Tijdens de bouwvak gewoon geopend!
Filters openklappen:

Wovar Bijenbekjes

Voor het ventileren van uw spouwmuur zijn voegen met daarin stootvoegroosters gemaakt om de muren goed te kunnen ventileren. Wanneer deze stootvoegen groter zijn dan 8 mm, dan betekent dit een vrije doorgang voor insecten, muizen en ander ongedierte. Voorkom ongedierte in uw spouwmuur met bijenbekjes. Deze zijn zonder gereedschap en op ieder moment geheel eenvoudig te plaatsen. 

Bijenbekjes vormen zich eenvoudig tot de juiste voegbreedte. Doordat het bijenbekje beweegbaar is, vormt deze zich perfect tot de grootte van de stootvoeg. De geplaatste voegvlakken aan de bijenbekjes zorgen voor de juiste aansluiting, zodat er geen doorgangen meer zitten in de stootvoeg.

Bestel bijenbekjes direct uit voorraad bij Wovar voor een scherpe prijs. Bestelt u NU? Dan ontvangt u uw bestelling binnen 24 uur bij u thuis. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn bijenbekjes?

Bijenbekjes spelen een cruciale rol bij het weren van ongedierte in uw spouwmuur. Om een spouwmuur goed te ventileren zijn er in de voegen stootvoegroosters gemaakt. In voegen groter dan 8 mm kunnen insecten gaan nestelen, bijvoorbeeld wespen. Door de vorm van bijenbekjes kunnen deze eenvoudig in voegen worden geplaatst. Met het bijenbekje lijkt de voeg bijna onafgebroken door te lopen. Door de tanden van het bijenbekje kunnen insecten niet meer de voeg binnenkomen. 

Hoe bijenbekjes plaatsen?

Een bijenbekje is eenvoudig in een voeg te plaatsen. Dit kan direct tijdens het metselen of erna. U zet het bijenbekje eenvoudig met de hand in de muur, u hebt geen gereedschap nodig. De bijenbekjes passen zich eenvoudig aan de breedte van de voeg aan. Ook wanneer het bekje iets wat scheef wordt geplaatst, zal deze zichzelf corrigeren. 

Wanneer bijenbekjes plaatsen?

U kunt bijenbekjes het hele jaar door plaatsen. Men denkt dat u de bekjes het best in de lente kunt plaatsen, om het ongedierte net voor te zijn. U hoeft echter niet per sé op de lente te wachten, de bijenbekjes doen wat ze moeten doen, het hele jaar door. U kunt de bekjes dus ook in de winter of in de zomer plaatsen.