ook transparante lak. Bij sommige soorten lak is het van belang dat er eerst grondverf wordt gebruikt. (Lak)verf kan zorgen voor mooi, strak, glanzend en egaal hout. Na een aantal jaren kan het echter gaan barsten en dient het opnieuw aangebracht te worden. Lak is vooral handig bij harde houtsoorten. Bij zacht hout heeft het meer kans om te gaan barsten. Bekijk het uitgebreide aanbod van deze producten op onze website.

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog