CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Het verschil tussen verf op terpentinebasis en verf op waterbasis 20 sep

Het verschil tussen verf op terpentinebasis en verf op waterbasis

Terug naar overzicht

Water of terpentine verf

Het verschil is heel erg simpel en zit hem eigenlijk al in de naam. Bij verf op terpentinebasis, is terpentine gebruikt om de verf te verdunnen. Bij verf op waterbasis is het verdunningsmiddel water. Het grote verschil voor de consument zit hem in het gebruik. Verf op waterbasis wordt namelijk vooral gebruikt voor binnen terwijl terpentine gedragen verf vaak de keuze is voor gebruik buiten. Het is zelfs zo dat schilders verplicht zijn om terpentineverf enkel buiten te gebruiken. Echter zien we waterbasis ook steeds vaker buiten. Vooral omdat dit beter is voor het milieu. Dit geldt natuurlijk hetzelfde bij zowel hardhout olie als beits of lak. 

Verf op terpentinebasis buiten gebruiken

Dit is natuurlijk niet zomaar gekomen. Verf op terpentinebasis heeft namelijk enkele voor- en nadelen. Zo levert het een hogere bescherming dan verf op waterbasis tegen verkleuring van de zon en regen. Ook is het door de terpentine makkelijker toe te brengen bij projecten in de tuin. De droging duurt iets langer dan bij verf op waterbasis. Wanneer deze verf te weinig wordt blootgesteld aan de zon, kan lichte vergeling optreden bij lichte kleuren. Dit wil nog wel eens voorkomen op plekken die de hele dag in de schaduw staan, zoals onder een boom. 

Verf op waterbasis 

Vanzelfsprekend is verf op waterbasis dan de meest gebruikte versie voor projecten binnenshuis. Verf op waterbasis stinkt minder bij tijdens het verven, droogt sneller en is beter voor het milieu. Het belangrijkste voor de consument om te weten is dus dat deze verf sneller droogt en gemakkelijk is in gebruik. De laatste jaren is er een goede ontwikkeling zichtbaar op de markt. Steeds meer producten zijn watergedragen. Door innovatie zijn de watergedragen beitsen steeds sterker en beter geworden. Bij Wovar verkopen we daarom enkel nog watergedragen tuinbeitsen.

Milieuvriendelijke beits

Bij Wovar zijn wij van mening dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. Daarom vinden wij de verduurzaming van hout ook zo belangrijk. We vinden het jammer dat dit soms moet gebeuren met schadelijke stoffen in verven. Daarom streven wij er naar om ons assortiment zo groen mogelijk te houden. In ons assortiment zult u dan ook veelal beits, olie en lak vinden dat watergedragen is.

Producten die passen bij deze blog