CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Buisisolatie

8 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Buisisolatie

Bent u op zoek naar isolatie voor uw leidingwerk? Met de buisisolatie van Wovar voorziet u al uw koperen, stalen en kunststof leidingen van een effectieve isolatie. Door buisisolatie aan te brengen op bijvoorbeeld waterleidingen of verwarmingsbuizen voorkomt u dat er onnodig warmte verloren gaat. Deze buizen isolatie wordt voornamelijk toegepast in ruimtes die niet verwarmd hoeven te worden, zoals bijvoorbeeld een kruipruimte of een ketelhok. De buisisolatie, ook leidingisolatie genoemd, zorgt ervoor dat de warmte in het leidingwerk blijft en alleen naar buiten komt in ruimtes die verwarmt moeten worden. Op deze manier kunt u zeer eenvoudig besparen op uw energierekening. Buisisolatie is bij Wovar verkrijgbaar in diverse diameters, zodat er voor iedere buisdikte het passende isolatiemateriaal beschikbaar is. Het isolatiemateriaal is gemaakt van kwalitatief PE-schuim en is te koop in wanddiktes van 9 mm en 13 mm. In de regel geldt; hoe dikker het isolatiemateriaal, des te minder warmte er verloren gaat. 

Voordelen van buisisolatie

Buisisolatie kent vele voordelen. Niet-geïsoleerde leidingen geven veel warmte af aan ruimtes waar u geen verwarming wilt, zoals bijvoorbeeld zolders of kruipruimtes. Door uw leidingwerk goed te isoleren zorgt u ervoor dat de warmte binnen de leidingen blijft en wordt warmteverlies beperkt. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op stookkosten. Naast het gebruik op cv-leidingen, kan buisisolatie ook uitstekend worden toegepast op waterleidingen. Door uw waterleiding te isoleren zult u minder lang hoeven te wachten op warm water dan wanneer u de waterleiding niet isoleert. Bovendien zorgt de buisisolatie er ook voor dat waterleidigen beschermd worden tegen kou. Vooral in slecht geïsoleerde huizen kunnen leidingen bevriezen, iets dat met buisisolatie voorkomen wordt.

Buizen isolatie plaatsen

Het plaatsen van buisisolatie is heel eenvoudig. De buis is aan een zijde voorzien van een sleuf, die u om de leiding heen plaatst. Vanwege het flexibele schuim kunt u het isolatiemateriaal probleemloos in bochten buigen. Om het geheel vervolgens te kunnen sluiten en aan elkaar te plakken, is speciale tape voor buisisolatie ontwikkeld. Wanneer u gebruik maakt van deze tape, is het goed om te weten dat u een volledige omwikkeling dient te maken. Op die manier hecht het tape op de tape, wat voor een betere verbinding zorgt. Als u de tape alleen op het schuim plakt, kan de tape minder goed binden.

Verwarmingsbuis isolatie online bestellen bij Wovar

Voorkom warmteverlies en isoleer uw leidingwerk met de buisisolatie van Wovar. Zo bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar bent u ook nog eens milieubewust bezig. In aanvulling op de buisisolatie kunt u bij Wovar ook terecht voor overige isolatiematerialen, zoals isolatieplaten en noppenfolie. Ga voor alle vormen van isolatie naar onze categorieën isolatiemateriaal of isolatie en voorzie ook de rest van uw woning van een goede isolatie.