CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Worteldoek gebruiken - ontdek alle mogelijkheden! 12 apr

Worteldoek gebruiken - ontdek alle mogelijkheden!

Worteldoek
Terug naar overzicht

Anti worteldoek wordt voornamelijk aangebracht ter voorkoming van onkruidgroei. De UV-werende werking van het worteldoek zorgt ervoor dat er geen licht doorkomt en onkruid geen kans krijgt om te groeien. Maar wist u dat dit gronddoek heel veelzijdig is en op vele andere manieren gebruikt kan worden? In deze blog geven we u uitgebreid uitleg over de verschillende toepassingsmogelijkheden die het worteldoek van Wovar biedt!

Waarom worteldoek?

Voordat we u meer vertellen over de veelzijdige inzetbaarheid van worteldoek, staan we even kort stil bij de vragen waarom en wanneer dit gronddoek grotendeels gebruikt wordt. De voornaamste reden voor de toepassing van anti worteldoek is de minimalisering van onderhoud. Door gronddoek te gebruiken op een zanderig oppervlak zal de onkruidgroei worden geminimaliseerd. Het is goed om te weten dat er altijd nog onkruidgroei voor kan komen, voornamelijk doordat er zaadjes van bovenaf op het doek waaien. Desalniettemin kunnen deze zaadjes zich door het gronddoek niet wortelen in de grond en zijn daardoor eenvoudig met de hand te verwijderen.

Wanneer worteldoek gebruiken?

Anti worteldoek wordt voornamelijk gebruikt als onderlaag voor bodembedekkers als split, boomschors, houtsnippers, grind of ander materiaal. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een sierlijk grindpad of een bospad van houtsnippers. Zorg er altijd voor dat er een minimale laagdikte van 5 cm op het worteldoek ligt, zodat het niet kan verschuiven. We raden aan het geheel te verstevigen met de zogenaamde gronddoek pennen. Deze worteldoek pinnen zorgen voor een stevige verankering van het zwarte worteldoek in de grond.

Gronddoek toepassen

Nu we weten wat de voornaamste reden is voor het gebruik van worteldoek en wanneer het meestal wordt toegepast, kunnen we de veelzijdigheid van het anti worteldoek aan het licht brengen. Naast de functie als onderlaag wordt het worteldoek bijvoorbeeld ook gebruikt in een plantenbak of moestuin. Het voordeel hiervan is dat de wortels van de planten niet tussen de houten planken van de plantenbak zullen woekeren. Hieronder worden de stappen uitgelegd om dit correct te plaatsen.

  1.  Bepaal eerst de afmetingen van het worteldoek dat je nodig hebt. Meet de binnenkant van de plantenbak op en zorg ervoor dat het doek iets groter is dan de afmetingen, zodat zowel de bodem als de wanden goed bedekt zijn.
  2. Maak de plantenbak leeg en verwijder alle oude plantenresten, stenen en ander materiaal van de bodem van de plantenbak.
  3. Leg het worteldoek op de bodem van de plantenbak en vouw de randen naar boven, zodat het doek over de wanden van de plantenbak gaat. Bevestig vervolgens het worteldoek aan de plantenbak met behulp van een tacker.
  4. Knip overtollig doek af als dat nodig is, maar zorg ervoor dat het doek nog steeds de hele binnenkant bedekt.

Worteldoek onder tent

Wist u dat worteldoek zelfs gebruikt kan worden onder een tent of voortent? Doordat het gronddoek waterdoorlatend is zal er geen water op het doek blijven staan en loop uw tent niet vol met regenwater. Het doek kunt u ook in dit geval aan de grond bevestigen met de gronddoek pennen.

Anti worteldoek kopen

Bent u van plan om een grindpad te leggen of wilt u de binnenkant van u plantenbak van worteldoek voorzien? Dan bent u bij Wovar aan het juiste adres! Wovar biedt worteldoek per 5 meter voor de doe-het-zelfklusjes. Het gronddoek is in diverse breedtematen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld de populaire 165 cm en 210 cm variant. Ook voor de grotere klussen kunt u bij Wovar terecht. U bestelt het goedkoopste worteldoek op rol voor slechts €54,99! Bekijk de bijbehorende producten hieronder voor een greep uit ons assortiment of klik hier voor het complete aanbod worteldoek.

Producten die passen bij deze blog