CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
verschil-transparant-dekkend 01 jan

Verschil tussen transparant en dekkend

Terug naar overzicht

De wereld van verf kan erg ingewikkeld zijn, zeker wanneer u er weinig ervaring mee heeft. Er bestaan ontzettend veel eigenschappen die kunnen verschillen per product. Een belangrijke eigenschap is de doorzichtigheid van het materiaal. In grote lijnen zijn er twee typen: transparant en dekkend. Toch is de scheidingslijn tussen de twee soms een beetje een vage. Wij leggen zo goed mogelijk uit wat de verschillen zijn. In de regel is het namelijk niet zo ingewikkeld. 

Transparante verf

Om te beginnen gaan we het hebben over transparante verf. Met name olie en beits kunnen vaak transparant zijn. Transparant houdt in dat er doorheen gekeken kan worden. Het is dus doorzichtig, vergelijkbaar met glas. Veel mensen denken echter dat transparant betekent dat het ook kleurloos is. Dat hoeft zeker niet zo te zijn! Er bestaan zowel gekleurde als kleurloze varianten. Gekleurde transparante verven hebben als voordeel dat de structuur mooi zichtbaar blijft van het hout terwijl het hout toch een nieuwe kleur krijgt. Transparante oplossingen hebben doorgaans een authentiekere uitstraling dan dekkende verven. 

Olie is altijd transparant. Beits bestaat zowel in transparante versies als in dekkende varianten. De dekkende varianten hebben soms een grondverf nodig voor de juiste hechting. Het verschil tussen transparante beitsen en olie zit hem in de bescherming. Beits biedt namelijk betere bescherming tegen zonlicht en regen dan olie. Het voordeel van olie is echter dat de bewerking minder goed zichtbaar is. Het ziet er dus veel natuurlijker uit dan bij beits. Bij beits zult u meestal toch zien dat er wat op zit. 

Dekkende verf producten

Dekkend betekent eigenlijk dat het niet doorzichtig is. De dekkende laag komt over het hout heen en zorgt er voor dat de structuur minder goed zichtbaar wordt of in de meeste gevallen zelfs helemaal zal verdwijnen. Het is een kwestie van smaak of dit goed is of niet. Over het algemeen bieden dekkende beitsen wel meer bescherming dan niet dekkende. Sommige dekkende beitsen hebben een grondverf nodig. Het is wel belangrijk om dit goed te checken voor aanschaf. Bij Wovar bestelt u verschillende dekkende beitsen.

To show how to create blog post

Producten die passen bij deze blog