CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Hengen

Wilt u een tuindeur ophangen aan verzinkte of RVS hengen? Of wilt u een erfpoort maken met bijvoorbeeld zwart gespoten duimhengen? Wij hebben een ruim assortiment moderne en landelijke hengen en duimen te koop. Kies uit verzinkt, rvs of zwart en uit recht, met verzet of met bocht. Hengen worden ook wel gehengen, scharnierhengen, lange scharnieren en duimhengen genoemd. U monteert hengen van Wovar eenvoudig met slotbouten of houtdraadbouten. Bestel moderne of sierlijke hengen en duimen voor levering in 24 uur. We bezorgen tuinbeslag overal in Nederland en België, ook op zaterdagen. 

Kies uit grijs verzinkte hengen met verzet, recht of bocht. Of ontdek ons moderne assortiment in zwarte hengen, duimen en scharnieren. Alle hengen die wij aanbieden vallen onder tuinbeslag en zijn dus geschikt voor buiten gebruik. De hengen beschikken allemaal over een hoogwaardige beschermlaag. Hierdoor zijn de hengen goed beschermd tegen corrosie, roest en oxidatie.

Hengen voor 16 mm duimen zijn het meest verkocht

De hengen voor 16 mm dikke plaatduimen (meest verkocht) beschikken allemaal over 1 vierkant montagegat en een aantal ronde montagegaten. De ronde montagegaten hebben een diameter van 8.3 mm. Dit maken onze M8 slotbouten en M8 houtdraadbouten geschikt om de gehengen te monteren. Slotbouten beschikken over een vierkant gedeelte onder de halfronde kop. Dit vierkante gedeelte past precies in het vierkante montagegat van de hengen voor D16 plaatduimen. 

Lichte hengen 10 mm

Onze hengen voor 10 mm plaatduimen hebben geen vierkant gat. Ook zijn de ronde montagegaten kleiner. Deze hengen bevestigd u eenvoudig met onze 4 mm dikke tuinschroeven.

Wovar levert grof gezegd 3 verschillende soorten hengen. Dit zijn rechte hengen, hengen met verzet en hengen met bocht. Om een juiste keuze te maken voor welke heng bij u past zetten wij de verschillen voor u op een rij.

Hengen recht

Wovar levert rechte hengen in blauw verzinkt, thermisch verzinkt en zwart gepassiveerd staal. Rechte hengen laten uw deur iets buiten uw deurkader vallen. De hengen komen aan dezelfde kant van de plaatduimen. De draairichting van de deur is bij rechte hengen altijd aan dezelfde kant als de plaatduimen. Uw deur of poort valt iets buiten het deurkader doordat de duim van de plaatduimen circa 20 mm uitsteekt.

Hengen met Verzet

Hengen met verzet kiest u wanneer uw deur precies in het deurkader moet vallen. Als u een heng met verzet in combinatie met een plaatduim op een tafel legt, ligt de heng volledig recht op de tafel. uw deur valt dus gelijk met de achterzijde van uw plaatduim. Dit komt omdat hengen met een verzet 20 mm naar binnen vallen. Hierdoor valt uw deur of tuinpoort precies in uw deurkader. Deze hengen met verzet zijn door ook het populairst. 

Hengen met verzet worden ook wel hengen met knik genoemd.Wovar levert hengen met verzet in verzinkt staal, zwart met punt en zwart met rustieke punt. De plaatduimen zitten aan dezelfde kant als de hengen. Net als bij rechte hengen is de draairichting richting aan dezelfde kant als de hengen worden bevestigd.

Hengen met Bocht

Wovar levert gehengen met bocht in twee verschillende soorten. Namelijk in het blauw verzinkt en zwart gepassiveerd met rustieke punt. De rustieke punt zorgt voor een prachtige landelijk uitstraling. De bocht van deze hengen maakt het mogelijk om de plaatduimen aan de achterkant van de paal te monteren. Hierdoor kan uw deur niet doorwaaien. Door gebruik te maken van een heng met bocht valt uw deur 4cm naar binnen. De gaten hebben een diameter van 8mm. Dit maakt onze M8 slotbouten geschikt voor het monteren van de hengen. 

