CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Wat is thermisch gemodificeerd hout? 24 nov

Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Terug naar overzicht

Thermisch gemodificeerd hout

Het thermisch modificeren van hout wordt altijd gedaan nog voor u het hout koopt. Voor dat het in de winkel belandt wordt het door middel van stoom bewerkt om een betere levensduur te garanderen. Door middel van de stoom wordt het hout verhit tot wel 200 graden. De behandeling vindt plaats in een ruimte met weinig zuurstof. Hierdoor verandert de structuur van het hout. De nieuwe structuur zocht er voor dat er veel minder vocht in het hout zit. Dit zorgt er voor dat het hout beter bestand is tegen regen, rot en schimmel. Dit kan de levensduur enorm verlengen! Deze behandeling werkt met name bij zachte houtsoorten en wordt vooral gebruikt bij gevelbekleding, schuttingplanken en vlonders.

Nu hoor ik u zeggen, maar dat kan ook met beits en olie. Het voordeel van dit proces is echter dat het, het hout zelf voor goed veranderd. De behandeling heeft dus veel langer effect. Ook is een groot voordeel dat er helemaal geen chemische stoffen bij het proces komen kijken. Dat maakt het ook nog eens heel erg goed voor het milieu! Ook zijn planken die thermisch behandelt zijn minder zwaar en daardoor makkelijker in gebruik. Uw planken kunnen vele jaren langer mee als ze thermisch gemodificeerd zijn!

Toepassing thermohout

Thermohout wordt op allerlei verschillende manieren toegepast. Vooral gevels en terrassen zijn populair. Toch wordt het hout ook gebruikt voor schuttingen, overkappingen en andere houten constructies! Dankzij thermisch modificeren kan zachthout net zo duurzaam worden als de meeste soorten hardhout terwijl het veel lichter is en vaak ook mooier. Ook is thermohout vaak veel goedkoper dan hardhout! Dit komt omdat het meestal gemaakt is van hout dat relatief snel groeit. Ook komt het meeste thermohout uit Europa. Deze redenen maken het goedkoop, maar tegelijkertijd ook nog eens veel milieubewuster.

Thermohout onderhouden

Veel verkopers zouden u vertellen dat hun thermohout nooit meer behandeld hoeft te worden. Dit is echter niet helemaal waar. Ook dit hout gaat na verloop van tijd een grijze kleur vertonen. Dit is doorgaans niet iets waar klanten op zitten te wachten. Daarom zijn er veel soorten transparante oliën, met of zonder kleur. Ook zijn er verschillende soorten transparante en dekkende beits op de markt. Met deze producten kunt u uw thermisch gemodificeerd hout tegelijk beschermen als mooi verkleuren. Door thermohout te combineren met beits of olie, zorgt u voor de maximale levensduur van uw hout! Maar let op: ga niet meteen beitsen. Zeker het eerste jaar is het nog niet nodig en kan het zorgen voor vlekken. Pas als het begint te vergrijzen kunt u het gaan doen. Test dan wel eerst een stukje op een onopvallende plek om te kijken of er vlekken ontstaan. Wij adviseren altijd het gebruik van de Beitz - thermo olie. Dit is de beste olie en de enige olie die speciaal ontwikkeld is voor thermisch gemodificeerd hout. 

Producten die passen bij deze blog