CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
welke-kit-waarvoor 24 jun

Welke kit waarvoor geschikt

Terug naar overzicht

Welke soort kit waarvoor gebruiken? Wanneer u wilt gaat kitten, wordt u overrompelt door het enorme aanbod in kitten en lijmen. Van siliconenkit tot acrylaatkit en nog veel meer, ook nog eens in verschillende kleuren. Welke variant is nu het meest geschikt voor uw klus? In deze blog behandelen wij de soorten kit en de toepassing van deze soorten kit. Op deze manier weet u altijd welke kit het beste bij uw klus gebruikt kan worden. 

Welke kit voor de badkamer?

Voor de badkamer is in de meest gebruikte kit een sanitairkit. Deze kit is op basis van een siliconenkit, maar is extra elastisch. Deze kit is erg goed voor vochtige ruimtes. Dit komt doordat deze kit een hoge weerstand tegen schimmel heeft. Deze kit wordt dus veel gebruikt voor een toilet, wasbak, badkamer of douchecabine. Wanneer de kit in de voeg zit, kunt u deze gladstrijken met een hard voorwerp (of uw vinger). Het is niet zo dat andere kitsoorten absoluut niet gebruikt kunnen worden, maar in deze vochtige omgevingen is het belangrijk om een kit met schimmelwerende werking te gebruiken. Normale kit gaat vrij snel schimmelen in een vochtige omgeving. 

Welke kit voor de keuken?

Kitten in de keuken doet u met een acrylkit of siliconenkit. Welke van de beide kitsoorten het meest geschikt is, ligt aan het materiaal dat u wilt kitten. Voor glas, tegels en andere niet-poreuze materialen, maakt u gebruik van siliconenkit. Voor andere materialen kunt u het beste gebruik maken van acrylkit. Uw keuken in meestal een stuk minder vochtig, waardoor u minder snel met schimmel te maken zult krijgen. Om deze reden hoeft u hier geen sanitairkit te gebruiken. Beide kitsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, grijs en transparant. Acrylaatkit is daarnaast erg goed overschilderbaar (mits uitgehard). Het meest gebruikelijk in de keuken is een siliconenkit of sanitairkit, afhankelijk van de vochtigheid.

Welke kit voor kozijnen en glas?

Voor kozijnen en ander beglazingswerk is speciale beglazingskit verkrijgbaar. Deze kit heeft een schimmelwerende werking, maar ook een bescherming tegen temperatuurschommelingen. Beglazingskit staat ook wel bekend als glaskit, omdat het vaak op plekken gebruikt wordt waar glas bij komt kijken. Voor kozijnen kunt u ook gebruik maken van acrylaatkit. Acrylkit is namelijk overschilderbaar, zodat u deze kitrand dezelfde kleur kunt geven als uw kozijn. Daarnaast is een regenvaste acrylaatkit mogelijk, zodat u deze ook aan de buitenzijde kunt toepassen. Om de holle ruimtes rond uw kozijn op te vullen, kunt u gebruik maken van purschuim. Ook wanneer u andere holle ruimtes wilt opvullen kunt u dit snel opvullen met pur. Het voordeel van pur, is dat het een isolerende werking heeft. 

Welke kit voor bouwmaterialen?

Voor bouwprojecten waarbij u plinten, hout beton of andere bouwmaterialen wilt vastmaken, maakt u gebruik van een montagekit. Hiervoor kunt u erg goed gebruik maken van de Wovar high tack kit. Deze kit is enorm sterk en kan veel verschillende bouwmaterialen verlijmen en vastkitten. Deze montagekit hard snel uit, waardoor u niet lang hoeft te wachten. Voor het verlijmen van steen en cement kunt u ook kiezen voor de krachtige cementkit. Deze is speciaal gemaakt voor gesteenten. 

Kit kopen

Nu u weet welke soort kit het meest geschikt is voor uw klus, kunt u deze gaan bestellen. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina met lijmen en kitten. Gaat u aan de slag met EPDM? Neem dan een kijkje bij onze pagina met EPDM lijm

Let op! Nagenoeg iedere siliconen/acrylaat kit (of variatie hierop) zal na verloop van tijd uitdrogen of schimmelvorming vertonen. Het is daarom belangrijk om de kit periodiek te beoordelen. Ziet u de kit vervormen of beginnende schimmelvorming? Dan wordt het tijd om de kitrand te vervangen. Hiermee zorgt u voor een optimale werking van de kitrand. Ook geeft dit de mooiste afwerking. 

Producten die passen bij deze blog