CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Flex Fence Draaibare Lamellen monteren 07 dec

Flex Fence Draaibare Lamellen monteren

Terug naar overzicht

Wat zijn Flex Fence Draaibare Lamellen?

Draaibare lamellen voor in de tuin zijn met de jaren steeds populairder geworden. De Flex Fence draaibare lamellen zorgen snel voor privacy op ieder gewenst moment. De draaibare lamellen worden voornamelijk gebruikt bij een veranda of overkapping. Doordat het draaibare systeem ervoor zorgt dat u zelf bepaalt of u de planken open of dicht laat staan, kiest u zelf of u in de schaduw of in de zon zit. Tevens kunt u er in de winter voor zorgen dat u warmte binnenhoudt door de lamellen dicht te houden. 

Een andere mogelijkheid is om de draaibare jaloezieën te gebruiken als schutting. Door de Flex Fence tussen de schutting open te zetten, is het mogelijk de omgeving rondom uw huis goed te blijven zien wanneer u dat wilt. Wanneer u privacy nodig heeft, sluit u eenvoudig de lamellen weer. Daarnaast is het ideaal wanneer u bijvoorbeeld een speeltuin achter het huis heeft. Als de Flex Fence op zijn, houdt u eenvoudig uw kinderen in de gaten. Ook hier betekent het dat u deze op ieder gewenst moment weer eenvoudig sluit wanneer u van privacy wilt genieten. 

To show how to create blog post

Waar bestaat de complete set uit?

De set bestaat uit twee rails van 1.65 meter lang, welke beide beschikken over 14 houders voor de planken die erop geplaats worden. De rails bestaan uit RVS, wat roestvast staal betekent. Dit houdt in dat de rails niet roesten, bij wat voor weersomstandigheden dan ook.

Daarnaast wordt er bij de RVS rails ook bevestigingsmateriaal geleverd. Dit bestaat uit bijbehorende RVS schroeven van 40 mm en 25 mm lang. De 40 mm lange schroeven gebruikt u voor het vastmaken van de rails aan het frame dat u gebruikt. De 25 mm RVS schroeven zijn voor het vastmaken van de planken aan de houders van de railing. Het is dus mogelijk 14 planken te bevestigen. Wilt u graag meer planken bevestigen, doordat u een grote gedeelte wilt voorzien van draaibare lamellen? Bestel dan eenvoudig een extra set bij en kort deze in met een ijzerzaag om zo tot de gewenste hoogte te komen. 

Draaibare Lamellen plaatsen, hoe doe ik dat?

Met een aantal handige tips is het voor iedereen mogelijk de Flex Fence Draaibare Lamellen te plaatsen. Voor u de rails bevestigt, meet u op wat het middelpunt van de bevestigingsbalk is. Is de balk waar de rails op geplaatst wordt 6 cm dik, teken deze dan af op 3 cm. Zet bijvoorbeeld gemakkelijk een stip met een timmermanspotlood. Omdat er in het midden van de rails een montagegat zit, bent u er zo zeker van dat de rails in het midden komt. Om er zeker van te zijn dat de rails recht worden geplaatst, doet u dit voor de boven- en onderkant van de rails. 

Voor het vastzetten van de rails op de balk van het frame, gebruikt u de 40 mm lange RVS schroeven. Bevestigt u de draaibare lamellen op hardhout? Boor dan de gaten even voor met een hardhoutboor. Zorg er hierbij altijd voor dat u een hardhoutboortje gebruikt dat 2 mm dunner is dan de schroef die u gebruikt. 

Wanneer de rails zijn gemonteerd, is het tijd om de planken vast te maken aan de rails. Hiervoor gebruikt u de 25 mm lange schroeven. Let op: gebruikt u dunnere planken? Zorg er dan ook voor dat u kortere schroeven gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 16 mm lange RVS schroeven. Zo komen ze niet door de plank heen. Bekijk onderstaande video om alles nog eens duidelijk te zien. 

Naat Flex Fence draaibare lamellen van 165 cm lang levert Wovar ook draaibare lamellen 95 cm en 220 cm lang! Bekijk al onze flex fence draaibare lamellen.

Video: Zelf Draaibare Lamellen Flex Fence plaatsen

Flex Fence rails inkorten

Het is geheel eenvoudig de rails van de Flex Fence in te korten, hiervoor gebruikt u een ijzerzaag. In onderstaande video is duidelijk te zien hoe u de rails inkort. Zo is het mogelijk de rails in te korten tot iedere gewenste lengte. 

Video: Hoe kort ik een Flex Fence in?

Flex Fence draaibare lamellen zijn bij Wovar uit voorraad leverbaar. Profiteer van levering binnen 1 werkdag! Heeft u een klusbedrijf, hoveniersbedrijf of bent u meubel maker? Meldt u zich dan aan voor een zakelijk account om te profiteren van een vaste zakelijke korting van 15%. Daarnaast maakt u daarmee gebruik van een handig orderoverzicht en een eigen contactpersoon. 

Producten die passen bij deze blog