CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Het verschil tussen beits voor binnen en beits voor buiten 29 okt

Het verschil tussen beits voor binnen en beits voor buiten

Terug naar overzicht

Beits voor buiten en binnen

Om te beginnen zijn er natuurlijk duidelijk verschillende omstandigheden voor hout binnen en hout buiten. Het komt er met name op neer dat beits (ook wel tuinbeits) voor buiten tegen meer bestand moet zijn dan beits voor binnen. Buiten krijgt het hout namelijk te maken met zon, wind, regen, schommelende temperaturen, vrieskou en nog veel meer! Al deze invloeden van het weer zorgen er voor dat hout kapot kan gaan of minder mooi wordt. Daarom is het van groot belang om hout buiten nog meer te beschermen. Verder hebben mensen voor hun interieur meer oog voor detail. Mensen kiezen bij beits voor binnen vaak meer voor een mooi resultaat in plaats van de maximale bescherming. Ook vinden mensen het belangrijk dat beits voor binnen geurloos is, buiten heeft men daar vaak minder problemen mee.

Buitenbeits

Zoals gezegd heeft het hout buiten meer te voortduren. Om deze reden wordt dan ook meestal aangeraden om te kiezen voor een sterke beits. U kunt zelf kiezen of u gaat voor een transparante of een dekkende beits. Dekkende beitsen bieden de maximale bescherming, maar smaak valt natuurlijk niet te twisten. Veel mensen vinden transparant mooier omdat de kleur en/of structuur van het hout dan beter behouden blijven. Er bestaan ook veel transparante beitsen met verschillende kleuren of tinten. Dit kan een mooie middenweg zeg. Buitenbeits is in veel gevallen op terpentine basis. Dit stinkt vaak tijdens het aanbrengen en is minder goed voor het milieu. De meeste beitsen van Wovar zijn echter watergedragen. Dit is geurloos en milieuvriendelijk, iets wat wij erg belangrijk vinden. 

Binnenbeits

Het belangrijkste verschil is dat binnenbeits eigenlijk altijd op waterbasis is. Dit maakt de beits geurloos en beter voor het milieu. Ook vergeelt beits dat watergedragen is minder snel dan terpentine. Om deze reden kiezen de meeste mensen voor binnenbeits bij binnen gebruik. Vaak is de beits ook wat minder sterk maar dat is niet erg omdat het binnen toch al beschermd is tegen de meeste Uv-stralen, regen en wind. Vaak zijn binnenbeitsen zijdeglanzende of hoogglanzende verven. Dit geeft namelijk een mooi resultaat. 

Universele beits

Natuurlijk bestaan er ook universele beitsen voor binnen en voor buiten. Dit wordt dan duidelijk bij het product vermeld. Toch zijn de verschillen tussen de behoeften van beitsen voor binnen en buiten vrij groot. Daarom is het verstandiger om gewoon een binnenbeits te gebruiken voor binnen en een buitenbeits voor buiten. 

Producten die passen bij deze blog