CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Alles over het monteren van vlonderschroeven. Welke vlonderschroef moet u kiezen? Vind hieronder tips over het vastschroeven van vlonderplanken met een prachtige afwerking! 07 feb

Hoe monteer je een vlonderschroef?

Hoe vlonderschroeven monterenWelke vlonderschroefWelke afstand tussen vlonderplankenVlonderschroeven voorborenVlonderschroeven verzinken
Terug naar overzicht

Alles over het monteren van vlonderschroeven. Welke vlonderschroef moet u kiezen? Vind hieronder tips over het vastschroeven van vlonderplanken met een prachtige afwerking!

Allereerst is het belangrijk om de juiste keuze te maken uit al die verschillende soorten vlonderschroeven die op de markt te koop zijn. Het beste advies wat u hierin gegeven kan worden is dat u nooit op vlonderschroeven moet bezuinigen. Een vlonder is namelijk al een investering op zich. De montage van uw vlonderplanken speelt een grote rol als het gaat om de levensduur van uw vlonder.

Welke vlonderschroeven moet ik kiezen?

Wij raden aan te kiezen voor vlonderschroeven van RVS 410 kwaliteit. Deze vlonderschroeven hebben geen moeite met het opvangen van de werking van hardhouten of naaldhouten vlonderplanken. Andere rvs soorten zijn hier niet voor geschikt. De kans is groot dat deze na enkele jaren breken.

Hoe monteer je een vlonderschroef?

De rvs 410 vlonderschroef van Wovar heeft een platverzonken kop met freesribben aan de onderkant. De freesribben verzinken in uw vlonderplank. Dit zorgt voor een mooie afwerking. Daarnaast beschikken de schroeven over een snijpunt wat voorboren in naaldhout overbodig maakt. De schacht ribben, ook wel een wokkel genoemd, boven het schroefdraad haalt de spanning van de schroef. Hierdoor blijft optimale kracht behouden!

Kies altijd voor een 5 mm dikke vlonderschroef afhankelijk van de dikte van uw vlonderplank bepaalt u de lengte van de schroef. Vermenigvuldig de dikte van uw vlonderplank met 2 en rond af naar boven. Bij een vlonderplank 25 mm dik, kiest u dus voor een vlonderschroef 5x50mm

Hoe monteer je een vlonderschroef?

Bij gladde houten vlonderplanken kunt u het beste gebruik maken van een verzinkboor 4.0 mm. Deze zorgt ervoor dat de vlonderschroeven prachtig in het hout verzinken. Slechts 3 seconden boren is al genoeg. Bij niet gladde vlonderplanken is dit overbodig. Bij hardhout dient u voor te boren met een hardhoutboor 3.5 mm dik. Dit haalt zo gezegd de druk van de ketel en versoepelt het draaiproces enorm. Ook voorkomt u hierdoor dat schroeven afbreken en bevordert dit de levensduur.

Extra voordelen bij de Wovar vlonderschroeven!

Een perfect passende Torx bit is essentieel voor het monteren van vlonderschroeven RVS 410. RVS 410 schroeven kunnen namelijk ligt oxideren als de schroefkop beschadigd. Dit voorkomt u bij het gebruik van perfect passende trox bits. Bij Wovar krijgt u bij iedere doos vlonderschroeven een gratis torx bit meegeleverd. 

Hoe monteer je een vlonderschroef?

Video: Vlonderschroeven monteren, hoe doe je dat?

Producten die passen bij deze blog