CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro

Filters

Valgrendels

4 producten

Valgrendels

Valgrendels zijn ideaal voor het afsluiten van uw tuindeur of tuinhek. De grendels zijn ijzersterk, eenvoudig te monteren en kunnen zowel verticaal als horizontaal worden bevestigd. De naam valgrendel komt doordat deze grendels meestal verticaal worden geplaatst en daardoor als het ware op slot ´vallen´. Met de gemonteerde ring kunt u de valgrendel open laten staan. Bij Wovar kunt u kiezen tussen een verzinkte en een zwarte variant. Zo laat uw de grendel mooi aansluiten bij uw tuinhek of poort. 

Montage van de grendels is zeer eenvoudig. De plaat waar de ijzeren pen in is gemonteerd is namelijk voorzien van 6 montagegaten. U schroeft de grendel dus eenvoudig vast. Voor bevestigingstips verwijzen we u naar de productpagina´s, daar raden wij u onder andere passende schroeven aan. Voor extra veiligheid gebruikt men soms wel 2 valgrendels per deur of hek. 

Zoekt u andere grendels of sloten? Neem dan een kijkje in ons assortiment grendels en sloten

De valgrendels van Wovar zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor een betrouwbare vergrendeling van uw tuinhekken en tuindeuren. U kunt kiezen uit een verzinkte en een zwarte variant, zodat u de grendel aan kunt laten sluiten bij uw deur. Het handige aan valgrendels is dat deze als het ware vanzelf dicht ´vallen´. Aan de bovenkant van de pen, waarmee u de deur vergrendelt, zit een ring gemonteerd. Deze kunt u over de top van de bevestigingsplaat plaatsen, waardoor de grendel open blijft staan. Deze manier van vergrendelen is dus zeer eenvoudig en zeer geschikt voor gebruik bij tuinhekken en deuren. 

Valgrendel bevestigen

Het monteren van een valgrendel is niet moeilijk. U kunt hiervoor onze schroeven 5 x 40 mm gebruiken. U vindt zulke schroeven in het assortiment tuinschroeven. Tevens is er ook een zwarte variant beschikbaar. Bij hardhout raden we aan om altijd even voor te boren, zodat u de schroeven makkelijk in kunt draaien. Dit kunt u doen met een hardhoutboortje van 3.5 mm, te vinden in het hardhoutboren assortiment. U kunt de aanbevolen schroeven en hardhoutboortjes ook terugvinden op de productpagina´s zelf, tussen de bijbehorende producten.

Valgrendels worden gebruikelijk aan de bovenkant van een tuindeur of hek gemonteerd. De grote plaat met pen wordt dan boven de deur gemonteerd en het kleine plaatje waar de pen in moet vallen wordt op de deur zelf gemonteerd. Wanneer u de grendel horizontaal wilt plaatsen dan kunt u de plaat met pen zowel op de deur zelf als op de aangrenzende muur of schutting plaatsen. Zorg er in alle gevallen voor dat de pen precies in het slot kan vallen. Gebruik bijvoorbeeld een waterpas om de plaatjes recht tegenover elkaar te monteren.

Valgrendels kopen

Bestel uw valgrendels nu voordelig bij Wovar en sluit uw tuindeur of hek eenvoudig af! Bij aanschaf van 5 of 10 van dezelfde soort profiteert u al van staffelkorting. Zo voorziet u direct meerdere deuren van een valgrendel. Heeft u een eigen bouw- klusbedrijf of bent u hovenier? Maak dan snel een zakelijk account aan en profiteer van vele andere voordelen, waaronder een vaste zakelijke korting!