• Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
  • 100 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
  • Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!
Eenvoudig plantenbak in elkaar zetten - Zo doet u dat! 18 okt

Eenvoudig plantenbak in elkaar zetten - Zo doet u dat!

Terug naar overzicht

Bent u van plan een prachtige plantenbak te bestellen? Dan is het wel zo handig om te weten hoe u deze in elkaar zet! De plantenbakken van Wovar zijn kinderlijk eenvoudig om in elkaar te zetten, u heeft zelfs geen gereedschap nodig. U heeft alleen de bijgeleverde moersleutel nodig. Hieronder leggen we u aan de hand van enkele afbeeldingen uit hoe u de plantenbakken eenvoudig in elkaar zet. Dit kan gedaan worden door één persoon, maar is gemakkelijker met twee personen in het geval dat u voor een van de grotere plantenbakken heeft gekozen. Als u heeft gekozen voor een cortenstaal plantenbak dan moet u er rekening mee houden dat deze plantenbak afgeeft op andere materialen als deze hiermee in contact komen.

Wat heeft u allemaal nodig?

Plantenbak zwart 40x40x40 plat

Stap 1: Kijk nauwkeurig welk onderdeel de bodem is 

De plantenbak bestaat uit vijf onderdelen, een daarvan is de bodem, de overige vier zijn de zijkanten. Let op: de zijkanten hebben één zijde die bedoeld is als bovenkant, deze herkent u aan het vierkante gedeelte.

Stap 2 foto zwarte plantenbak

Stap 2: Bevestig een zijkant aan de bodem met twee bouten en moeren

Controleer nogmaals of u de juiste kant aan de bovenkant heeft, dit voorkomt latere frustraties.

Stap 3: Bevestig nog een zijkant en herhaal deze stap totdat alle zijkanten zijn bevestigd

Stap 4 foto zwarte plantenbak

En uiteraard het resultaat!

Resultaat zwarte plantenbak

Uw (cortenstaal) plantenbak is nu compleet! We raden u aan om 1/3e deel van de plantenbak te vullen met hydrokorrels om de afwatering te bevorderen. De rest van de bak kunt u vullen met universele potgrond. Dankzij de bodem met gat hoeft u overigens geen anti-worteldoek te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plantenbak op een stevige ondergrond komt te staan, dit voorkomt verzakking.

Producten die passen bij deze blog