CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

OSB Schroeven

5 producten

OSB Schroeven

Bent u thuis bezig met een leuke klus waarbij u de muur, dak of vloer wilt bedekken met OSB platen? Dan is een stevige en betrouwbare bevestiging erg belangrijk. Dit is waar de OSB schroeven van Wovar in uitblinken. Een van de belangrijkste eigenschappen die een goede schroef voor OSB platen dient te hebben is een voldraad, dit zorgt ervoor dat OSB platen over de gehele dikte stevig op zijn plek worden gehouden. Behalve dat hiermee de plaat beter vast zit, voorkomt dit ook krakende geluiden van de plaat die kan onstaan doordat er wat ruimte tussen de plaat en de balken zit waardoor de plaat kan bewegen.

Kenmerken OSB Schroeven

De OSB schroeven kunt u herkennen aan de volle draad, geelverzonken behandeling, snijpunt TY-17, de smalle verzonken kop met freesribben en de diepe torx 20 indruk. De volle draad (zoals eerdergenoemd) zorgt ervoor dat de platen stevig worden aangedrukt tegen de balken/latten waarop u het OSB wilt bevestigen en voorkomt krakende geluiden. De geelverzonken coating zorgt ervoor dat de schroeven minder snel roesten en zorgt ervoor dat de kleur van de schroef goed matcht met het OSB (en overige houtsoorten die u overweegt voor binnengebruik). Gezien hout niet vergrijsd wanneer het binnen wordt gebruikt, raden wij geelverzinkte schroeven hierom ook aan. Verder zijn deze schroeven voorzien van een moderne TY-17 snijpunt wat het splijten van hout zal voorkomen en een verzonken, smalle kop wat de kans op het breken van de schroef verminder evenals een nettere (en minder zichtbare) verwerking van de OSB plaat. Verder zijn deze schroeven voorzien van een diepe torx 20 indruk zodat u stabiel en eenvoudig de schroeven zonder voorboren in de OSB platen kunt draaien. Deze OSB schroeven kunt u kopen per doos van 250 stuks. 

OSB Platen bevestigen

Voordat u begint met het bevestigen van OSB, moet u de ondergrond voorbereiden. Zorg ervoor dat de ondergrond droog, schoon en vlak is. Verwijder eventuele oneffenheden en zorg voor een solide basis waarop u de OSB-platen kunt bevestigen. Vervolgens meet u waar de platen bevestigd moeten worden met behulp van een rolmaat, deze plekken markeet u met een potloot en neemt u over op de plaat. Vervolgens gaat u (mits nodig) de plaat zagen met een decoupeerzaag of reciprozaagje.

Vervolgens bevestigt u de platen met OSB schroeven, hierbij kiest u de schroeven met een lengte die circa 2.5x de dikte van de OSB plaat is. Voor het bevestigen raden wij aan om circa 20 cm vanaf de rand de eerste schroeven te plaatsen, vervolgens plaatst u de volgende schroef op circa 30 cm afstand voor een optimale bevestiging.

Alternatieven

Wanneer u een andere type plaat wilt bevestigen (bijvoorbeeld MDF) of ander materiaal, kan het zo zijn dat deze schroef niet helemaal is wat u zoekt. Zo beschikken onze MDF schroeven over een andere type snijpunt zodat u het MDF niet hoeft voor te boren (wat bij de OSB schroeven wel zo is) en zijn onze spaanplaatschroeven ook beschikbaar in deeldraad waardoor u meer schroeven per accu kunt indraaien. Deze schroeven zijn minder geschikt voor OSB platen en overige plaatmateriaal, echter ideaal voor het bevestigen van planken.