• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Voorraad
Prijs
tot

Dakleer

Zoekt u een budgetvriendelijke, duurzame en eenvoudig te plaatsen oplossing voor u dak? Misschien is dakleer de ideale keuze voor u. Dakleer is een bitumen dakbedekking dat volledig waterdicht is en erg populair is voor het gebruik op platte daken en tuinhuizen/overkappingen. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

 • Budgetvriendelijk, dakleer is een goedkopere oplossing wanneer je het vergelijkt met andere dakbedekkingen zoals EPDM, dakpanplaten en dakpannen.
 • Onderhoudsvriendelijk, dakleer is volledig waterdicht (mits onbeschadigd) en op het weghalen van takken en bladeren heeft het geen onderhoud nodig.
 • Lange levensduur
 • Zeer eenvoudig zelf te plaatsen

Hieronder leggen we uit hoe u de juiste keuze maakt voor uw onderlaag en uw toplaag voor uw dakleer dakbedekking.

Onderlaag kiezen

 

 


 

 

 

Toplaag kiezen

 

Gebruik voor het afwerken onze aluminium daktrimmen of L-Profielen zodat uw dak perfect wordt afgewerkt.

0 producten
Sorteren op voorraad
1-0 van de 0 producten

Veelgestelde vragen

Dakleer is een veel gebruikte bitumen oplossing voor dakbedekkingen. Voorheen werd bitumen gemaakt van het residu van gedestilleerde aardolie, maar tegenwoordig is het een speciaal ontwikkelde grondstof welke door de blijvende waterdichtheid en het hechtend vermogen één van de meest voorkomende keuzes voor dakbedekking in Nederland is.

Dakleer heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot met 40 jaar. Wat wel een grote impact kan hebben op de levensduur van dakleer is zonlicht, weersomstandigheden. Het regenwater en eventuele bladeren en takken blijven op het dak liggen. Zorg hierom dat u een doorvoer plaatst en het dak af en toe leegmaakt.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Dakleer plaatsen?

 • Allereerst voordat u dakleer kunt plaatsen moet u een nette houten ondergrond heeft, indien u al dakbedekking heeft en deze wilt vervangen moet de oude bedekking natuurlijk eerst verwijderd worden. Ga hierbij nauwkeurig aan de slag, indien u te wilt bent kunt u namelijk de ondergrond beschadigen. Blijkt na het verwijderen van het dakleer dat het hout niet van goede kwaliteit meer is? Vervang het verrotte hout, in dat geval altijd voordat u start met uw dakbedekking vervangen.
 • Reinig het ondergrond zodat deze vrij is van vuil en stof en goed droog zodat de lijm goed hecht aan zowel de ondergrond als de onderlaag.
 • Breng de onderlaag aan, het eenvoudigste is te werken met stroken van 1 meter lengte en deze 15 cm te laten overlappen per strook. Deze maakt u vast met asfaltnagels of koude kleefstof. Let op, werk altijd van binnen naar buiten.
 • Breng de bovenlaag aan op dezelfde manier als de onderlaag, zorg hierbij dat de stroken recht liggen op de onderlaag. Het kan helpen om voorstrijk eerst te gebruiken zodat dit makkelijker recht aan te brengen is op de onderlaag. U verbindt de toplaag met de onderlaag door middel van een lijm of (wanneer u een brandrol heeft als toplaag) het branden van de laag.
 • Vervolgens werkt u het dak af met onze mooie aluminium daktrimmen of L-profielen zodat uw dak perfect wordt afgewerkt.

Dakleer kopen?

Heeft u een bouw- of klusbedrijf? Meldt u zich dan aan als zakelijke klant door het aanmaken van een zakelijk account. Hiermee profiteert u onder andere van een standaard 15% korting en heeft u een handig besteloverzicht.