CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
vloeibaar-rubber-gebruiken 09 sep

Vloeibaar rubber gebruiken

Terug naar overzicht

Misschien heeft u het wel eens gezien of er van gehoord, vloeibaar rubber. Vloeibaar rubber staat ook wel bekend als rubber seal. Dit komt met name omdat het bekende merk Bison dit zo noemt. Vloeibaar rubber is een vloeibare substantie dat na droging hard, flexibel, waterdicht en sterk wordt. Hierdoor is het perfect te gebruiken voor eindeloze doeleinden! Denk bijvoorbeeld aan het beschermen van houten palen in de grond, het waterdicht maken van bijvoorbeeld een dakgoot, afwerking van een vijver of noem maar op! Het product is vooral bedoeld voor het bestrijden van vocht en water. Hieronder beschrijven we een aantal toepassingen en beschrijven wij ook hoe vloeibaar rubber nou precies werkt. 

Lekkage dichten

Heeft u last van een lekkage? Bijvoorbeeld langs de randen van uw afzuiging, of ergens in het plafond? Dan is dit makkelijk weg te werken met vloeibaar rubber. Door rubber aan te brengen op de plek van lekkage, krijgt u het gemakkelijk voor elkaar om het vocht tegen te houden. In de praktijk wordt dit vooral gedaan bij douchegoten, dakgoten, buisdoorvoeren, kozijnen, lichtkoepels etc. Vloeibaar rubber is ook verkrijgbaar in de kleur wit. Vloeibaar rubber is te gebruiken op vrijwel elk soort ondergrond. Metaal, hout, pvc, EPDM en noem maar op! Multifunctioneel dus! 

Houten palen beschermen

Wanneer u houten palen in de grond gaat plaatsen, dan krijgt u te maken met vocht gerelateerde problemen. Vocht trekt namelijk vanuit de grond razendsnel in het hout. Dit kan funest zijn voor uw hout. Hierdoor ontstaan namelijk schimmels en houtrot. Hierdoor wordt het hout lelijk en gaat het zelfs kapot. Door de onderkant van de palen in te smeren met vloeibaar rubber, voorkomt u dat het vocht in het hout trekt. Dit verlengt de levensduur met vele jaren! Wij adviseren daarom altijd om uw houten palen in de grond te voorzien van een laag vloeibaar rubber. Hier maakten wij de onderstaande video over:

Hoe werkt vloeibaar rubber?

Het werkt ontzettend simpel. U koopt vloeibaar rubber van bijvoorbeeld OAF of Bison. Open de verpakking en roer het geheel goed door. Doe dat net zo lang tot dat er een homogene, effen kleur ontstaat. Vervolgens kunt u het vloeibare rubber aanbrengen met een kwast of roller. Voor het beste resultaat brengt u 2 lagen aan met 10 minuten droogtijd tussen door. Probeer een minimale laagdikte van 2 mm aan te houden voor een goed, flexibel en sterk resultaat. Het is wel belangrijk dat u de ondergrond van tevoren goed stof en vuilvrij maakt voor een goede hechting. 

Producten die passen bij deze blog