• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
 • 100 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
 • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Filters

Sorteren
Materiaal
Kleur
Hoogte
Breedte
Diameter
Voorraad
Prijs
tot

Tuinschermen

De unieke cortenstaal tuinschermen van Wovar vindt u in een dichte versie en in 4 verschillende patronen, namelijk een palm, modern, vlindertuin en herfst design. De cortenstaal schermen zijn 900 mm lang en 600 mm breed. Cortenstaal bevat een roestlaag dat beschermt tegen alle weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en hagel. Het materiaal is corrosiebestendig en beschikt als het ware over een schild waardoor het een lange levensduur heeft. 

Uw muur voorzien van een prachtig cortenstaal tuinscherm? Vergeet niet om direct 2 ophangbeugels per scherm mee te bestellen, hiermee kunt u eenvoudig zelf de schermen ophangen. U kunt de schermen ook tussen 2 palen monteren en gebruiken als terrasscherm of zelfs als schutting. Combineer dit product met onze cortenstaal borderranden of cortenstaal plantenbakken voor de perfecte combinatie.

6 producten
Sorteren op voorraad
1-6 van de 6 producten
Wovar Blog
Alle laatste trends op klusgebied!
Lees meer
Zakelijke klant worden

Steeds meer klusbedrijven, hoveniers en houthandels ontdekken Wovar

 1. Extra korting voor grootverbruikers;
 2. Direct contact met opgeleide specialist;
 3. Een handige bestelgeschiedenis;
Lees meer

Cortenstaal tuinschermen zijn gemakkelijk te combineren in iedere tuin, creëer een sfeervolle maar ook industriële uitstraling. Voor u ook daadwerkelijk gaat starten met de bevestiging is het handig om te controleren of u over alle juiste materialen beschikt, u heeft slechts een aantal extra materialen nodig afhankelijk van waar u het scherm gaat monteren:

 • Tuinschermen
 • Cortenstaal ophangbeugels (bij montage aan muur) (2 per scherm)
 • Metaalboor 5 mm
 • Betonboor 8 x 120 mm (bij montage aan muur)
 • Nylon Pluggen 8 x 40 mm (bij montage aan muur)
 • Hardhoutboor 5 mm (bij montage tussen houten palen)
 • Spaanplaatschroeven 5 x 50 mm 
 • Torx Bit TX20 Medium 50 mm

Hoe tuinschermen plaatsen

Wist u dat er verschillende manieren zijn om de schermen in uw tuin te plaatsen? Een populaire en decoratieve manier is om het te gebruiken als wanddecoratie. Dit kunt u eenvoudig doen door middel van de volgende stappen:

 1. Bedenk waar u de tuinschermen wilt hebben, dit kan aan vrijwel iedere muur.
 2. Boor met een betonboor 3 gaten in de muur, hier zult u de ophangbeugel monteren. Wij raden u aan 2 ophangbeugels per scherm te gebruiken.
 3. U heeft spaanplaatschroeven 5 x 50 mm nodig om het ophangstuk ook daadwerkelijk te kunnen bevestigen aan de stenen muur.
 4. Nu de ophangbeugels stevig aan de muur zijn gemonteerd kunt u het scherm plaatsen door ze over het lichtgebogen gedeelte van de ophangbeugels te schuiven.

Tip: Boor met een metaalboor enkele gaten aan de onderkant van het scherm zodat regenwater gemakkelijk weg kan lopen, ideaal in geval van hevige regen.

Liever het tuinscherm tussen 2 houten palen plaatsen om een lege plek in uw tuin op te vullen? De montage hiervan is als volgt:

 1. Bepaal de plek en bevestig de houten palen in onder andere grind en in de grond.
 2. Boor het hout voor met een hardhoutboor 5 mm.
 3. Boor gaten in het cortenstaal materiaal met een metaalboor 5 mm.
 4. Monteer door middel van de spaanplaatschroeven het scherm aan de palen.

Een andere optie is de tuinschermen gebruiken als schutting, hierbij maakt u in de meeste gevallen gebruik van het dichte tuinscherm. Dit werk als volgt:

 1. Bedenk van tevoren of u een gehele schutting wilt bouwen of een onderbreking van uw huidige schutting. Is de keuze gevallen op een gehele schutting, dan kunt u verschillende patronen naast elkaar en op elkaar plaatsen.
 2. De schermen monteert u tussen houten palen. Plaats de palen in de grond en bevestig op dezelfde manier als hierboven benoemd.

Cortenstaal tuinschermen kopen

Bestel uw cortenstaal tuinschermen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding bij Wovar! Geef een sfeervolle en luxe uitstraling aan uw tuin met deze unieke schermen. Bent u hovenier of bezit u over een klus- en bouwbedrijf? Maak een zakelijk account aan om te profiteren van een vaste korting. Bestel meerdere stuks om gebruik te kunnen maken van onze aantrekkelijke staffelkorting. 

Nieuwsgierig naar al onze varianten? Bekijk het totale assortiment tuinschermen.