CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Vloeren: olie, lak of hardwax 13 nov

Vloeren: olie, lak of hardwax gebruiken?

Terug naar overzicht

Vloer afwerking

Het is ontzettend belangrijk dat uw vloer goed afgewerkt is. Een goede behandeling zorgt namelijk voor een langere levensduur en simpel weg een mooiere vloer. Alle afwerkingen zorgen voor bescherming tegen vuil, beschadigingen en lelijke vlekken. Ook kunt u uw hout decoreren door een nieuwe kleur aan te brengen. Lak, olie en hardwax zijn de producten die u kunt kiezen. Het verschil leggen wij u graag uit. Zo kunt u een gemakkelijke keuze maken. 

Olie voor vloer

Olie is de eerste en goedkoopste optie. Olie beschermt uw vloer door in de poriën door te dringen. Wanneer de olie zich hier plaatst, kunnen andere stoffen er niet meer in dringen. Ook behoudt de olie de natuurlijke uitstraling van uw houten vloer. De vloer heeft na behandeling helaas nog wel regelmatig onderhoud nodig. Het is verstandig om nog regelmatig schoon te maken, eigenlijk wel 1x per maand. Eens in de drie of vier jaar is een grote beurt nodig. Dan ziet de vloer er weer helemaal top uit. 

olie gieten

Er bestaan oliën in verschillende kleuren. De meeste kleuren zijn transparant, zo behoudt u het originele uiterlijk van het hout. De structuur blijft namelijk mooi zichtbaar. Olie geeft geen zichtbare laag weer maar lijkt volledig in het hout getrokken.

Lak voor vloer

U kunt er ook voor kiezen om lak te gebruiken, net als bij olie zijn er ontzettend veel verschillende soorten vloerlak te verkrijgen. De meeste lakken hebben wel een grondverf nodig om goed te hechten. Houd hier altijd rekening mee bij aankoop. Lak beschermt uw hout in meerdere mate dan olie. Er bestaan glanzende lakken en matte lakken. Na het gebruik van lak op de juiste manier hoeft u jaren niet meer om te kijken naar uw vloer. Sommige soorten lak gaan wel 15 jaar mee. 

Hardwax vloer opknappen

Hardwax heeft als het ware een dubbele werking. Ten eerste trekt het namelijk in uw houten vloer en zorgt het voor bescherming van binnenuit. Daarnaast is het licht filmvormend. Dit betekent dat er een dun laagje ontstaat op uw vloer. Deze laag biedt als een soort schild bescherming voor uw vloer. Vlekken en krassen krijgen hierdoor minder kans! Wanneer u de hardwax goed onderhoud is het waterafstotend en kraswerend. Mochten er toch beschadigingen ontstaan op uw vloer, dan kunt u deze altijd gemakkelijk bijwerken. Hardwax heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Eigenlijk is 1x per jaar net te weinig. Om de 8 a 9 maanden lijkt verstandig. Ook moet de toplaag na verloop van tijd vervangen worden. Hiervoor geldt meestal zo'n 5 jaar. Hardwax is ook verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Zo kunt u uw vloer tegelijkertijd decoreren en beschermen! 

In het Wovar assortiment vindt u verschillende producten voor het onderhouden van uw vloeren.