• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Populaire producten

Veelgestelde vragen

Hoe paalhouders plaatsen?

Dat hangt geheel af van de paalhouder die u gebruikt. Voor paalhouders met punt dient u eerst een gat in de grond te graven. Vervolgens slaat u de paalhouder met punt in het gat en schept u de grond terug in het gat. Hoe groot en diep u het gat graaft verschilt per maat paalhouder. Dat kunt u vinden op de productpagina. 

Paalhouders op plaat dient u met houtdraadbouten vast te schroeven op de grond. Het type ondergrond bepaald de manier van verankering. Zo schroeft u bij een houten ondergrond de houtdraadbouten na voorboren rechtstreeks in het hout. Bij een stenen of betonnen ondergrond maakt u gebruik van houtdraadbouten en nylon pluggen. Hoe u dit doet wordt aangegeven op de productpagina van de gewenste paalhouder op plaat.

Wij raden aan altijd paalhouderschroeven te gebruiken bij onze paalhouders met punt en paalhouder op plaat. Deze schroeven zijn speciaal ontwikkeld om palen vast te schroeven in paalhouders. Wel raden wij aan de schroeven altijd even voor te boren. Paalhouder schroeven zijn namelijk vrij dik en door ze even voor te boren helpt u de schroeven mooi recht in de paal te gaan. Daarnaast sluit daardoor de kop ook beter aan op de paalhouder. Hierdoor wordt het klembereik hoger!

Welke maat paalhouder u gebruikt hangt natuurlijk af van de dikte van uw paal. Paalhouders van Wovar zijn namelijk speciaal gemaakt voor 7x7 cm, 9x9 cm, 12x12cm en zelfs 15x15 cm palen. Bepaal eerst welke paaldikte u wilt gebruiken. Vervolgens kiest u dan de paalhouder die bij die paaldikte past. Paalhouders van Wovar zijn namelijk net iets ruimer dan de meest voorkomende paaldiktes. Hierdoor past uw paal precies in onze paalhouders!

Wovar Blog

Alle laatste trends op klusgebied!

Lees meer

Zakelijke klant worden

Steeds meer klussenbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

  1. Extra korting voor grootverbruikers;
  2. Direct contact met opgeleide specialist;
  3. Spoedleveringen mogelijk;
Lees meer

Wovar Paalhouders

Wovar levert metalen paalhouders in verschillende soorten en maten. Zo hebben wij een ruime voorraad van gegalvaniseerde paalhouders voor 7x7, 9x9 en 12x12 cm palen. Een stalen paalhouder zorgt ervoor dat u houten palen stevig kan bevestigen in de grond en op harde ondergronden. Een groot voordeel van het werken met paalhouders met punt is dat u uw ondergrond perfect gelijk kan zetten. IJzeren paalhouders met een vlakke voet maken het mogelijk palen stevig te verankeren op harde ondergronden zoals betonnen fundering. Gepunte paalhouders zijn ideaal voor plaatsing in de grond. Voor alle paalpunten en vlakke paalhouders geldt, plaats uw bestelling in onze webshop en ontvang uw pakketje in 24 uur. 

Nadat de keuze voor de juiste paaldikte is gemaakt wordt het tijd te bepalen waar de palen komen te staan. Heeft u een zanderige ondergrond? Kies dan voor onze paalhouders met punt. U graaft dan eerst een gat waar de paalhouders met punt in geplaatst worden. Het kan ook voorkomen dat het niet mogelijk is gaten te graven. U hebt dan een verharde ondergrond van bijvoorbeeld steen, beton of hout. Kies in dat geval voor onze paalhouders op plaat. Deze bevestigt u eenvoudig met onze ijzersterke houtdraadbouten.

Naast houtdraadbouten, kunt u balken in de paalvoet ook monteren met behulp van slotbouten of tellerkopschroeven. Deze zijn, net zoals onze houtdraadbouten, verkrijgbaar in diverse soorten, maten en kleuren. De metalen paalhouders zorgen ervoor dat de paal net boven de grond blijft zweven en het vocht dat via de paal naar beneden glijdt weg kan lopen. Dit voorkomt dat uw palen gaan rotten. 

Online stalen paalhouders kopen, gepunt of vlak.

Bestel de hoogwaardige verzinkte stalen paalhouders of rvs kolomvoeten van Wovar. Kies uit paalpunten voor in de grond of vlakke paalvoeten van gegalvaniseerd staal voor montage op beton. Besteed meer dan € 45,- en profiteer van een gratis verzending! Bedrijven in de bouw- en tuinbranche profiteren van extra voordeel zoals kortingen met een zakelijk account

Gaat u een overkapping bouwen? Of dient u voor uw schutting hout aan een stenen muur te verankeren? Bekijk dan ook eens onze slagpluggen of kozijnpluggen.

Voor een stevig fundament bij een overkapping, is ons assortiment betonpoeren misschien ook interessant.