CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
welke-schroeven-voor-trespa-platen 29 sep

Welke schroeven kiezen voor Trespa® platen?

Terug naar overzicht

Het monteren van Trespa platen is een hele klus. Doordat er vaak veel wind op de platen komt te staan is de manier van montage erg belangrijk. In de hoofdregel is het mogelijk om Trespa platen te monteren met lijm of met schroeven. Schroeven zorgen echter voor de meeste stevige verbinding. Maar welke schroeven gebruik je nu eigenlijk om Trespa platen te monteren? In deze blog beantwoorden we juist die vraag en geven we tips voor het monteren van Trespa platen!

Welke schroeven kiezen voor het monteren van Trespa platen?

Het antwoord op deze vraag is Trespa schroeven, of zoals Wovar ze noemt, kleurkopschroeven! Kleurkopschroeven hebben een gekleurde brede kop worden geleverd in vele kleuren. Wit en zwart zijn de populairste, maar je hebt bijvoorbeeld ook rood, antraciet en beige. De schroeven zijn gemaakt van RVS a2 staal zodat ze niet roesten en dus een zeer lange levensduur hebben. Dankzij de brede kop hebben schroeven voor trespa platen een hoog klembereik en een hoge draagkracht. Hierdoor lukt het trespa platen zeer stevig te monteren! De schroeven zijn altijd 4.8 mm dik en de lengtes varieren van 25 tot 60 mm.

Hoe monteer je Trespa platen?

Allereerst bepaalt u het centrale punt van de Trespa plaat die u gaat monteren. Dit is vaak in het midden van de plaat. Als u een even aantal schroeflijnen heeft kiest u een centraal punt in het midden van de langste zijde. Hieronder geven we in een afbeelding weer wat we hier precies mee bedoelen. Op de afbeelding wordt dit het fixatiepunt genoemd. 

To show how to create blog post

Het fixatiepunt zorgt ervoor dat de Trespa platen goed op hun plek blijven. Dit montagegat boort u daarom voor met een 5 mm dikke hardhoutboor. De overige montagegaten boort u voor met 8 mm dikke hardhoutboren. Doordat Trespa platen de kans moeten krijgen om te werken is het belangrijk dat u de schroeven niet te strak aandraait. Handvast vastschroeven is voldoende.

Waar plaats ik de schroeven op de Trespa platen?

Na het bepalen van het fixatiepunt schroeft u om de 40 cm een kleurkopschroef vast. Voor de stevigste montage is het van belang dat u de schroeven in het midden schroeft van de onderliggende constructie balken.

Zorg ervoor dat de schroeven niet geplaatst worden binnen 2 cm van de plaatrand. De schroeven moeten ook weer niet te ver van de plaatrand afzitten. Hiervoor geldt de regel: maximaal 10 x de plaatdikte. Dus bij een plaat van 6 mm dik maximaal 6 cm van de plaatrand, en bij 8 mm dikke platen maximaal 8 cm van de plaatrand. U raadt waarschijnlijk al dat bij 10 mm dikke trespa platen de maximale afstand van de plaatrand het het schroefgat 10 cm is.

Extra tip

Gebruik voor de onderliggende constructie balken hardhout. Dit duurzame hout is veel sterker dan naaldhout en gaat ook veel langer mee. Indien u gebruik maakt van hardhouten onderbalken dient u wel even voor te boren met een 3.0 mm dikke hardhoutboor. 

Producten die passen bij deze blog