CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
teerverf-gebruiken 08 mrt

Zo gebruikt u teer(verf)!

Terug naar overzicht

Wanneer u hout heeft in de tuin, is het extra belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van het hout. Door goede behandeling kan uw schutting, tuinhuis of bijvoorbeeld overkapping jaren langer mee gaan. Maar waarom is dat eigenlijk? Wij leggen dat hier voor u uit en beschrijven ook gelijk hoe u teer kunt gebruiken voor het tuinhout. 

Veroudering van hout

Hout is 'natuurlijk', een natuurlijk product. Dit maakt het aan de ene kant heel duurzaam en mooi, maar aan de andere kant ook op bepaalde gebieden kwetsbaar. Wat hout met name kwetsbaar maakt, is de problemen die vocht kunnen veroorzaken in het materiaal. Deze problemen zijn houtrot, schimmel en algen. Het is dan ook van groot belang dat u voorkomt dat vocht het hout binnen kan dringen. Dit doet u door te behandelen met beits of bijvoorbeeld olie. Echter beschermt dit niet altijd goed genoeg. Vooral niet bij hout in de grond. 

Dat zit namelijk zo: in de grond zit veel water en vocht. Juist op deze plek trekt water hel aller gemakkelijkste in uw hout. Daarnaast is het onder de grond koud en donker. Dit is een perfecte plek voor hout om te gaan rotten en voor schimmels om te ontstaan. Hierdoor kan de paal of plank kapot gaan. Dit kan soms al heel snel gebeuren en dat is natuurlijk zonde, gevaarlijk en duur. 

Houtrot en schimmel voorkomen

Gelukkig kunt u dit relatief gemakkelijk voorkomen. Dit doet u door de balken te in de grond te behandelen met teer of teerverf. Teerverf is een dikke verf met vergelijkbare kenmerken als klassieke teer. Meestal zijn het balken die in contact staan met de grond, maar in sommige gevallen geldt dat ook voor planken. Deze palen en planken behandeld u voor montage met teer of teerverf. Dit is erg simpel met een goede kwast te doen. U hoeft natuurlijk niet het hele hout te behandelen, maar enkel het gedeelte dat in contact komt te staan met de grond. Doe dit dan tot 5 centimeter boven het maaiveld voor de maximale bescherming. Zodra het goed gedroogd is kunt u het hout gaan monteren. Hoe lang dit duurt, hangt af van het product dat u gebruikt en verschilt zelfs per merk.

Producten die passen bij deze blog: