CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
beste-zwarte-beits 15 jan

Wat is de beste zwarte beits?

Terug naar overzicht

Wilt u uw hout in de tuin graag zwart verven? Dan heeft u de keuze uit ontzettend veel beitsen. Wij helpen u met het maken van een keuze. Waar moet u op letten en wat is belangrijk bij het kopen van een zwarte beits? Dit is vooral afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren: wat vindt u mooi en wat vindt u belangrijk? Want niet elke beits is hetzelfde. 

Transparant vs dekkend

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of u een dekkende zwarte beits wilt of een transparante. Bij een transparante zwarte beits (of olie) kleurt het hout wel zwart maar blijft de structuur van het hout goed zichtbaar. Bij een dekkende beits gaat deze structuur verloren. Dit betekent wel dat het hout echt zwart wordt. Vaak kiezen mensen voor deze laatste optie. Bij een dekkende zwarte beits kunt u kiezen uit drie verschillende glansgraden.

To show how to create blog post

Mat, zijdeglans of hoogglans

Wanneer u kiest voor een dekkende beits kunt u kiezen uit drie verschillende glansgraden. Dit betreft mat, zijdeglans en hoogglans. Wanneer u liever een mattere afwerking wilt, kiest u voor mat. Voor een kleine glans gaat u voor zijdeglans. Zijdeglans is doorgaans het populairste. Tenslotte is er ook nog hoogglans. Dit spreekt voor zich en is de meest glanzende variant. Welke u kiest is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Bent u op zoek naar een zijdeglanzende zwarte beits? Dan is onze favoriete keuze de Blokhuten en tuinhuis beits van Beitz in de kleur zwart. Uiteraard bij ons verkrijgbaar!

Soorten beits

U kunt uw tuinhout behandelen met verschillende soorten tuinbeits. Zo bestaan er de reguliere beitsen die vrij universeel inzetbaar zijn. Echter zijn er speciale beitsen voor bepaalde klussen. Zo bestaat er speciale beits voor gevelbekleding of schuttingen. U kunt het hout ook behandelen met bielzen zwart van bijvoorbeeld het merk Koopmans. Daarnaast zijn er ook verschillende merken met een teerverf. Tenslotte kunt u ook kiezen voor behandeling met een zwarte olie. Deze afwerking is zoals gezegd dan transparant. Nadeel van olie is de bescherming die minder sterk is en minder lang meegaat. 

To show how to create blog post

Wel filmvormend of niet filmvormend?

Filmvorming is niets anders dan een laagje verf dat over het hout wordt aangebracht. Niet filmvormende beits trekt in het hout en brengt dus geen afgesloten laag aan. Dit is voor sommige houtsoorten belangrijk omdat zij nog wel eens willen gaan zweten. Daarnaast is een belangrijk verschil dat filmvormende beitsen doorgaans meer bescherming bieden tegen vocht. Waar u voor kiest, kunt u met name af laten hangen van persoonlijke smaak. Bij niet-filmvormende beitsen is het namelijk zo dat de structuur van het hout beter zichtbaar blijft. Dit vinden veel mensen mooi vanwege de natuurlijke uitstraling. Er bestaan ook Semi-filmvormende beitsen. Deze zorgen voor een lichte filmvorming. Bij deze beitsen blijft de structuur nog redelijk zichtbaar. Vaak afhankelijk van de dikte van aanbrengen.

Onze favorieten (Alle artikelen vindt u ook onderaan de pagina)

De grote hamvraag is natuurlijk, wat is de beste zwarte beits? Na uitgebreid testen is onze conclusie:

1. Norvo -  superdekkende, zwarte beits.

Wanneer u ons vraagt om de beste beits, dan zullen wij altijd de zwarte superdekkende tuinbeits van Norvo aanbieden. Deze is het makkelijkste aan te brengen en geeft de hoogste bescherming. De beits kan in sommige gevallen tot wel 10 jaar meegaan zonder aan vervanging toe te zijn en is in één keer dekkend. Dit betekent dat u niet meerdere lagen hoeft aan te brengen.

To show how to create blog post

 

 

Sinds de zomer van 2021 is de samenstelling van dit product aangepast. Hierdoor is de zwart tint net weer een tikkeltje anders dan voor die tijd. Houdt hier dus wel rekening mee bij herhaal bestellingen! Het nieuwe recept is beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee!

2. Teknos Drywood Woodstain VV - Zwart

Nog iets hogere kwaliteit dan onze 'Beitz' beits, is de woodstain vv van Teknos Drywood. Deze beits is ontzettend makkelijk in gebruik en wordt vooral gebruikt in de professionele bouw. De kans is groot dat uw lokale school, gemeentehuis of kantoorpand met houten gevelbekleding behandeld is met deze beits. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo ook in het zwart. U kunt dan kiezen uit Ebony zwart en RAL9005. Deze vindt u allebei onderaan deze pagina. 

To show how to create blog post

3. Böhme - Boerenbeits

Boerenbeits is een zijdematte beits met een robuuste uitstraling. Vooral populair omdat het overal op te gebruiken is. Op oude lagen en op onbehandeld hout. Bij nieuw hout adviseren wij altijd om twee laagjes aan te brengen. Een ander voordeel van deze beits is, dat het relatief goedkoop is! Dit maakt het dan ook een zeer populaire keuze! Verkrijgbaar in blik van 2,5 liter of 1 Liter.

In onze webshop vindt u echter nog meer soorten zwarte beits. U kunt overigens ook kiezen voor bielzenzwart of bijvoorbeeld teer! 

To show how to create blog post

Waarom kiezen voor zwarte beits?

De belangrijkste reden in onze ogen om te kiezen voor zwarte beits, is omdat u deze kleur mooi vindt op de te verven plek. Het zwart maken van hout heeft natuurlijk als voornaamste functie, dat het een bepaalde uitstraling geeft. De kleur zwart wordt echt steeds populairder zien wij in Nederland maar ook in België en bijvoorbeeld Duitsland waar wij de beitsen veel verkopen. Een bijkomend voordeel van zwarte beits, is dat de kleur relatief lang mooi blijft zonder dat er onderhoud nodig is. Bij lichtere kleuren gebeurt dit doorgaans al veel sneller. Een klein nadeel van zwarte beits kan zijn, dat de kleur na verloop van tijd wat doffer wordt! 

Producten die passen bij deze blog