CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Op werkdagen besteld, in 1-2 dagen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Bankhamers

10 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Bankhamers

Een goede bankhamer kan absoluut niet ontbreken in uw gereedschapskist. Op deze pagina vindt u alle bankhamers die Wovar verkoopt. De bankhamers van Wovar zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en met verschillende stelen. Houd bij uw keuze van welke bankhamer u neemt rekening met de spijkers die u gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld een vrij zware hamer gebruikt voor dunne spijkertjes slaat u deze spijkers heel makkelijk krom of scheef. Met een te lichte hamer is het lastig om de spijkers goed in het hout te krijgen. Voor iedere soort spijker heeft Wovar daarom een geschikt model. Naast de verschillende gewichten van de kop van de bankhamers, zijn de bankhamers ook met verschillende stelen te verkrijgen. Traditionele bankhamers worden gemaakt met een houten steel, maar tegenwoordig is het ook heel gangbaar om een bankhamer met glasvezel steel te gebruiken. Het voordeel van bankhamers met glasvezel steel, ten opzichte van bankhamers met houten steel, is de reductie van trillingen in de hamer.  

Wat is een bankhamer?

Deze hamer wordt ook wel een "gewone hamer" genoemd en is waarschijnlijk de meest bekende hamer. Daarnaast zijn er andere synoniemen als penhamer en timmermanshamer. Deze heeft vaak een houten steel en een ijzeren kop. Hij wordt vooral gebruikt om spijkers te bevestigen in hout. Spijkers kunnen voor heel veel klussen gebruikt worden. Ze zijn heel handig om bijvoorbeeld houtverbindingen in elkaar te zetten zoals bijvoorbeeld een pergola. Spijkers kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een spijkerplaat. Deze worden veel gebruikt voor spanten.

Welke bankhamer kopen

Bankhamers zijn te verkrijgen in verschillende gewichten en met verschillende stelen. De bankhamers die Wovar verkoopt variëren van een bankhamer 100 gram tot een bankhamer 1000 gram. De verschillen in de gewichten zijn bedoeld voor verschillende soorten gebruik. Een kleine hamer van 100 gram is bijvoorbeeld ideaal voor het vastslaan van de kleine spijkertjes in de achterkant van een kledingkast. Met een zwaardere bankhamer slaat u grotere spijkers in harder materiaal. Ook kunt u met een bankhamer van 1000 gram wat licht sloopwerk uitvoeren, echter kunt u daar beter een vuisthamer of moker voor gebruiken. 

Soorten hamers

De meeste mensen kennen bankhamers met essenhouten steel. Echter zijn er ook bankhamers met stelen van glasfiber. Het voordeel van bankhamers met een fiber steel, is dat deze steel trillingen in de hamer reduceert. Het werken met een bankhamer wordt hier dus een stuk comfortabeler van.

Bankhamer kopen

Als u op zoek bent naar een bankhamer van goede kwaliteit bent u aan het juiste adres. Wovar heeft verschillende bankhamers, die stuk voor stuk voor een scherpe prijs van u kunnen zijn. Bestel uw bankhamer daarom snel. Profiteer bij grote afnames van een nog scherpere prijs met onze staffelkorting die wij op veel van onze hamers aanbieden. 

Heeft u een bedrijf in bijvoorbeeld de hoveniers- of bouwbranche? Maak dan snel een zakelijk account aan en ontvang een vaste korting op al uw bestellingen. Daarnaast krijgt u ook een handig orderoverzicht.

Heeft u een andere soort hamer nodig? Wovar heeft nog vele andere hamers, zoals klauwhamers of rubber hamers in het assortiment.