CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
 • Op werkdagen besteld, in 1-2 dagen in huis!
 • 30 dagen recht op retour
 • Veilig achteraf betalen
 • Gratis bezorging vanaf 79 euro
besparen-energierekening 03 okt

Stijgende energieprijzen - Zo bespaart u op uw energierekening!

EnergiebesparingTochtstripsIsolatieDuurzaam
Terug naar overzicht

Met de forse stijgingen van energieprijzen is het nog nooit zo belangrijk geweest om uw woning goed te isoleren. Wist u dat het isoleren van uw huis helemaal niet veel moeite hoeft te kosten? In deze blog leggen wij uit wat u kunt doen om flink te besparen op uw energierekening zonder daar een flinke investering voor te hoeven doen.

1. Warmteverlies tegengaan

Een huis heeft ontzettend veel kleine kiertjes en gaatjes waar jaarlijks veel hitte verloren gaat. De materiaalkosten om deze kiertjes te dichten betaalt u slechts een keer, daarna heeft u hier lange tijd profijt van. Wanneer alle gaten en kiertjes in uw huis dicht zijn gemaakt dan kunt u de thermostaat een graadje omlaag zetten terwijl uw huis dus warmer aanvoelt! In Nederland neemt de verwarming gemiddeld 76% van het totale energieverbruik voor haar rekening. Gemiddeld gaat in een particulier huishouden zo’n 15% van het energieverbruik verloren aan slecht geïsoleerde deuren en ramen, hier kunt u dus mooi op besparen!

2. Ramen en deuren isoleren

Om te besparen op uw energierekening moet u er voor zorgen dat u zoveel mogelijk warmte in huis houdt, dan hoeft u de verwarming minder vaak aan te zetten. Voordat u aan de slag gaat met het isoleren van uw ramen en deuren is het verstandig om eerst uit te zoeken waar de meeste warmte verloren gaat. 

 • Woont u in een oude woning? Dan bestaat de kans dat uw woning is voorzien van oude, slecht geïsoleerde kozijnen met enkelvoudig glas. Hier valt dan nog veel winst te behalen, deze ramen hebben namelijk een zeer lage isolatiewaarde.
 • Hoort u veel geluid van buiten? Dit is ook een indicatie van slecht geïsoleerde ramen en/of deuren.
 • Voelt u een of meerdere tochtplekken in huis? Deze tochtplekken kunt u het beste direct aanpakken. Door deze plekken blijft er continu koude lucht naar binnenstromen die weer verwarmd moet worden, dat kost veel extra energie!
 • Weet u niet zeker of uw woning goed is geïsoleerd? Door een infraroodfoto te laten maken kunt u duidelijk in kaart brengen waar de meeste warmte verloren gaat. Meten is weten!

 

To show how to create blog post

3. Tocht tegengaan

Wanneer u heeft vastgesteld waar de meeste warmte verloren gaat in uw woning is het tijd om een gepaste oplossing toe te passen. Gaat er warmte verloren door de brievenbus? Dan is het een goed idee om een tochtklep of deurborstel te plaatsen, dit is een simpele maar effectieve manier om tocht door de brievenbus tegen te gaan. Sluit uw deur niet goed of zit er een kiertje aan de onderkant? Maak dan gebruik van tochtstrips. Tochtstrips zijn een goedkope maar zeer effectieve oplossing voor tochtplekken, Wovar heeft veel verschillende soorten tochtstrips in diverse maten. Door gebruik te maken van tochtstrips kunt u volgens experts honderden euro’s per jaar besparen, tochtstrips verdienen zichzelf dus dubbel en dwars terug!

Het plaatsen van tochtstrips is eenvoudig en kost weinig moeite. Hieronder volgt een beknopt stappenplan:

 1.  Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is, dit is belangrijk voor een goede bevestiging.
 2. Laat de ondergrond eerst goed drogen, het heeft geen zin om de (zelfklevende) tochtband aan te brengen op een vochtige ondergrond. De strip zal in dat geval niet goed vast blijven zitten.
 3. Verwijder het laagje beschermfolie, plaats de tochtstrip op de gewenste plek en druk deze vervolgens goed aan. 

4. Warmteverlies voorkomen met radiatorfolie

Om ervoor te zorgen dat de warmte zo lang mogelijk in uw woning of kantoor blijft, gebruikt u radiatorfolie. Het reflecterende folie zorgt ervoor dat warmte niet verloren zal gaan via de muur. In plaats van dat de warmte verloren gaat via de buitenmuur, wordt het teruggereflecteerd naar de radiator. Dit resulteert in een vermindering van energieverbruik en dus bespaart u flink op uw energierekening! Het folie is eenvoudig zelf te bevestigen met een paar magneetjes aan de achterkant van de radiator. Wilt u meer weten over hoe u dit het beste aan kan pakken? Lees dan onze blog over het plaatsen van radiatorfolie, hier vindt u een compleet en concreet stappenplan voor het correct plaatsen van uw radiatorfolie!

5. Dring aan op deurdrangers

De meest eenvoudige maatregel tegen warmteverlies is het bewust omgaan met warmte. Door een deur op een kiertje of open te laten staan gaat er veel warmte verloren, dat is natuurlijk zonde! Het plaatsen van een deurdranger is een simpele maar zeer effectieve maatregel tegen dit onnodige warmteverlies. Wilt u weten hoe u een deurdranger eenvoudig monteert? Lees alles over het monteren van deurdrangers in deze blog over het monteren van deurdrangers. 

To show how to create blog post

6. Kozijnen en ramen vervangen

Woont u in een oud huis (met kozijnen van vóór 1995) en wilt u uw woning een stuk beter isoleren? Dan is het tijd om uw kozijnen te vervangen. Het vervangen van uw kozijnen is natuurlijk niet goedkoop en zal tijd kosten, maar zal op de lange termijn zeer rendabel zijn. Hieronder is een kort overzichtje van de voordelen:

 • Jaarlijks kunt u hiermee ruim 30% besparen op uw energierekening!
 • Comfortabeler wonen zonder tocht
 • Minder geluidsoverlast door nieuwe kozijnen en ramen
 • De waarde van uw huis neemt toe
 • De kosten van dit project zijn eenmalig en betalen zichzelf met de huidige energieprijzen binnen een enkele jaren al terug!

To show how to create blog post

Met de huidige stijging van energieprijzen is de terugverdientijd van verduurzaming tot wel drie keer verkort, dit is dus het perfecte moment om te hier iets mee te doen!

Wat is uw gouden tip voor het besparen van energie? Wij horen graag al uw bespaartips via [email protected]

Producten die passen bij deze blog