CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Hoe behandel je een blokhut of tuinhuis met beits? 20 okt

Hoe behandel je een blokhut of tuinhuis met beits?

Terug naar overzicht

Het is ontzettend belangrijk om uw hout goed te verzorgen. Zo kunt u namelijk uw hout beschermen. Door de juiste onderhoudsmiddelen toe te passen op uw hout kan de levensduur met vele jaren worden verlengd. Ook zorgt u er voor dat het hout mooi blijft. Vrijwel alle soorten beits zijn waterafstotend en weren Uv-stralingen. Dit voorkomt dat uw hout gaat rotten, verkleuren of ten prooi valt van schimmels. Zeker bij het bouwen van een blokhut wilt u deze gevaren kunnen weren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te doen. 

Blokhut beitsen

In grote lijnen heeft u twee opties. De eerste optie is impregneren. Impregneren kost echter veel tijd en levert weinig op. Impregnatie beschermt namelijk voornamelijk tegen schimmels en algen. Dit is natuurlijk belangrijk, maar minstens zo belangrijk is bescherming tegen weersinvloeden. Daarom adviseren wij altijd om voor optie twee te gaan: beitsen/verven. 

Er bestaan blokhutten die al geverfd of gebeitst geleverd worden. Dit is echter relatief duur, maar het bespaart natuurlijk wel tijd. Heeft u een blokhut aangeschaft die nog niet geverfd of gebeitst is? Dan doet u dit gemakkelijk zelf. U beschermt met het verven en beitsen het hout tegen alle eerder genoemde gevaren. 

Er zijn twee soorten tuinhuis beits voor uw blokhut verkrijgbaar. Wij onderscheiden bij wovar deze beitsen namelijk in 2 groepen: dekkende tuinhuis beitsen en niet dekkende beitsen, ook wel transparante tuinhuis beitsen

Beits gebruiken

U begint dus altijd met een basislaag. Deze basislagen zijn meestal transparant met een bepaalde kleur. Denk aan eiken, kastanje, zilvergrijs, Zweeds rood en dennengroen. Wij adviseren altijd om de beits aan te brengen nog voor dat u uw blokhut of tuinhuis gaat monteren. Zo kunt u namelijk het hout aan alle kanten goed insmeren met de beits. Dit voorkomt dat er toch nog water in het hout trekt via onbehandelde oppervlakten. Dit water kan vervolgens zorgen voor rot, scheuren en barsten in uw hout. Roer voor het beitsen het blik goed door zodat alle pigmenten van de bodem komen. Breng de beits aan met een kwast, blokkwast of vachtroller.

Donkere beits toplaag van Beitz op tuinhuis

Laat voor het monteren het hout goed drogen. Let erop dat u niet onnodig dik smeert. Dit voorkomt ten eerste hoge verbruikskosten en ten tweede voorkomt u problemen bij montage. Na het aanbrengen van de basislaag, kunt u er voor kiezen om uw blokhut af te lakken met een toplaag. Wij adviseren om dit altijd te doen. Door een toplaag te gebruiken beschermt u namelijk uw hout maximaal, tegelijkertijd geeft u uw blokhut een geweldig mooie kleur die niet verloren gaat en niet afbladdert. Het aflakken kan zowel voor als na montage gedaan worden. Veel mensen kiezen er voor om de toplaag pas na montage aan te brengen, dit is namelijk makkelijker en scheelt veel tijd. 

Tips voor beitsen

  • Smeer nooit onnodig dik!
  • Breng 2 of drie dunne laagjes aan in plaats van 1 dikkere!
  • Herhaal de bovenste laag elke 3 á 4 jaar. 
  • Laat planken nooit drogen in de volle zon!

U kunt er dus voor kiezen om enkel te beitsen (basislaag) of om af te werken met een dekkende verf. Wij adviseren altijd het laatste. Toch is het een kwestie van smaak en voorkeur waar u voor kiest. U vindt beits en verf van absolute topkwaliteit op onze website. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.  

Onze favoriete keuze voor blokhut en tuinhuis beits

Voor het beitsen van tuinhuizen en blokhutten, wil men toch graag net even extra goede en langdurige bescherming aanbieden. Daarom wordt er voor een blokhut vaak niet gekozen voor de meest standaard beitsen, wat overigens wel kan! Populair en mooi bij blokhutten en tuinhuizen beitsen, is het gebruik van een zijdeglans of hoogglans beits. Onze voorkeur heeft een zijdeglans. Dit geeft het mooiste effect op uw tuinhuis. Wij verkopen speciale blokhut en tuinhuis beits zijdeglans in 10 verschillende kleuren. Dit is dezelfde kwaliteit als bekende varianten zoasls de Koopmans Perkoleum, echter is de prijs lager! Dit komt omdat wij het merk Beitz zelf hebben ontwikkeld. Beitz blokhut en tuinhuis beits is verkrijgbaar in 5 transparante kleuren én 5 dekkende kleuren! U vindt deze kleuren door hieronder op de soorten te klikken.

Producten die passen bij deze blog