CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
werkplaats-inrichten 24 mei

Werkplaatsinrichting - Overzichtelijk en gemakkelijk

Terug naar overzicht

De manier waarop een werkplaats is ingericht bepaalt het succes en de zorgeloosheid van het klusleven. We willen natuurlijk veilig en comfortabel te werk gaan waarbij we de ruimte van de werkplaats zo goed mogelijk benutten. Maar wat is handig om te weten voordat u aan de inrichting van de werkplaats begint? In deze blog gaan we in op de pijlers die nodig zijn voor een overzichtelijke en gebruikersvriendelijke werkplaatsinrichting, waar u mee aan de slag kunt gaan met behulp van de producten van Wovar!

Werkplaatsinrichting

De belangrijkste pijler voor een pragmatische inrichting van de werkplaats is efficiëntie. Daarbij moet u uzelf een aantal vragen stellen. Wat wilt u bijvoorbeeld precies in de werkplaats gaan doen? Bent u van plan altijd met dezelfde soort werkzaamheden bezig te zijn, of bent u van alle markten thuis? Voorziet u op termijn de werkplaats uit te breiden? Moet u misschien zelfs rekening houden met meer materiaal- of afvalopslag in de toekomst? Wat de antwoorden ook zijn, het is altijd handig om vooraf een plattegrond te maken van de werkplaats en deze in te delen naar uw wensen. Daarbij staat de werkbank centraal, het hart van de werkplaats. Dit is dé plek waar het juiste gereedschap en de juiste machines binnen handbereik moeten zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de werkplaats overzichtelijk is. Dat zorgt voor rust in de werkplaats. Geef elk stuk gereedschap zijn eigen plek en maak daarbij gebruik van alle ruimte die u heeft. Houd bijvoorbeeld onmisbaar gereedschap in zicht met onze gereedschapswanden, die u eenvoudig op een wandrailsysteem monteert. Deze gereedschapswanden zijn modulair, en bij Wovar hebben we een ruim aanbod accessoires die passen bij uw wensen. Overweeg om gebruik te maken van kleur- of cijfercodes voor nog meer overzicht in uw opbergsysteem. Het belangrijkste is dat na afloop van een klus alles weer netjes op zijn eigen plek terechtkomt,  zodat u het overzicht niet verliest. Dat oogt niet alleen netter, maar is ook nog eens een stuk rustgevender en werkt beter. 

To show how to create blog post

De gereedschapswand in ons assortiment.

Wanneer u een werkruimte inricht moet er zoveel mogelijk ruimte vrijkomen. De ordelijkheid van de werkplaats zorgt voor rust tijdens welke klus dan ook, en helpt om de focus erbij te houden. Er zijn meerdere manieren om ruimte in de werkplaats te maken. Gebruik bijvoorbeeld de muur als opslag voor materiaal. Met behulp van onze plankdragers heeft u zo een opbergplaats in elkaar gezet! Of u kunt met onze wandrailsystemen zowel gereedschapswanden als plankdragers eenvoudig installeren. Maak gebruik van het plafond door daar een opbergsysteem in te verwerken. Leg bijvoorbeeld planken over de lengte van het plafond om materiaal op te slaan. Denk vooral goed na over welke plek bestemd is voor wat en hoe de organisatie daarvan strakker kan. 

Als laatste staat veiligheid natuurlijk voorop. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral in de werkplaats. Dat is ook een van de redenen waarom u voldoende ruimte moet maken, zodat u onbelemmerd in de werkplaats kunt werken en lopen. Maar ook om onnodige verplaatsingen te voorkomen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid, en veiligheid is niet te waarborgen zonder overzicht. Maak daarom zo efficiënt mogelijk gebruikt van de ruimte die u wilt inrichten. Bedenk ook wat voor soort ongevallen mogelijk zijn door de werkzaamheden die u verricht. Bij Wovar hebben we allerlei soorten veiligheidsgereedschap in het assortiment die ongevallen kunnen voorkomen. Denk aan werkhandschoenen en kabelhaspels, veiligheidsbrillen en spanbanden of kniebeschermers en gehoorbescherming. 

