CURRENT LOCALE nl-nl

 • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Design Tuinschermen cortenstaalTuin

Filters

Design Tuinschermen cortenstaal

6 producten

Design Tuinschermen cortenstaal

De unieke cortenstaal tuinschermen van Wovar vindt u in een dichte versie en in 4 verschillende patronen, namelijk een palm, modern, vlindertuin en herfst design. De cortenstaal schermen zijn 900 mm lang en 600 mm breed. Cortenstaal bevat een roestlaag dat beschermt tegen alle weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hagel. Het materiaal is corrosiebestendig en beschikt als het ware over een schild waardoor het een lange levensduur heeft.

Wilt u uw muur voorzien van een prachtig cortenstaal tuinscherm? Vergeet niet om direct 2 ophangbeugels per scherm mee te bestellen, hiermee kunt u eenvoudig zelf de schermen ophangen. U kunt de schermen ook tussen 2 palen monteren en gebruiken als terrasscherm of zelfs als schutting. Combineer dit product met onze cortenstaal borderranden of cortenstaal plantenbakken voor de perfecte combinatie. 

Cortenstaal tuinschermen zijn gemakkelijk te combineren in iedere tuin, creëer een sfeervolle maar ook industriële uitstraling. Voor u ook daadwerkelijk gaat starten met de bevestiging is het handig om te controleren of u over alle juiste materialen beschikt, u heeft slechts een aantal extra materialen nodig afhankelijk van waar u het scherm gaat monteren:

 • Tuinschermen
 • Cortenstaal ophangbeugels (bij montage aan muur) (2 per scherm)
 • Metaalboor 5 mm
 • Betonboor 8 x 120 mm (bij montage aan muur)
 • Nylon Pluggen 8 x 40 mm (bij montage aan muur)
 • Hardhoutboor 5 mm (bij montage tussen houten palen)
 • Hardhoutschroeven AR-coating 5 x 50 mm 
 • Torx Bit TX20 Medium 50 mm

Video: Cortenstaal tuinscherm monteren

Hoe tuinschermen plaatsen

Wist u dat er verschillende manieren zijn om de schermen in uw tuin te plaatsen? Een populaire en decoratieve manier is om het te gebruiken als wanddecoratie. Dit kunt u eenvoudig doen door middel van de volgende stappen:

 1. Bedenk waar u de tuinschermen wilt hebben, dit kan aan vrijwel iedere muur.
 2. Boor met een betonboor 3 gaten in de muur, hier zult u de ophangbeugel monteren. Wij raden u aan 2 ophangbeugels per scherm te gebruiken.
 3. U heeft hardhoutschroeven met een AR-coating 5 x 50 mm nodig om het ophangstuk ook daadwerkelijk te kunnen bevestigen aan de stenen muur.
 4. Nu de ophangbeugels stevig aan de muur zijn gemonteerd kunt u het scherm plaatsen door ze over het lichtgebogen gedeelte van de ophangbeugels te schuiven.

Tip: Boor met een metaalboor enkele gaten aan de onderkant van het scherm zodat regenwater gemakkelijk weg kan lopen, ideaal in geval van hevige regen.

Liever het tuinscherm tussen 2 houten palen plaatsen om een lege plek in uw tuin op te vullen? De montage hiervan is als volgt:

 1. Bepaal de plek en bevestig de houten palen in de grond. Houd bij de plaatsing rekening met de breedte van het tuinscherm, zodat deze er exact tussen past. 
 2. Boor het hout voor met een hardhoutboor 5 mm.
 3. Boor gaten in het cortenstaal materiaal met een metaalboor 5 mm.
 4. Monteer het scherm met hardhoutschroeven met een AR-coating tussen beide palen.

Een andere optie is om de tuinschermen te gebruiken als schutting, hierbij maakt u in de meeste gevallen gebruik van het dichte tuinscherm in combinatie met een scherm voorzien van een patroon. Die keuze is uiteindelijke aan u. Dit werk als volgt:

 1. Bedenk vooraf of u een gehele schutting wilt bouwen of een onderbreking van uw huidige schutting.
 2. Bouwt u een complete schutting met tuinschermen? Dan kunt u de verschillende patronen naast elkaar en op elkaar plaatsen, met daartussen houten palen om de schermen te monteren. Om een dichtere en 'rustigere' schutting te creëren raden we aan om de schermen met patroon af te wisselen met een dicht cortenstaal tuinscherm.
 3. Het is uiteraard ook mogelijk om een schutting eenmalig of hier en daar te onderbreken met onze cortenstaal tuinschermen. Montage gaat op dezelfde manier, tussen 2 houten palen.

Privacyscherm tuin

De cortenstaal panelen van Wovar zijn niet alleen een toevoeging aan het uiterlijk van uw tuin, ze zorgen namelijk ook voor privacy. De cortenstaal schutting panelen kunnen immers in een schutting worden geplaatst, maar bijvoorbeeld ook tussen 2 houten staanders, welke u onder andere naast een terras of op elke andere gewenste plek plaatst. Zo is een cortenstaal schutting element naast decoratief ook functioneel!

Cortenstaal tuinschermen kopen

Bestel uw cortenstaal tuinschermen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding bij Wovar! Geef een sfeervolle en luxe uitstraling aan uw tuin met deze unieke schermen. Bent u hovenier of bezit u over een klus- en bouwbedrijf? Maak een zakelijk account aan om te profiteren van een vaste korting. Bestel meerdere stuks om gebruik te kunnen maken van onze aantrekkelijke staffelkorting. 

Nieuwsgierig naar al onze varianten? Bekijk het totale assortiment tuinschermen