CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Grondgrendel monteren 03 aug

Hoe monteer ik een grondgrendel aan mijn deur?

Terug naar overzicht

Hoe monteer ik een grondgrendel aan mijn deur of poort is een veelgestelde vraag die wij dagelijks tegenkomen. Een grondgrendel zorgt ervoor dat uw tuindeur of poort goed vergrendeld is. Bij een poort is het bijvoorbeeld vrij eenvoudig een slot of overslaggrendel kapot te maken als je de 2 poort doordrukt. Door gebruik te maken van grondgrendels is dit niet mogelijk omdat de poorten verankerd zitten.

Maar hoe monteer je deze grendels nou aan je poort of deur? Daar geven wij in deze blog antwoord op!

Hoe monteer ik een grondgrendel aan mijn deur of poort?

Een grondgrendel zorgt voor een stevige verankering van uw deur of poort. Bij de zogenaamde gebogen stang worden 2 consoles meegeleverd. De consoles schroef je vast op de poort of deur. Dit kan je doen met bijvoorbeeld spaanplaatschroeven 4 x 40 mm. Denk eraan om bij hardhout altijd even voor te  boren. Vervolgens haal je de gebogen stang door de gaten van de consoles heen en kan je de poort of deur verankeren in de grond.

Waar monteer ik de grondgrendel?

Een grondgrendel plaats je aan de zwevende kant van de deur of poort. Dus niet in de buurt bij de paal of deurkader waar de poort of deur aan vast hangt. Vaak wordt het midden van de buitenste plank gebruikt als plek om de consoles van de grondgrendel vast te schroeven. Het is onmogelijk een vaste hoogte aan te geven bij het plaatsen van de consoles. Dit komt doordat niet elke poort en deur op dezelfde hoogte hangt.

Het is belangrijk voor de stevigheid van de verankering dat de grondgrendel voor circa 3cm diep in de grond steekt. De onderste console dien je 8 cm boven de onderkant van de deur of poort vast te schroeven. Zorg er bij het plaatsen van de bovenste console voor dat er tussen het handvat en het bovenste console circa 3 cm ruimte blijft. Dit zorgt voor extra stevigheid!

Populaire grondgrendels

De meest verkochte grondgrendels zijn die van 40 cm lang. Vaak worden grondgrendels zwart gebruikt in combinatie met lariks hout. Grondgrendels van galvanisch verzinkt staal worden veel gebruikt bij tuindeuren. We zien ook een trend opkomen bij staartgrendels voor het vergrendelen van de bovenzijde van de deur of poort. 

Naast verzinkte grondgrendels en zwarte grondgrendels heeft u ook de keuze uit thermische verzinkte grondgrendels. Thermische verzonken staal is roestwerender en heeft dus een langere levensduur. Het heeft een grovere structuur dan galvanisch verzinkte grondgrendels. De meeste mensen vinden galvanisch verzinkte grondgrendels mooier dan thermisch verzonken grendels.

Producten die passen bij deze blog