CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Vandaag besteld, levering binnen 1-2 werkdagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Schapenhek

6 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Schapenhek

Bij Wovar hebben we nu ook schapenhekken in het assortiment! Dit soort hekken zijn razend populair voor een natuurlijke en landelijke sfeer in de tuin. De schapenhekken van Wovar zijn vervaardigd van duurzaam en prachtig rustiek kastanjehout. Een houtsoort die uitstekend bestand is tegen vocht vanwege de vezelstructuur in het hout. Het kastanjehout verkleurt op termijn door zonlicht en regen naar een kleur die gemakkelijk verdwijnt in de omgeving. Sommige mensen vinden deze vergrijsde uitstraling juist mooi en rustiek, terwijl anderen de oorspronkelijke kleur willen behouden. Dit gaat eenvoudig wanneer u het hout behandelt met onze Wovar hardhout-olie, wat zorgt voor uitmuntende Uv-bescherming.

Benieuwd naar hoe schapenhek gemaakt wordt? Lees dan onze blog die u meeneemt in het proces binnen de landelijke industrie om schapenhek te maken. Daarnaast geven we ook enkele sfeerimpressies voor hoe u zelf schapenhek zou kunnen gebruiken in de tuin.

Bij Wovar kiest u uit dubbeldraads en driedubbeldraads schapenhek. Naast verschillende lengtes en hoogtes schapenhek kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor kastanjepalen om het schapenhek aan te bevestigen. Maak uw schapenhek compleet met een schapenhek poort. Bent u op zoek naar een ander soort afscheiding voor in de tuin? Bekijk dan ons assortiment tuinafscheiding

Kastanjehouten schapenhekken

Engels hekwerk kunt u voor allerlei toepassingen gebruiken. Zo worden schapenhekken veel ingezet als tijdelijke omheiningen voor evenementen of als een decoratief schapenhek voor in de tuin. Natuurlijk worden de hekken ook ingezet voor de afrastering van kippen of vee. Naast kastanjehekwerk heeft Wovar ook kastanjepalen en kastanjepoorten zodat u met ons eigen assortiment volledig uit de voeten kan.

Schapenhek plaatsen 

Voor het plaatsen van Engels hekwerk heeft u de volgende materialen nodig:

Een eenvoudige manier om aan een schapenhek te beginnen is om een recht stuk in de tuin, zoals een muur of schutting te gebruiken als startpunt. Afhankelijk van de hoogte van de kastanjehekwerken moet u gebruik maken van kastanjepalen die ongeveer op dezelfde hoogte uitkomen als u de palen ongeveer 1/3 de grond in slaat. De kastanjepalen kunnen maximaal op 1.50 m van elkaar afstaan.

Het makkelijkste is om zowel alvast een paal aan het begin van uw hekwerk als aan het eind van uw hekwerk in de grond te slaan. Graaf daarvoor eerst een gat in de grond met een grondboor. Daarna moet u de kastanjepalen nog een paar keer de grond in slaan met een paalhamer zodat die stevig verankerd zijn.

Engels hekwerk plaatsen

Vervolgens kunt u met behulp van uitzettouw een lijntje spannen tussen het begin en einde van uw hekwerk zodat het hek mooi op een lijn komt te staan. Plaats alle palen tussen de paal aan het begin en het einde aan de lijn van het uitzettouw. Doe dat met behulp van een meetlint zodat de palen op dezelfde afstand van elkaar komen te staan. Sla de laatste 10 cm van de paal in de grond met een paalhamer voor de stevigste bevestiging. 

Rol het schapenhek uit voor de palen langs. Als u gebruik heeft gemaakt van een recht eind zoals een schutting, maak dan ook het hek daar aan vast. Dan heeft u een mooi recht begin van uw Engelse hekwerk. Latten van het schapenhek die precies voor een kastanjepaal uitkomen kunt u eenvoudig en zonder voor te boren bevestigen met behulp van onze tuinschroeven 4x60 mm. Als een lat niet precies voor de paal voorbijkomt en de bevestiging van het hek daardoor lastiger is, kunt u gebruik maken van krammetjes die u aan het staaldraad vast maakt.

Houten afscheiding tuin

Wanneer een lat aan de bovenkant wel uitkomt op een paal, maar niet aan de onderkant kunt u zowel krammetjes als tuinschroeven gebruiken. Om twee hekjes met elkaar te verbinden kunt u het laatste latje van het hekwerk losdraaien door het staaldraad uit elkaar te draaien. Dan ontstaat er een mooie opening waarmee u het eerste latje van het andere schapenhek aan het eerste hek vast kan maken door het staaldraad om de lat terug te draaien. 

Schapenhek poort

Als u gebruik wilt maken van een kastanjepoort in uw hekwerk is het verstandig deze niet aan dezelfde palen te monteren als het schapenhek zelf. Dat wordt vanwege het gewicht van de poort gewoonweg niet stevig genoeg. U moet daar tenminste kastanjepalen van 2 m voor gebruiken voor een steviger geheel. Zet bij de bevestiging van de poort twee stoeptegels onder de latten zodat die een stuk van de grond staat. Daardoor weten we zeker dat de poort ook daadwerkelijk open en dicht kan zonder moeite. 

Kastanjepalen

Bevestig de laatste lat van het hekwerk aan de zijkant van de kastanjepalen voor de kastanjepoort. Zodat er ruimte is voor de plaatduimen op het hek te bevestigen. Mocht de paal voor de plaatduimen veel te grillig zijn dan kunt u met behulp van een latje alsnog de plaatduimen bevestigen. Het deurbeslag kan aan de paal aan de andere zijde van de poort bevestigd worden. Als de poort bevestigd is kunt u verder met de rest van het schapenhek. 

Schapenhek kopen?

Bestel uw schapenhekken bij Wovar! Heeft u een eigen onderneming in de tuin- en bouwsector? Dan geniet u van extra voordeel als u een zakelijk account aanmaakt! Zo krijgt u een vaste korting bij iedere bestelling.