CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Zachthout olieHoutolieVerf en Beits

Filters

Zachthout olie

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Zachthout olie

Voor alle soorten zachthout (naaldhout) hebben wij een passende olie. Wanneer mensen denken aan houtolie, denken ze vaak al gauw aan de hardhout varianten. Het is echter ook belangrijk om te weten dat er genoeg oliën zijn die geschikt zijn voor zachthout, zoals thermisch Ayous, Lariks, Douglas, Grenen en Vuren. Een goede olie beschermt het hout tegen verkleuring, houtrot, schimmel en andere problemen. De olie trekt in het hout en beschermt het van binnen uit. Dit doet het door middel van vochtregulatie en pigmenten.

Bij Wovar kunt u eenvoudig olie voor hout online bestellen. Wij leveren uit eigen voorraad uitsluitend A-kwaliteit olie voor uw zachte hout zoals Grenen, Vuren, Lariks, Douglas, Ayous en andere naaldhoutsoorten. 

Hoe donkerder de kleur van de olie, des te beter de bescherming. Donkere kleuren betekenen namelijk meer pigmenten. Bij Wovar vindt u oliën in allerlei verschillende kleuren. Iedere olie is transparant. Dat betekent dat de structuur van het hout mooi zichtbaar blijft. Dit geeft een zeer natuurlijke uitstraling, iets wat de consument natuurlijk vaak zoekt. Op zoek naar olie voor op Teak, Bangkirai, Ipé, Garapa of ander hardhout? Kijk dan even bij onze pagina voor hardhout olie.

Zachthout olie

Ondanks het feit dat u hier verschillende artikelen vindt, is het gebruiken van alle oliën voor zachthout nagenoeg gelijk. Het is altijd zeer belangrijk om de olie eerst goed te roeren! Dit zorgt er namelijk voor dat de inhoudsstoffen en vooral de pigmenten goed mengen in de olie. Dit zorgt voor een mooi egaal resultaat. Het aanbrengen kan zeer gemakkelijk met een kwast of verfroller. Deze kwasten kunt u ook gewoon vinden in onze webshop voor een scherpe prijs! Zorg dat het hout droog en vetvrij is voordat u begint.

Houtolie aanbrengen

Breng de olie niet te dik aan. Mensen denken soms dat dit voor extra bescherming zorgt, echter kan dit juist voor problemen zorgen. Zorg dat het hout er verzadigd uit ziet en laat goed drogen. Gebruik de olie bij voorkeur niet bij een temperatuur onder de 13 graden. Lager dan 10 graden raden wij volledig af omdat de droging dan erg lang kan duren. Wij adviseren altijd om de informatie op de productpagina's en de verpakking goed door te lezen om fouten te voorkomen in het aanbrengen. Het behandelen van hout met olie is over het algemeen gewoon erg simpel! Bestel direct een kwast of verfroller mee, zodat u direct aan de slag kunt!