Staarthengen

Staarthengen zijn stevige scharnieren die voornamelijk worden toegepast op tuinpoorten, luiken en kisten. Bij Wovar vindt u staarthengen in de verzinkte en zwarte variant. De verzinkte staartheng beschikt over een zinklaag die het scharnier beschermd tegen corrossie en weersinvloeden. De zwarte variant is voorzien van een coating die eveneens bescherming biedt tegen allerlei factoren van buitenaf. Let er bij uw bestelling goed op dat de weergegeven afmeting slechts de helft van het scharnier omvat. Een staartheng van 100 mm heeft zodoende een totale lengte van 200 mm. 

Hoe monteer ik hengen aan mijn deur of poort?

Hengen monteren is vrij eenvoudig. Per heng staat aangegeven over hoeveel montage gaten deze beschikt. Voor het bevestigen van hengen gebruikt u M8 slotbouten of houtdraadbouten. Het is belangrijk dat ieder montagegat voorzien is van een slotbout of houtdraadbout. In iedere heng zit 1 vierkant montagegat. Deze is bedoelt voor een slotbout M8. Het vierkante deel onder de halfronde kop van de Wovar slotbouten valt hier precies in. Om de overige gaten vast te zetten kunt u ook kiezen voor het gebruik van M8 houtdraadbouten. U dient bij gebruik van houtdraadbouten voor te boren met een 6mm dik hardhout boortje. Let op: boor niet helemaal door de deur heen als u de gehengen met houtdraadbouten monteert. Bij het monteren van gehengen met slotbouten boort u wel volledig door de deur heen. Hiervoor gebruikt u een hardhoutboor 9mm. Kijk voor onze slotbouten en houtdraadbouten op de pagina bouten

Hengen voor luiken

Wovar levert hengen voor raamluiken en meerdere lichte toepassingen zoals kastdeurtjes. Deze zwarte hengen zijn smaller en geschikt voor plaatduimen 10 mm. Lichte hengen zijn alleen verkrijgbaar in een recht model. Qua uiteindes kunt u kiezen voor hengen met een strakke punt, rustieke punt of halve maan. Naast de hengen voor luiken levert Wovar ook luikvastzetters en zwart luikoverslag in verschillende maten.

Kruishengen

Het grote verschil tussen kruishengen en duimhengen is dat kruishengen bestaan uit één geheel. Bij duimhengen is het nodig plaatduimen los bij te bestellen. Bij kruishengen hoeft dit niet. De plaatduim wordt is bij een kruisheng een metalenplaat. Kruishengen zijn geschikt voor lichte deuren en poortjes. Anders dan bij duimhengen worden kruishengen vaak gemonteerd met spaanplaatschroeven. Wovar levert kruishengen in vele verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor onze blauw verzinkte kruishengen voor een moderne uitstraling. Of creëer een landelijk gevoel en kies voor onze zwarte kruishengen.

Hengen RVS

Ook verkrijgbaar bij Wovar zijn hengen RVS. Deze duimhengen zijn gemaakt van RVS, wat betekent dat ze niet roesten. Doordat ze gemaakt zijn van RVS, raden wij aan twee keer per jaar de hengen even af te nemen met een vochtige doek. Zo blijft het materiaal lang goed. De RVS hengen zijn verkrijgbaar in heng met punt en hengen met vierkant gaten en halve maan. Ook leveren bij bijbehorende RVS plaatduimen en RVS verstelbare plaatduimen.

Hengen bestellen

Bestel samen met uw hengen bijpassende duimen, slotbouten, schroeven en houtdraadbouten. Groen- en bouwbedrijven, denk aan klusbedrijven, bouwbedrijven tot hoveniers, krijgen bij Wovar extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account.

Gebruik onze hoogwaardige paalhouders om uw schutting of tuinpoort te plaatsen. Zoekt u ook scharnieren voor uw binnendeur? Bekijk dan ook onze kogelscharnieren, paumelle scharnieren, pianoscharnieren of zwarte scharnieren.

Video: Welke hengen moet ik kiezen voor mijn tuindeur?