CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Flex Fence draaibare lamellen 01 feb

Lees hier wat de WSPT-poedercoating van Wovar zo uniek maakt!

Terug naar overzicht

Poedercoaten: wat is dat eigenlijk? 

Poedercoaten is een oppervlaktebehandeling waarbij een poederverf door middel van elektrostatisch spuiten op metaal wordt aangebracht. Na dit proces wordt het metaal verhit tot een temperatuur van ± 180 °C waardoor er door een chemische reactie een harde krasvaste laag ontstaat (moffelen). Poedercoaten is een populaire methode voor het creëren van duurzame en aantrekkelijke afwerkingen. Voor onze producten die gecoat worden, maken we bij Wovar gebruik van onze speciale WSPT-coating. In deze blog leest u alles wat u moet weten over onze WSPT-coating. 

Ten opzichte van alternatieven bent u met de WSPT-coating van Wovar altijd verzekerd van de volgende 4 voordelen;

  • Weer- en UV-bestendig voor minimaal 10 jaar; vergelijkbare alternatieven verkleuren vaak al na een aantal maanden. 
  • Slijtvast; onze WSPT-coating is minder gevoelig voor krassen en aflaten, daarnaast functioneert de coating als een beschermende toplaag op het metaal.
  • Productbescherming; door het staal eerst te verzinken voor het poedercoaten, is er een extra bescherming tegen corrosie. We maken gebruik van een duplex systeem.
  • Tanksysteem met 7 stappen; in tegenstelling tot vele coatings die momenteel beschikbaar zijn, gebruiken wij een geavanceerd 7-tanksysteem om de optimale basis te creëren voor het aanbrengen van poedercoating.

Alle voordelen van onze WSPT-coating worden hieronder uitgebreider toegelicht.

Weer- en UV-bestendig voor minimaal 10 jaar

Een van de kenmerken die onze poedercoating onderscheidt, is de uitmuntende weer- en UV-bestendigheid. Het matte, zwarte oppervlak behoudt zijn structuur en kleur, zelfs onder invloed van verschillende weersomstandigheden en langdurige blootstelling aan zonlicht. Onze poedercoatings vertonen minder neiging tot verkleuring in vergelijking met lakcoatings, ze zijn weer- en UV-bestendig voor minimaal 10 jaar!

Slijtvast

Een veelvoorkomend probleem met andere coatings is dat deze vaak loslaten bij het aandraaien van bepaalde onderdelen. De poedercoating van Wovar is speciaal ontwikkeld om niet af te laten wanneer er kracht wordt uitgeoefend bij montage, zoals bij het installeren van onze Flex Fence. Dit zorgt voor een duurzamere en betrouwbare bevestiging van onderdelen. 

Productbescherming

Veel andere materialen op de markt zijn voorzien van een (dompel)lakcoating. Deze (dompel)lak coatings zijn minder duurzaam en gevoelig voor krassen, slijtage en corrosie. Onze producten worden eerst thermisch verzinkt, deze zinklaag biedt primaire corrosiebescherming. Vervolgens wordt het product voorzien van onze poedercoating, die een extra laag bescherming toevoegt. Het gebruik van thermisch verzinken en poedercoaten is een effectieve manier om de levensduur van metalen structuren te verlengen en ze te beschermen tegen corrosie in verschillende omgevingen. Dit duplex systeem biedt zowel de voordelen van de zinklaag als die van de poedercoating, waardoor het product voorzien is van een betere bescherming. 

Tanksysteem met 7 stappen

In tegenstelling tot veel andere coatings op de markt, passen wij een geavanceerd 7-tanksysteem toe om de meest geschikte ondergrond te creëren als voorbereiding op het poedercoaten. Dit proces zorgt ervoor dat de ondergrond optimaal geschikt is voor de coating. De 7 fasen bestaan uit: alkalische ontvetting, spoelen met water, beitsen/roest verwijdering, fosfateren, spoelen met water en tot slot passivatie. Na deze intensieve behandeling wordt het materiaal gedroogd, voorzien van poeder en in een oven afgebakken. Het spoelwater dat we gebruiken, wordt op verantwoorde wijze afgevoerd en gerecycled.

Voordelen van het 7-tanksysteem

Het gebruik van het 7-tanksysteem stelt ons in staat om verschillende materialen optimaal voor te behandelen. Afhankelijk van het materiaal en de mate van vervuiling kan de behandeltijd per fase worden aangepast, iets wat met hanglijnen niet mogelijk is. Hierdoor bieden we een op maat gemaakte behandeling voor diverse materialen, zoals aluminium, RVS en verzinkt staal.

Milieuvriendelijk

De poedercoating wordt op onze producten aangebracht met behulp van elektrostatische technieken. In dit proces zijn geen oplosmiddelen nodig, wat resulteert in aanzienlijk minder milieubelasting vergeleken met natlakken. Poedercoating produceert geen gevaarlijke dampen, is niet brandgevaarlijk en laat geen schadelijke resten achter. Bovendien wordt ongebruikt poeder opnieuw benut. Daarentegen leidt het natlakken tot meer afval en het overtollige verf moet als chemisch afval worden afgevoerd.

Onderhoud

Ondanks dat onze gepoedercoate producten een zeer lange levensduur hebben, is regelmatige reiniging en onderhoud aan te bevelen. Door het materiaal te onderhouden vermijdt u de inwerking van verontreiniging in de coatlaag. Om de levensduur te optimaliseren adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar de coatlaag te reinigen met een chemisch neutraal reinigingsmiddel.  

Kortom, de poedercoating van Wovar is niet zomaar een laagje verf. Met onze gecoate producten bent u verzekerd van langdurige bescherming en een aantrekkelijk resultaat. Onze coating gebruiken we bij veel van onze producten. Voor onze unieke Flex Fence Zwart is er bijvoorbeeld ook gebruikgemaakt van het 7-tanksysteem. 

Let op! Nog niet alle producten van Wovar zijn voorzien van deze WSPT-poedercoating!
Wanneer een product gecoat is met de WSPT-poedercoating, staat dat bij het product vermeld. 

Producten die passen bij deze blog