CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
anti-inbraak-tips-winter 21 nov

Anti-inbraak tips voor in de winter

Terug naar overzicht

In de wintermaanden, wanneer het eerder en vooral langer donker is, slaan inbrekers hun slag! De kans op inbraak wordt 1.5 á 2 keer groter in deze donkere periode van het jaar, omdat inbrekers simpelweg minder goed zichtbaar zijn in deze maanden. Vooral rondom kerst is er een piek in het aantal woninginbraken. Inbrekers gaan massaal op pad aangezien veel mensen de gezelligheid bij elkaar opzoeken. Huizen blijven op deze dagen onbemand achter waardoor het inbraakrisico stijgt. 

In deze donkere maanden wordt ons door verschillende instanties op het hart gedrukt om inbrekers geen vrij spel te geven. Goed voorbeeld hiervan is de tv reclame “Raam dicht, licht aan en deur op slot” welke we allemaal wel kennen.

Veiligheidsbeslag

Uiteraard kunt u met een paar simpele aanpassingen uw woning voor inbrekers minder verleidelijk maken:

De meest voorkomende manier van inbreken is door de kerntrekmethode. Hierbij wordt er op een hele simpele manier het cilinder in het slot afgebroken waardoor deuren binnen 30 seconden al open gaan! 

Gelukkig is hiervoor tegenwoordig speciaal deurbeslag met kerntrekbeveiliging verkrijgbaar. Met dit speciale deurbeslag kan deze manier van inbreken niet meer worden toegepast. Deurbeslag is eenvoudig te monteren, hierdoor wordt uw woning met een simpele ingreep een stuk veiliger! Wij leveren ons veiligheidsbeslag altijd met SKG*** keurmerk, dit keurmerk wordt enkel gegeven aan het beste en sterkste hang- en sluitwerk. Voor een optimale beveiliging raden wij overigens ook aan om uw veiligheidsbeslag met minimaal SKG** gekeurde cilindersloten te combineren.

Daarnaast is het een koud kunstje om via een raam die met een raamuitzetter open staat binnen te komen. Met een schroevendraaier kan de uitzetter eenvoudig worden gedemonteerd, waarna de weg naar binnen volledig open ligt. Dit is te voorkomen door anti-inbraakschroeven te gebruiken. Dit zijn schroeven die door de speciale kop, eenmaal vastgedraaid, niet meer te verwijderen zijn. Tevens kunt u er ook voor kiezen om raamsluitingen met een SKG* keurmerk te plaatsen. Deze raamsluiting zijn bestand tegen een standaard inbraakpoging.

Overige anti-inbraak tips

Los van uw woning voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk zijn er nog andere oplossingen mogelijk. Denk hierbij aan het aanbrengen van buitenverlichting met bewegingssensor bij uw deur. Ook is het aanlaten van verlichting binnen in huis een goede manier om inbrekers af te schrikken.

Met deze simpele ingrepen maakt u uw woning een flink stuk veiliger!

Producten die passen bij deze blog