• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Dikte
Lengte
Kleur
Hoogte
Breedte
Voorraad
Prijs
tot

Freesmallen

Zoekt u een geschikte freesmal scharnieren, insteeksloten of sluitplaten? Wovar heeft een slim assortiment freesmallen waarmee u eenvoudig scharnieren, sluitplaten en insteeksloten infreest. De freesmallen van Wovar zijn los te bestellen, als complete set of in een combi deal. Vooral onze freesmal set 4 delig voor 89 x 89 mm scharnieren en de freesmal set voor 76 x 76 mm scharnieren zijn razend populair. 

Wanneer u scharnieren bestelt bij Wovar raden wij altijd aan freesmallen mee te bestellen als u deze zelf nog moet infrezen. Dankzij de handige freesmal freest u onze scharnieren namelijk razendsnel in uw deur en kozijn. Dit zorgt niet alleen voor een prachtig strakke afwerking, maar bespaart u ook nog eens ontzettend veel tijd!

Wist u dat de freesmallen van Wovar universeel zijn en voor vrijwel iedere deur en ieder kozijn gebruikt kunnen worden? Profiteer van onze hoge staffelkorting. Zakelijke klanten zoals hoveniers, klusbedrijven, bouwbedrijven en aannemers profiteren altijd van de scherpste prijs met een zakelijk account!

18 producten
Sorteren op voorraad
1-18 van de 18 producten
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren
Goedkoper dan bouwmarkten
Gratis bezorging vanaf 79 euro
A-Merk voor al uw schroeven, bouten en andere ijzerwaren

Veelgestelde vragen

Natuurlijk, een freesmallen is een machine die gebruikt wordt om precieze groeven, gaten of patronen in materialen te frezen. Er zijn verschillende soorten freesmallen die gebruikt worden voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de grootte, precisie, en kracht die nodig zijn voor het werkstuk. Veel gebruikte freesmallen zijn:

 • Handmatige freesmallen, vaak gebruikt in de houtbewerking
 • Bedraden freesmallen, vaak gebruikt voor precisie werk in de metaal- en elektronica-industrie
 • CNC (Computer Numerical Control) freesmallen, vaak gebruikt in productie-omgevingen voor massaproductie van precisie onderdelen.

Freesmallen worden vaak gebruikt in tal van industrieën, zoals de automobiel- en luchtvaartindustrie, de medische sector, de energie-industrie, en de hout- en metaalbewerkingsindustrie. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele toepassingen die freesmallen hebben.

Een freesmal is een machine die gebruikt wordt om precieze groeven, gaten of patronen in materialen te frezen door middel van een roterende frees. Voordat u de freesmal gebruikt, moet u de juiste voorbereidingen treffen zoals het instellen van de machine, het installeren van de juiste frees en het vastmaken van het werkstuk op de freesmal. Zet vervolgens de freesmal aan, stel de juiste instellingen in en begin met frezen. Let tijdens het freesproces op eventuele problemen of gevaren en zet na afloop de freesmal uit en verwijder veilig de frees, het werkstuk en de machine. Let op, de gebruiksaanwijzing van uw specifieke model kan variëren, dus lees deze zorgvuldig door voordat u begint met frezen.

Het gebruik van een freesmal vereist een aantal veiligheidsmaatregelen om letsel te voorkomen. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen die u moet nemen bij het gebruik van een freesmal:

 1. Draag persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril, gehoorbescherming, stofmaskers en werkhandschoenen.

 2. Zorg ervoor dat de freesmal op een stabiele, veilige en goed verlichte plek staat.

 3. Zorg dat uw werkomgeving proper is, vooral rond de freesmal, om te voorkomen dat u uitglijdt of valt.

 4. Zorg ervoor dat het werkstuk stevig vast zit en dat het niet kan verschuiven tijdens het frezen.

 5. Gebruik alleen het juiste gereedschap voor de freesmal, zoals de juiste frees.

 6. Wees altijd alert bij het gebruik van de freesmal en pas op voor afgebroken gereedschap en andere gevaren.

Let op, deze lijst is geen uitputtende lijst en er zouden meer veiligheidsmaatregelen van toepassing kunnen zijn afhankelijk van uw specifieke model freesmal of situatie.

Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Freesmallen van Wovar zijn super eenvoudig in gebruik. Bij iedere freesmal ontvangt u een handleiding zodat u precies weet hoe u de freesmal dient te gebruiken. De freesmallen van Wovar zijn gemaakt van hard geperst kunststof. Hierdoor hebben ze een lange levensduur en kunt u uiterst precies frezen. 

