CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
blinde-plankdragers 03 jun

Blinde Plankdragers - Zwevende plank aan muur

Terug naar overzicht

Uw huis is een plek waar u veel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk om dit huiselijk aan te laten voelen. Dit doet u door uw woning aan te kleden met meubilair en accessoires. Deze accessoires kunt u op de kast of op een tafel zetten, maar natuurlijk ook aan de muur hangen. Niet alles leent zich echter goed om aan de muur te hangen, dus zult u een plank aan de muur moeten bevestigen. Hiervoor kunt u kiezen voor de standaard plankdragers. U zit dan wel met de zichtbare dragers onder de plank. Wanneer u dit niet wilt, kunt u alsnog een plank aan de muur bevestigen. U kunt kiezen voor leren plankdragers, waar u een plank in hangt, of u maakt gebruik van blinde plankdragers. De blinde plankdragers zullen wij voor u in deze blog toelichten. 

Onzichtbare plankdragers

Blinde plankdragers, ook wel onzichtbare plankdragers, doen hetzelfde als een standaard plankdrager. Ze houden namelijk een plank aan de muur vast. Echter niet iedereen vindt de traditionele plankdragers even mooi. Ook staat deze look niet bij ieder interieur. Veel mensen wensen daarom dat de plankdragers onzichtbaar zijn, zonder in te leveren op hun taak; de plank aan de muur dragen. Hiervoor zijn onzichtbare plankdragers in het leven geroepen. Deze hebben geen zichtbare draagarm onder de plank, waardoor u geniet van een strakke afwerking van de plank aan de muur. Blinde plankdragers zijn verkrijgbaar met houtdraad, maar ook als plaat voor wandbevestiging die u zelf moet vastschroeven. Deze laatste variant is beschikbaar met gladde staaf, maar ook als staaf met metrisch schroefdraad.  

Hoe werkt de blinde plankdrager 

Voordat u overgaat op de blinde plankdrager, wilt u waarschijnlijk weten hoe dit werkt. Blinde plankdragers van Wovar werken erg eenvoudig. Daarbij krijgt u de kant-en-klare set, exclusief plank. Dit maakt het extra makkelijk, omdat u zelf niet alles bij elkaar hoeft te zoeken. In de basis is de blinde plankdrager een metalen plaat die u aan uw muur schroeft. Deze kleine, maar stevige plaat vormt de basis voor de constructie. Naast deze plaat, beschikt de set over een lange staaf die in de plank gaat. Deze staaf draait u in de plank, waarna u de plank gemakkelijk aan de plaat in de muur haakt. Hoeveel sets u nodig heeft, is afhankelijk van de plank en het gewicht dat op de plank komt. In de basis heeft u altijd 2 van deze plankdragers nodig om een plank op te hangen aan de muur.

Montage blinde plankdrager

De montage van een blinde plankdrager begint bij de positie bepalen; waar komt deze aan de muur te hangen. Nadat u dit heeft bepaald, kunt u de muurplaat gebruiken om boorgaten af te tekenen op uw muur. Deze boort u met behulp van betonboren (bij een stenen muur) of hardhoutboren (bij houten wand). Vervolgens brengt u de pluggen aan in de muur, op de plaats waar u zojuist geboord heeft. Daarna schroeft u de wandplaat aan de muur. Dan gaat u verder met de plank. In de plank moet op meerder plaatsen een gat gemaakt worden om de plankdragers in aan te brengen. Dit gat heeft maximaal dezelfde breedte als de staaf die in de plank komt. Deze staven draait u vervolgens strak in de gaten, waarna de plank klaar is om aan de muur te hangen. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is de plank aan de muur te haken. Nu heeft u een plank aan de muur zonder zichtbaar draagmateriaal. 

 

Blinde plankdragers

Voorbeeld van planken bevestigd met blinde plankdragers

Producten die passen bij deze blog