CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Schuurbanden

11 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
BETROUWBARE LEVERING UIT EIGEN VOORRAAD

Schuurbanden

Schuurbanden zijn lusvormige riemen die worden gebruikt in combinatie met een bandschuurmachine. Een bandschuurmachine wordt voornamelijk ingezet om snel en efficiënt grote oppervlakken hout of metaal mee te kunnen bewerken. Aangezien schuurbanden vaak op een hoog tempo worden gebruikt, bestaat de basis van de riemen uit kwalitatief linnen. Dit zorgt ervoor dat de schuurbanden niet zullen scheuren tijdens uw werkzaamheden. De schuurbanden van Wovar zijn geschikt voor de meest gangbare bandschuurmachines met een klittenbandsysteem, waaronder bijvoorbeeld Makita, Bosch en DeWalt. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende afmetingen en korrelgroottes, zodat er voor iedere klus de juiste schuurband beschikbaar is.

Schuurbanden in verschillende afmetingen

De schuurbanden van Wovar, ook wel bandschuurpapier genoemd, zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen. Om ervoor te zorgen dat u de juiste afmeting besteld voor uw bandschuurmachine, is het van belang dat de afmeting van de schuurband gelijk is aan de band van uw schuurmachine. Meestal wordt er bij aanschaf van uw bandschuurmachine ook aangegeven welke schuurbanden geschikt zijn voor de betreffende machine. Let er bij het verwisselen van de schuurbanden goed op dat de schuurband in de juiste richting draait voor het beste resultaat.

De juiste korrelgrootte bandschuurpapier voor uw klus

Afhankelijk van uw klus kiest u de juiste schuurpapier korrel. Bij Wovar treft u schuurbanden met verschillende korrelgroottes, variërend van korrel 40 tot korrel 180. Ter verduidelijking geven we hieronder de verschillende soorten schuurbanden weer en beschrijven we kort voor welke klussen de banden voornamelijk worden toegepast:

  • Grove schuurbanden: Onder grove schuurbanden vallen riemen met korrel 60 of lager. Deze soort banden worden gebruikt om hardnekkige materialen te verwijderen, zoals bijvoorbeeld een dikke verflaag of roest.
  • Middelgrove schuurbanden: Middelgrove schuurbanden hebben een korrelgrootte tussen de 80 en 120. Deze variant wordt vaak gebruikt om houten oppervlakken te schuren voordat het verfwerk begint.
  • Fijne schuurbanden: Fijne schuurbanden worden vaak gekenmerkt door een korrelgrootte tussen de 120 en 180 en worden ingezet om oppervlakken voor te bereiden op een eventuele grondverflaag. 

Schuurbanden voor bandschuurmachines bestellen

Bij Wovar treft u een ruim assortiment aan schuurbanden in verschillende korrelgroottes en afmetingen. Deze kwalitatieve schuurbanden stellen u in staat om snel en secuur grote oppervlakken te kunnen bewerken zonder dat de schuurbanden zullen breken. Bij bestelling ontvangt u een set van 3 stuks, zodat u direct genoeg bij de hand heeft voor een grote klus. Bovendien profiteert u bij bestelling van onze vaste lage prijzen en razendsnelle levering. 

Naast schuurbanden kunt u bij Wovar ook terecht voor alle andere soorten schuurpapier, waaronder bijvoorbeeld schuurpads en schuurschijven. Deze vindt u in onze ruime selectie schuurpapier.