Benodigdheden voor frezen met Wovar freesmallen

Het is belangrijk dat u rekening houdt met een aantal benodigdheden voor u aan de slag kunt om te frezen. Zo dient u naast de freesmallen natuurlijk ook in het bezit te zijn van een bovenfreesmachine, een freesbeitel 18 mm en een kopieerring 24 mm. De freesbeitel 18 mm heeft de juiste maat voor het infrezen van scharnieren, voorplaten en sluitplaten. 

Een kopieerring is nodig om de freesmallen niet te beschadigen. Dit is als het ware een beschermring die om de freesbeitel heen zit. Deze ring schroeft u vast op uw bovenfreesmachine en zorgt ervoor dat de freesbeitel niet tegen de kunststof freesmallen aankomt. De kopieerring kunt u eenvoudig mee bestellen en vindt u onder het kopje bijhorend bij dit product bij onze freesmallen. Dit geldt ook voor de freesbeitel 18 mm.

Nog meer benodigdheden om te kunnen frezen zijn: een inbussleutel 2.5 en 4 mm, schrijf en meetgereedschap, een schroefmachine, 4 x 30 mm schroeven en eventueel een veiligheidsbril, stofkap en gehoorbescherming voor uw eigen veiligheid.

Freesmal scharnieren

Verreweg het populairste freesmal product zijn onze freesmallen sets voor scharnieren, deze worden ook wel freesmal scharnieren genoemd. Wovar levert freesmal scharnieren sets voor 76 x 76 mm scharnieren, 89 x 89 mm scharnieren en voor de Vlaamse markt ook 80x80 mm scharnieren. Naast de complete sets zijn de freesmallen ook los te bestellen. Uiteraard bestelt u bij ons ook de benodigde varianten scharnieren voor deuren.

Met de compacte in hoogte verstelbare freesmal sets freest u eenvoudig scharnieren in voor links- en rechtsdraaiende deuren. De sets van Wovar zijn 4-delig. Dit houdt in de dat u per set 4 scharnieren kunt infrezen. Afhankelijk van de maat van uw scharnieren kiest u een bijpassende freesmal set. De geleider van onze freesmal sets is in totaal 200 cm lang en bestaat uit 2 delen. Hierdoor passen de sets eenvoudig in uw auto of bus. Voor het veilig en netjes opbergen van uw freesmallen leveren wij zelfs draagtassen. De totale lengte verpakt in doos is namelijk 100 cm. Met behulp van een inbussleutel verstelt u de hoogtes van de freesmallen. Vaak worden bovenaan de deur 2 scharnieren gemonteerd, in het midden 1 en onderaan de deur ook nog een scharnier. De exacte hoogtes hiervan kunt u eenvoudig zelf bepalen. 

Nadat u heeft bepaald waar de freesmal scharnieren gemonteerd dienen te worden plaatst u de freesmal set op de deur of het kozijn. Vervolgens schroeft u met een 4 x 30 mm schroef de freesmal set vast. Tijdens het frezen kan er namelijk erg veel kracht op de freesmal komen te staan. Door deze even vast te schroeven schiet de freesmal niet weg tijdens het frezen. Nadat u klaar bent met frezen draait u de schroeven weer uit het hout en verwijdert u de freesmalset. U kunt nu de scharnieren monteren aan uw kozijn en deur.

Freesmal voor sluitplaat en insteeksloten

Als u een nieuwe deur plaatst komt het voor dat u zelf de voorplaat van het insteekslot nog in moet frezen. Hier heeft Wovar ook handige freesmallen voor. Sterker nog. Wij leveren een universele slotkast freesmal voor de meest gangbare sloten. Deze bestaat uit losse voor en zijplaten welke u naar hartenlust kunt samenstellen.

De set zorgt er niet alleen voor dat u de voorplaat van het insteekslot kunt infrezen. Maar ook het cilindergat en het krukgat op de juiste hoogte kunt zeer precies kan frezen. Indien u kiest voor de freesmal set 4-delige combi deal krijgt u een complete freesmal geschikt voor 1200 sloten inclusief verschillende sluitplaten. Ook de insteeksloten en bijpassende sluitplaten en sluitkommen treft u in ons ruime assortiment aan.

Video: Deur afhangen met freesmal scharnieren