CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Meubelbeits

3 producten

Meubelbeits

Behandel uw houten tuinmeubels met een goede meubelbeits om te voorkomen dat het snel kapot gaat of lelijk wordt! De beits zorgt voor een ultieme bescherming voor uw tuinmeubels en u kunt kiezen uit kleurloos of met kleur. Wij leveren beits, verf en olie voor uw tuinmeubelen uit eigen voorraad snel bij u huis. Ontdek de voordelen van meubelbeits voor Teak hardhout, Eiken, Douglas, Mango en vele andere houtsoorten! 

Ook ander houtwerk voorzien van een beschermende beits? Dat kan met de vele soorten beits in het assortiment buitenbeits

Heeft u een houten meubelset in de tuin? Dan wilt u deze natuurlijk beschermen met een goede beits of bijvoorbeeld een olie. Houten tuinmeubels krijgen natuurlijk veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan regen of de brandende zon. Om te voorkomen dat het hout hierdoor lelijk wordt of zelfs kapot gaat, kunt u over gaan op beitsen of oliën. Naast de verschillende beitsen voor meubels hebben wij op deze pagina ook de oliën geplaatst, zodat u gelijk kunt kiezen uit alle opties voor het beschermen van uw meubels.

Welke beits kiezen

Er zijn kleurloze en gekleurde varianten. Doorgaans geldt dat mensen erg graag kleurloze olie of beits willen gebruiken, omdat dit de natuurlijke uitstraling goed behoudt. Echter is dit niet altijd even handig. Dit heeft met name te maken met verkleuring. Kleurloze beits en olie beschermt namelijk veel minder tegen verkleuring dan een gekleurde variant. Kleurpigmenten zijn juist het onderdeel dat helpt bij bescherming tegen verkleuring door zonlicht!

Tuinmeubel olie of beits

In grote lijnen heeft u de keuze uit olie en beits. Olie is dunner en trekt doorgaans iets meer in het hout, terwijl beits iets meer bescherming biedt. Bij zachthout is beits vaak populairder terwijl op hardhout olie doorgaans prettiger werkt. Dit heeft met name te maken met de hechting. Lees bij het product altijd goed of het geschikt is voor de houtsoort die u wilt behandelen. Het onderscheid wordt vooral gemaakt tussen hardhout en zachthout. Bij Wovar hebben we beitsen voor Eiken, Mango, Teak hout en andere houtsoorten te koop. Bel of email gerust voor advies op maat.

Tip: Zorg altijd voor droog hout voordat u begint met schilderen. Daarna eerst schuren en ontvetten. Zorg voor dunne laagjes. Bestel een kwast of roller mee in de Wovar webshop.

White wash of grey wash

Ook zijn er grey-washes en white-washes voor houten meubels. Deze beitsen worden ook wel steigerhout beits genoemd, omdat het een mooie steigerhouten look heeft als resultaat. Wij hebben steigerhoutbeits van ons eigen merk Beitz. Met een goede white-wash of grey-wash kunt u van vurenhout, grenenhout of andere zachthoutsoorten met gemak steigerhout maken! Wist u: Zo wordt steigerhout van de houthandel ook meestal gemaakt!