CURRENT LOCALE nl-nl

  • Voor 23:59 besteld, levering binnen 1-2 dagen
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 59 euro
Het verschil tussen raveeldragers en balkdragers? 15 jul

Het verschil tussen raveeldragers en balkdragers?

RaveeldragersBalkdragersHet verschil tussen raveeldragers en balkdragersWanneer kiezen voor balkdragerWanneer kiezen voor raveeldrager
Terug naar overzicht

Wat moet ik nu kiezen? Ga ik voor een balkdrager, of kies ik toch voor raveeldragers? Hieronder leggen wij haarfijn uit wat de verschillen zijn tussen balkdragers en raveeldragers. Ook geven we enkele voorbeelden wanneer je voor welke balkhouder kiest. 

Het belangrijkste verschil tussen onze balkdragers en raveeldragers is het draagvermogen. De raveeldragers van Wovar zijn namelijk getetst op draagvermogen en beschikken over een CE-keurmerk. Dit maakt ze geschikt voor zwaar belastende constructies. Balkdragers daar in tegen zijn niet getest. De maximaal belastbare draagkracht van onze balkdragers is daarom ook niet bekend. Bij iedere raveeldrager van wovar staat op de productpagina in een handig tabel de maximale draagkracht weergegeven. Zie het voorbeeld hieronder:

To show how to create blog post

Bevestiging  met Nagels  met Schroeven
DR 1062 KG 3633 KG
DW 1468 KG 3603 KG
T 130 KG 2682 KG

Het draagvermogen weergegeven in de tabel geldt voor T-verbindingen hout naar hout. Voor bevestiging met schroeven wordt aangeraden minimaal schroeven van 4.0 mm dik te gebruiken*

Wanneer kies ik voor een balkdrager?

Het voordeel van een balkdrager ten opzichte van een raveeldrager is dat deze niet over zogenoemde zijflappen beschikt (zie afbeelding hiernaast). Dit maakt balkdragers een stuk smaller. Hierdoor is het mogelijk om een balk strak langs een wand of muur te monteren. Wovar levert balkdragers met lange lip en balkdragers zonder lip. Balkdragers met lip worden gebruikt als de muur nog gemetseld moet worden. De lange lip boven op de balkdrager dient dan mee gemetseld te worden in de muur. Wilt u balkdragers gebruiken maar heeft u al een bestaande wand of muur waar u een balk dwars op wilt bevestigen? Kies dan voor onze balkdragers zonder lip.

To show how to create blog post

Balkdragers en raveeldragers ook in de kleur zwart!

Naast de standaard raveeldragers en balkdragers van verzinkt staal, leveren wij ook balkhouders zwart uit eigen voorraad. Hierdoor lukt het ons om de gepoedercoate dragers razendsnel te leveren in heel Nederland en België!  

Bekijk voor meer informatie onze pagina balkdragers of raveeldragers. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij vinden het altijd leuk om te helpen!

Producten die passen bij deze blog