CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Plankdrager industrieel - Tijdloos stijlvol 29 apr

Plankdrager industrieel - Tijdloos stijlvol

Terug naar overzicht

De industriële look blijft toch echt een blijvertje als het aankomt op woontrends. De industriële look is tijdloos en staat goed in eigenlijk elk interieur. Of we het nu over een woonkamer of slaapkamer hebben, met plankdragers industrieel misstaan nergens. Het verschil met normale plankdragers zit hem vaak in de vormgeving en materiaalkeuze. Industriële plankdragers zijn vaak wat lomper vormgegeven, met brede stroken metaal. Verder is het metaal vaak voorzien van een donkergrijze of zwarte kleur, wat grof oogt. 

Boekenplank

Plankdragers worden van oudsher voornamelijk gebruikt als een ondersteuning voor boekenplanken. Tegenwoordig worden deze echter voor allerlei verschillende dingen gebruikt. U plaatst gemakkelijk een plankje tegen de muur met behulp van de plankdrager industrieel. Op deze plank zet u verschillende, decoratieve, items om uw woning aan te kleden. Natuurlijk kunt u de industriële plankdragers nog steeds gebruiken voor zo'n ouderwetse boekenplank.

Decoratieplank

De plankdragers industrieel worden veel gebruikt voor een decoratieplank. Zo'n plank plaatst u op een prominente plaats in uw woon- of slaapkamer. Op deze plank zet u dan enkele accessoires of een bloempot. Dit kan met een minimalistische look, dus zo weinig mogelijk, maar ook door de plank te vullen met meerdere items. Een mooi voorbeeld is een hangplant of een glazen pot op deze decoratieplank. 

Benadruk sierstukken

Heeft u bepaalde items waar u trots op bent? Deze kunt u met een plank en plankdrager industrieel benadrukken. Deze sierstukken zet u los op een plank, waarna u op verschillende manieren extra aandacht kunt trekken. U kunt ervoor kiezen een lichtspot op de plank te richten. Op deze manier creëert u vooral in het donker een speciale look, welke de aandacht trekt naar de plank met uw sierstukken daarop. 
Een andere manier om sierstukken te benadrukken, is door de plank een speciale, contrasterende kleur te geven. Heeft u een zwarte of donkergrijze muur? Een witte plank zal er dan voor zorgen dat de aandacht sterk naar de plank wordt getrokken. Uw sierstukken zullen hierdoor sneller gezien worden. Omgekeerd kunt u een witte muur mooi aankleden met zwarte plankdragers industrieel, met daarop een zwarte plank. Voor de meer traditionele look, gebruikt u een ruw stuk houw of steigerhout. 

Montage

Gemakkelijk zelf een plankdrager monteren? Onze blog "Hoe monteer ik een plankdrager" neemt u stapsgewijs mee in de montage van een plankdrager. De werkwijze hiervoor is bij elke plankdrager in principe gelijk. Dit geldt dus ook voor plankdragers zwart metaal, plankdragers wit metaal, plankdragers zwaar verzinkt en leren plankdragers

Producten die bij deze blog passen