CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
ladegeleiders 31 mei

Ladegeleiders - Welke ladegeleiders heb ik nodig?

Terug naar overzicht

Wij krijgen vaak de vraag van onze klanten: Welke Ladegeleiders heb ik nodig? Aangezien het complete aanbod van ons keukenbeslag hierin heel divers is, leggen wij u graag in onderstaande blog uit welke geleider de beste keuze is voor uw lade. Voor een omgeving waarin veel vuil, vet en stof aanwezig is, worden de rolgeleiders aangeraden. Wanneer dit vuil in combinatie met het vet in aanraking komen met de kogellagers, zal dit de werking flink belemmeren. Rolgeleiders hebben hier een stuk minder last van door het hoogwaardige, kunststof wieltje. Voor standaard interieur toepassingen zoals een keuken óf dressoirkast zijn onze kogelladerails de perfecte keuze. Wij behandelen in deze blog de ladegeleiders met rollagers én kogellagers, hierin zit namelijk het grootste verschil tussen de varianten. 

Rolgeleiders

Ladegeleiders met rollagers worden ook wel rolgeleiders genoemd en zijn de meest simpele varianten op de markt. Aangezien de rolgeleiders bestaan uit twee verschillende onderdelen, is de montage bovendien vrij eenvoudig. De verschillende onderdelen van dergelijke ladegeleiders zijn eenvoudig onder te verdelen in een gedeelte welke in het kastje gemonteerd moet worden én een gedeelte die op de lade zelf gemonteerd wordt. Door de lade nu in de kast te brengen zal het wieltje zorgen voor een soepele opening en sluiting van de lade. Optioneel op de rolgeleiders zijn onze unieke softclose modules, deze sets zijn eenvoudig toe te voegen aan elk model rol-ladegeleider en zorgen voor een elegante sluiting van uw keukenlade. Zorg voordat u ladegeleiders monteert altijd voor een waterpas basis, uw keuken stelt u perfect tot op de millimeter nauwkeurig waterpas met onze stelpoten.

To show how to create blog post

Ladegeleider met rollager

Rol-ladegeleiders hebben in tegenstelling tot de kogelgeleiders nog ietwat speling op de twee verschillende delen zitten. Deze speling wordt weliswaar opgevangen door het wieltje, maar is wel kenmerkend voor dergelijke ladegeleiders. De draagkracht van de lageleiders met rollagers is zo’n 25 kg per set van 2 stuks. Dit heeft de ladegeleider te danken aan zijn sterke stalen basis, het wieltje is voorzien van een kunststof loopvlak om te zorgen dat het geluid wordt gereduceerd. Het nadeel van de laderails met rolgeleider is het uittrekverlies die de geleiders met zich meebrengen. Dit verlies is het gedeelte van de lade dat niet volledig uit het kastje zal komen. Het uittrekverlies wordt veroorzaakt door de constructie van de wielgeleider. Totaal zal het uittrekverlies van de rolgeleiders zo’n 20% van de totale lengte van de ladegeleider zijn. 

Tip: Heeft u naast de rolgeleiders ook scharnieren voor keukenkastjes nodig? Bekijk dan zeker onze categorie keukenkast scharnieren voor een volledig ons complete aanbod!

Kogelladegeleiders

Zoekt u toch een meer stevig en solide ladegeleider? Dan zijn onze ladegeleiders met kogellagers een perfecte keuze! Onze kogelgelagerde ladegeleiders zijn allemaal volledig uittrekbaar waardoor er dus geen uittrekverlies meer is, uw lade zal dus volledig uit de kast komen. De kogelgeleiders kennen wij weer in verschillende modellen, zo vindt u standaard kogelladegeleiders, ladegeleiders die voorzien zijn van een ingebouwd soft-close systeem én hypermoderne push-to-open ladegeleiders. Zo is er voor elk meubel, keuken óf werkbank wel een geschikt model. Onze kogelgeleiders voor lades hebben een minimale speling en zijn gemaakt van oerdegelijk en sterk metaal. Hierdoor kenmerken de laderails met kogellagers zich met een zeer lange levensduur wat uitermate goed geschikt is voor intensief gebruik. Denk hierbij vooral aan keukenlades en lades van een buffetkast.

To show how to create blog post

Laderails met kogellagers

Naast dat de kogelladegeleiders dus volledig uittrekbaar zijn zonder zogenaamd “uittrekverlies”, is ook het draagvermogen van dergelijke ladegeleiders vele malen hoger dan de standaard rolgeleiders. Het draagvermogen waar de kogelgeleiders over beschikken is maar liefst 40 kg. Hierdoor zijn zelf de zwaarste keukengerei geen enkel probleem voor deze krachtige laderails.  Deze telescoopgeleiders, zoals deze variant ladegeleiders ook wel worden genoemd, zijn allemaal bedoeld voor een zijwandmontage. Uiteraard zijn er ook varianten verkrijgbaar die op de bodem van het kastje worden gemonteerd. Hierbij spreken we van ladegeleiders bodemmontage. Alle verschillende modellen laderails met kogellager zijn verkrijgbaar in diverse lengte maten.

Kogelgeleiders monteren

Om de montage eenvoudig te maken zijn de ladegeleiders met kogellagers voorzien van een speciaal systeem. Door een lipje om te buigen zijn de ladegeleiders namelijk deels te demonteren waardoor er eenvoudig een gedeelte voor in het kastje ontstaat én een gedeelte voor op de lade. Wanneer deze twee gedeeltes weer in elkaar zijn geschoven, zullen deze automatisch weer verankeren. Houdt hierbij rekening met het clipje dat u heeft omgebogen voor demontage, hiervandaan zult u een duidelijke click moeten horen wanneer de delen weer zijn samengevoegd. Overigens leveren wij geen schroeven mee voor de montage, deze dient u zelf mee te bestellen. Over het algemeen worden hiervoor korte voldraadschroeven gebruikt bijvoorbeeld 3.5 x 20 mm.

De juiste ladegeleider kopen

Uiteraard kijkt u niet alleen naar bovenstaande gegevens, maar ook naar de lengte van de lade én de maximale inbouwlengte die u kunt aanhouden. Bij Wovar maakt u eenvoudig gebruik van onze filters in de categorie ladegeleiders om tot de juiste keuze te komen. Ook voor het stylen van uw meubelen en keukens bent u bij ons aan het juiste adres, wij leveren ook hoogwaardige handgrepen, kastknoppen én overig meubelbeslag

Producten die passen bij deze blog