CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Tuin bewateren: welke soorten sproeiers zijn er? 05 mei

Tuin bewateren: welke soorten sproeiers zijn er?

Terug naar overzicht

Om een mooie tuin te creëren en behouden is regelmatig bewateren essentieel. Hoe vaak en de mate waarin u het beste uw tuin water kunt geven hangt af van de weersomstandigheden. In deze blog vertellen we u alles over het bewateren van uw tuin en welke sproeiers er zijn, om zo de keuze voor u makkelijker te maken.

Hoe vaak planten water geven?

In periodes van warmte is het zaak om uw tuin en planten voldoende water te geven. Het is belangrijk dat het water de wortels bereikt die diep in de grond zitten, iedere dag een klein beetje water geven is niet voldoende. Bij normale droogte kunt u bijvoorbeeld twee keer per week uw tuin bewateren, gedurende een half uur. Bij extreme droogte doet u er goed aan om dit vaker tot zelfs iedere dag te doen. Het beste moment om uw tuin water te geven is in de avond, overdag zal het water snel verdampen in de zon. 

Hieronder geven we u een uitleg van welke soorten tuinsproeiers er zijn, hoe ze werken en waar ze voor geschikt zijn. 

Zwenksproeier

Zwenksproeiers zijn ideaal om rechthoekige oppervlakten automatisch van water te voorzien. Een zwenksproeier draait niet rond, maar gaat heen en weer. Deze soort tuinsproeier is geschikt voor kleinere, maar ook hele grote oppervlakten. De zwenksproeiers van Wovar kunnen oppervlakten tot 270 m² in één keer bewateren. Is uw tuin groter, dan kunt u de zwenksproeier natuurlijk ook verplaatsen. Sommige zwenksproeiers zijn daarnaast ook instelbaar, zo kunt u alleen een bepaald deel van uw tuin bewateren. 

 

zwenksproeier

zwenksproeier instelbaar

 

 

Sectorsproeier

Sectorsproeiers zijn ideaal voor grote oppervlakten en worden om deze reden ook in de landbouw gebruikt. De sectorsproeiers uit ons assortiment zijn geschikt om oppervlakten tot maar liefst 625 m² te bewateren. Het handige van een sectorsproeier is dat ze instelbaar zijn. Een sectorsproeier sproeit in een cirkel en kan worden ingesteld naar een deel van deze cirkel, dit wordt de sector genoemd. Daarnaast is deze soort tuinsproeier ook nog verder in te stellen; de straal is te veranderen in hoogte en breedte. 

Door de mogelijkheid tot verstellen is een sectorsproeier goed te gebruiken om gericht (een deel van uw tuin) te bewateren. 

sectorsproeier

sectorsproeier driepoot

 

Spuitpistool of tuinspuit

Met een tuinspuit of een spuitpistool kunt u uw planten gericht water geven, met de hand. Bij het kiezen voor een waterspuit kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spuitpistool met broeskop, hiermee heeft u de mogelijkheid om een fijne nevel te creëren. Veel tuinspuiten zijn daarnaast ook in verschillende standen te zetten waarmee u de straal kunt aanpassen. 

spuitpistool verstelbaar messing

broes pistool

tuinspuit regelbaar

 

Automatische bewatering

Om de bewatering van uw tuin zo eenvoudig mogelijk te maken en nooit te vergeten, kunt u gebruik maken van een besproeiingscomputer. Dit is een handig apparaat die rechtstreeks is vast te maken aan een kraan. De sproeitijd is uitgebreid instelbaar van minuut, uur, dag tot week. 

Naast een besproeiingscomputer kunt u ook kiezen voor een watertimer, hiermee stelt u alleen de gewenste sproeitijd in. Ook een watertimer is rechtstreeks aan uw kraan te koppelen. Het handige van onze watertimer is dat deze mechanisch is; hier heeft u geen batterijen voor nodig.

 

watertimer mechanisch

besproeiingscomputer

 

Tuinsproeiers

Alle producten die voorkomen in deze blog worden verkocht door Wovar en zijn te vinden onderaan deze productpagina. Daarnaast bieden wij ook alle andere benodigdheden waarmee u direct aan de slag kunt gaan met de bewatering van uw tuin. Denk hierbij aan tuinslangen en slangkoppelingen.

Producten die passen bij deze blog