CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
steigerhout beits 09 jan

Wat is steigerhout beits?

Terug naar overzicht

Op onze website vindt u verschillende soorten beits. Zo ook steigerhout beits. Er bestaan echter een aantal misverstanden op het gebied van deze beits. Via deze post proberen wij uitleg te geven over steigerhout beits. Wat is het en waar wordt het voor gebruikt. 

Steigerhout behandelen

Om te weten wat steigerhout beits is, is het eerst belangrijk om te weten wat steigerhout zelf is. Steigerhout is namelijk niet een echte houtsoort, wat veel mensen wel denken. Het is hout wat er verouderd uit ziet. De naam heeft het te danken aan het verweerde en vooral verkleurde hout dat veel te zien is bij steigers en ander hout dat veel in aanraking is geweest met water en zon. 

Veel steigerhout wordt kunstmatig oud gemaakt. Vooral hout met een mooie vergrijsde kleur of zogenoemde white-wash is tegenwoordig erg populair. Daarom is het mogelijk om hout te kopen dat er uit ziet als verouderd hout, maar dat eigenlijk helemaal niet echt is. Op de onderstaande afbeelding ziet u steigerhouten meubelen nog voor bewerking. Het resultaat na behandeling is de afbeelding bovenaan deze pagina. Houtsoorten die vaak gebruikt worden voor steigerhouten meubelen en andere constructies zoals schuttingen en vlonders zijn vuren, grenen en pine. Maar ook andere zachthout soorten worden veel gebruikt. 

steigerhout loungeset

Steigerhout beits

Steigerhoutbeits is eigenlijk niks anders dan een verf voor (tuin)hout dat het hout er ouder uit laat zien. Dit doet het door de kleur te veranderen. Beits is een beschermende verf die er voor zorgt dat het hout langer mooi blijft. Het grote voordeel aan beits, is het feit dat het in allerlei kleuren te verkrijgen is, zo ook in steigerhouten kleuren. Bij Wovar zijn deze kleuren steigerhout wit en steigerhout grijs. Deze beitsen worden ook wel white-wash en grey-wash genoemd. 

Bescherming voor hout

Eigenlijk heeft steigerhout beits twee grote voordelen. Ten eerste dus de uitstraling die het geeft. Steigerhout heeft karakter en is ontzettend modern. Veel mensen gebruiken het voor tuinmeubels, terrassen, gevels en meer! Op al het hout, is steigerhout beits te gebruiken. Naast decoratie, is het ook geschikt voor bescherming zoals eerder aangegeven in deze tekst. Dankzij een goede beits kan het hout jaren langer mee gaan! Op lange termijn is dit een ontzettend goede manier om geld te besparen. Hout vervangen is namelijk duurder dan met enige regelmaat een likje beits aanbrengen. 

Producten die passen bij deze blog