CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.7 uit 8671 reviews
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 69 euro

Filters

Houtrotvuller

2 producten

Houtrotvuller

Heeft u last van houtrot? Dat is vervelend, maar gelukkig vaak goed te restaureren. Met onze 2-in-1 houtrotvullers kunt u op een eenvoudige manier uw hout in ere herstellen. Met de klant en klare houtrotvullers van Wovar heeft u direct de juiste verhouding in één tube. Spuiten, mengen en aanbrengen, simpeler kan het niet. Is uw hout een klein beetje, flink of behoorlijk aangetast door houtrot? Wij hebben voor u een passende oplossing. Kijk tussen de houtrotvullers van Wovar welke het beste bij uw situatie past.

Hoe ontstaat houtrot?

Houtrot is een probleem dat veel voorkomt bij woningen en ontstaat door vocht in het hout. Dit kan zorgen voor schimmel en dit zorgt ervoor dat het hout gaat rotten. Deze schimmels kunnen zich door het hout heen vreten en zo onherstelbare schade aanrichten. 

Om dit te voorkomen is het goed om te weten hoe u houtrot herkent en vervolgens kunt aanpakken. Doordat houtrot niet altijd vanaf de buitenkant te zien is, is het handig om dit jaarlijks te checken.

Welke houtrotvuller heb ik nodig?

Afhankelijk van de grootte van het te herstellen oppervlak adviseren wij verschillende houtrotvullers.

Wanneer u kleine herstelwerkzaamheden heeft, dan adviseren wij de epoxyplamuur. Deze leent zich perfect voor de kleinere oneffenheden en gaten in uw hout en is al na 30 minuten schuurbaar en over te schilderen.

Voor middelgrote en grote op te vullen oppervlakken adviseren wij de houtrotvuller of de houtrotvuller sneldrogend. Beide producten zijn goed te gebruiken voor middelgrote oppervlakken. Echter heeft de sneldrogende versie net iets minder standvermogen. Voor verticale oppervlakken kunt u beter de houtrotvuller gebruiken.

Houtrot behandelen

Heeft u houtrot in uw kozijn, deur of vensterbank, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Gelukkig is dit vaak goed te behandelen. Hoe eerder u erbij bent hoe beter het te behandelen is. Het is daarom verstandig om jaarlijks uw hout eens langs te lopen, op deze manier komt u er tijdig achter of uw hout rot.

Hoe herstel ik houtrot?

Heeft u houtrot en wilt u dit stoppen en herstellen? Dat kan! Bij Wovar hebben we alles wat u nodig heeft om de houtrot te verwijderen en de reparatie van het hout. Hieronder vindt u het stappenplan voor het verwijderen en herstellen van houtrot.

 1. Verwijder het verrotte en beschadigde hout op een ruime manier. Dit doet u met een beitel, verfkrabber of een frees. Zorg dat u dit grondig doet en dat alle schimmel verwijderd is. Wanneer er schimmel overblijft in het hout dan zal dit zich weer snel verspreiden en kunt u volgend jaar opnieuw beginnen. Het is daarom verstandig om ook een beetje gezond hout weg te halen. Let op, ook droog hout kan rotten.
 2. Zorg ervoor dat de plek waar u hout verwijderd heeft, goed kan drogen.
 3. Maak het gerepareerde gedeelte goed schoon en vrij van vet, bijvoorbeeld met een van onze houtreinigers (link).
 4. Voor het het beste resultaat brengt u een impregneermiddel tegen houtrot aan. Deze dringt diep in het hout en zal ervoor zorgen dat ook de laatste restjes schimmel verdwijnen uit uw hout.
 5. Spuit een beetje van de houtrotvuller op het mengpaneel en meng het product tot er een beige mengsel ontstaat. Het is belangrijk dat de 2 componenten goed worden gemengd, dit zorgt voor het beste resultaat. Wij adviseren om hiervoor een modelleermes te gebruiken.
 6. Breng de houtvuller ook aan met een modelleermes. Onze modelleermessen hebben een hoek van 90 graden waardoor u de houtvuller gemakkelijk in de hoek van uw kozijn of vensterbank kunt aanbrengen.

  Het is handig om bij grotere gaten het oppervlak niet in één keer te vullen. Doe dit dan in drie of zelfs vier keer. Door het gat in meerdere keren te vullen drukt u de overgebleven lucht gemakkelijk uit het gat en weet u zeker dat de houtrotvuller goed hecht. 
 7. Zorg ervoor dat u het hout en de houtvuller goed schuurt. Dit zorgt voor een goede overloop en het beste resultaat. De epoxy plamuur die u gebruikt voor het opvullen van de kleinere gaten is al na 30 minuten schuurbaar.

Houtrot herkennen en voorkomen

U kunt rot hout vaak herkennen aan de verkleuring en zachter worden van het hout. Het hout wordt donkerder en er ontstaan vaak krimpscheuren, hierdoor bladdert de verf af. Daarnaast kunt u het hout indrukken met een hard voorwerp en zal het hol klinken wanneer u erop klopt.

Om houtrot te voorkomen is het belangrijk om uw hout goed te behandelen met een verf of olie, kijk hiervoor eens bij onze Hout olie, Buitenbeits of Gevelverf. Wanneer uw hout goed droog is, kunt u deze behandelen met een grondverf en vervolgens aflakken met twee lagen verf. Daarnaast is het van belang dat u het hout jaarlijks nakijkt en zo nodig opnieuw behandeld.

Houtrotvuller kopen?

Koop uw houtrotvuller nu voordelig bij Wovar! Op deze manier kunt u gemakkelijk beschadigingen en oneffenheden herstellen in uw hout. Naast de scherpe Wovar prijs, krijgt u bij ons als zakelijke klant nog veel meer voordeel. Heeft u een eigen bouw- en klusbedrijf of bent u schilder? Zorg dan dat u gebruikmaakt van uw zakelijk account en profiteer van een standaard zakelijke korting.