De basis voor een werkplaatsinrichting

Elke werkplaats heeft gereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan boormachines, hamers, schroevendraaiers en moersleutels. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort werkzaamheden u van plan bent in de werkplaats, er is bijvoorbeeld altijd wel eens een schroevendraaier nodig. Zorg in dat geval voor een goede schroevendraaiers set, en houd die bij de hand met behulp van onze gereedschapswanden. Naast basisgereedschap heeft u ook allerlei soorten meetgereedschap, zoals meetlinten, aftekenhulp en een waterpas nodig. Bevestigingsmaterialen kunnen daarnaast natuurlijk ook niet ontbreken. Het is altijd handig om een setje schroeven, bouten en moeren achter de hand te hebben. 

Het liefst vindt u alle deze verschillende producten in de buurt van de werkbank. Zoals eerder genoemd is dat het hart van de werkplaats. Klussen verschillen van elkaar, maar de basis blijft in veel gevallen hetzelfde. Het enige wat u nodig heeft, is gezond verstand, de juiste gereedschappen, het juiste meetmateriaal en de juiste bevestigingsmaterialen. Of u nu een volière wilt bouwen of een pergola in de achtertuin wilt maken, wat dan ook uw volgende project wordt berust altijd op de basis. En dat is in essentie een goed verzorgde en overzichtelijke werkplaats. 

Gereedschapswanden kopen?

Naast alle kasten, lades, planken en andere opbergplekken is een gereedschapswand onmisbaar voor de werkplaats. Die vindt u in bijna elke werkplaats terug. Met een gereedschapswand maakt u zo goed mogelijk gebruik van de ruimte in de werkplaats. Het beste is om de wand direct boven de werkbank te plaatsen. Dat bevordert ook de veiligheid, voor wanneer u bijvoorbeeld jonge kinderen op bezoek heeft die niet zomaar bij de gereedschappen moeten kunnen komen. Maar ook dat u weet waar uw gereedschap hoort te zijn en u daar rekening mee kunt houden.

Daarnaast is een gereedschapswand gewoonweg handig. Dan heeft u al uw gereedschap binnen handbereik met een eigen plekje in de werkplaats. De gereedschapswanden in ons assortiment zijn modulair en worden in sets van twee verkocht. We hebben daarnaast een groot assortiment accessoires, daarmee kunt u naar wens een wand kan samenstellen die past bij uw werkzaamheden. De gereedschapswanden horen bij een wandrailsysteem, en zowel de wandrails als de gereedschapswanden zijn eenvoudig te installeren. Bij Wovar zijn de gereedschapswanden scherp geprijsd en van goede kwaliteit!

Gereedschap kopen?

Wovar heeft ook een ruim assortiment gereedschap, van handgereedschap tot meetgereedschap en veiligheidsgereedschap. U vindt op onze website alle soorten gereedschap die u nodig heeft om uw werkplaats van een goede basis te voorzien. Daardoor bent u op elke klus goed voorbereid. Voor zowel professioneel als doe-het-zelf gebruik. Voor elke klus heeft Wovar het gereedschap wat u nodig heeft. 

Wovar specialiseert zich in allerlei soorten en maten schroeven en bevestigingsmaterialen. Gebruik de bevestigingsmaterialen van Wovar om alles stevig vast te zetten in- en rondom uw woning. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vlonderschroeven en tellerkopschroeven. Al deze schroeven zijn verkrijgbaar in RVS, gecoate en verzinkte varianten. Met ons brede assortiment zit er altijd een bevestigingsmateriaal tussen voor uw werkplaats. Onze slogan is niet voor niets: "Wovar bevestigt het, keer op keer."

Inrichten van de werkplaats

Samenvattend moet u uzelf eerst afvragen wat de werkzaamheden in uw werkplaats zullen zijn, en die meenemen in de vormgeving van de werkplaats. Daarbij staat de werkbank centraal als hart van uw werkplaats. Maak uw werkplaats zo overzichtelijk mogelijk door gebruik te maken van opberglocaties, de muur en het plafond. Houd uw gereedschap binnen handbereik door ze te bevestigen op een gereedschapswand. Maak zo goed mogelijk gebruik van de ruimte. Daarmee waarborgt u niet alleen de veiligheid, maar zorgt u ook voor een ordelijke en rustige werkomgeving. Zorg dat u beschikt over de basisgereedschappen zoals schroevendraaiers, meetlinten en hamers. Maak een voorraad bevestigingsmaterialen aan, zodat u voor elke klus voorbereid bent. En als laatste: Maak van de werkplek vooral uw eigen plek. Dat maakt het veel leuker om het overzicht te bewaren.

Producten die passen bij deze blog