CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Op werkdagen besteld, in 1-2 dagen in huis!
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
interview-schroevenhandel-dagblad 02 jan

Interview met mijn schroevenhandel in Dagblad van het Noorden

Terug naar overzicht

Zijn docenten op de Hanzehogeschool keken hem meewarig aan toen hij zijn voorstel voor een minor deponeerde: een webshop beginnen in schroeven en ijzerwaren. Jesse Keizer (25) uit Koekange zette door.

Vandaag opent hij zijn uitgebreide zaak: 1100 vierkante meter in Groningen. Op zijn fietsje reed Jesse Keizer eind 2017 naar het bezorgpunt van Postnl. Hij weet het nog goed. ,,Ik was in september met de webshop begonnen. In november had ik de eerste bestelling. Die bracht ik op de fiets weg.’’ Het was de fysieke start van webshop Wovar.

Met het idee voor een webshop in schroeven, hengen, bouten en ijzerwaren was Keizer al jaren bezig. ,,Ik deed Commerciële economie aan de Hanzehogeschool. In het laatste jaar moest ik mijn minor doen.’’ Dat hij ondernemer zou worden, stond voor Keizer alvast. ,,En ik had ook een idee.’’ Dat idee was dus een webshop in schroeven. ,,Ik heb stage gelopen bij een handel in ijzerwaren in Meppel. Vond ik superleuk. De doelgroep is fijn om mee te werken, timmerlieden, zzp’ers in de bouw. Zelf ben ik niet zo handig, maar ik kan wel wat. Je merkt vaak dat mensen zelf dingen willen doen, maar niet goed weten hoe. Een vlonder maken? Dan gaan bij veel mensen alarmbellen af. Terwijl het met wat uitleg vaak best te doen is. Je kun vaak meer dan je denkt.’’

To show how to create blog post

Het is precies waar Keizer met Wovar op in wil spelen. ,,We zijn niet zo van ‘we verkopen schroeven online’. Nee, we willen heel duidelijk zeggen ‘dit is het product, dat kun je ermee doen, hier kun je het voor gebruiken’. Je moet geen troep verkopen, je moet duidelijk laten zien wat je verkoopt.’’

Een idee, waarvoor de docenten op de Hanzehogeschool niet direct warm liepen. ,,Andere studenten hadden van die wereld verbeterende ideeën. Prima natuurlijk, maar ik wilde schroeven verkopen. En ach, achteraf denk ik, ‘wisten die docenten veel’. Die dachten dat sommige dingen online niet te verkopen zijn.’’ Wel dus. Bij een pitch van zijn idee kwam Keizer Henk Jan Bijmolt van online houthandel Gadero tegen. Bijmolt zag de waarde. ,,Hij zei direct: interessant.’’ En hoe. Begin 2018 sprong Keizer in het diepe. Op mijn site beloofde ik toen‘ vandaag besteld, morgen in huis’. Een forse opgave voor een eenmanszaak.

To show how to create blog post

Voor de net afgestudeerde Keizer betekende het kiezelhard werken. Werkdagen van ’s ochtends (soms 6 uur, meestal 7 uur) tot ’s avonds 11 uur. ,,Ik was er op een gegeven moment zo zat van. Van dat orderpicken. En alles dat ik af moest zeggen. Zelfs naar de verjaardag van mijn oma in Koekange ging ik niet. Ik kon er de tijd niet voor vrij maken. Maar de concurrentie is moordend, ik wist dat ik er alles voor over moest hebben.’’ Keizer woonde nog in een studentenhuis, het verschil in leefstijl met zijn huisgenoten werd te groot. Hij ging bij zijn ouders in Koekange wonen, maar dat was zoveel reistijd, het was niet te doen gezien zijn werktijden. ,,Toen huurde ik een soort kantoorruimte. Daar sliep ik en douchte ik. Verder was ik toch alleen maar aan het werk.’’ Niet altijd even makkelijk. ,,Dan was je ’s avonds bezig en kreeg je twee bestellingen. Vroeg ik me wel eens af ‘heeft dit nut’? Ik heb toen wel geleerd dat ondernemen een zaak van de lange adem is. Het loopt niet meteen storm.’’ Maar storm zou het wel gaan lopen. Eind 2018 kon Keizer de bestellingen niet meer op de fiets naar Postnl brengen. Zelfs het Peugeotje 206 dat hij had gekocht werd te klein.

To show how to create blog post


Keizer heeft met Wovar een eigen merk. Op zijn site wil hij zo duidelijk mogelijk vertellen wat klanten met het product kunnen. Daarnaast neemt hij video’s op met uitleg. ,,En we willen net iets anders dan de gewone bouwmarkt. We kregen bijvoorbeeld veel vraag naar 12 bij 12 hoekverbindingen voor pergola’s, daar kunnen dikkere balken in. Die zijn haast nergens te koop. We zijn er naar op zoek gegaan en vonden een leverancier. Vervolgens moet je wel een risico nemen, want die leverancier maakt er niet vijf. Je moet groot inkopen. Toch waren we in een maand uitverkocht.’’ De groei zette verder door. Het kleine hoekje dat Keizer had in Groningen puilde uit. Het werd zo vol dat bestellingen soms niet te vinden waren. Zijn eenmanszaak groeide in anderhalf jaar naar een bedrijf met acht werknemers. Het werd tijd om groter te gaan. Deze week is Wovar gestart in een loods van 1100 vierkante meter aan de Emdenweg 3a in Groningen.

To show how to create blog post

Het beste compliment heeft hij gekregen van zijn ouders. ,,Die hebben me altijd gesteund. Ze vertelden me laatst wel eerlijk dat ze wel even hebben gefronst, toen ik vertelde dat ik een webshop in schroeven wilde beginnen. Maar dat zeiden ze toen niet, ze zeiden ‘hartstikke mooi’. Ze zijn nu heel blij voor me dat het goed gaat.’’

Lees ook het artikel op de website van het Dagblad van het Noorden: https://www.dvhn.nl/economie/Je-moet-geen-troep-verkopen-25193554.html.

Lees hier meer over Wovar en hier over bestellen op de webshop. Heeft u een tuin/bouw/klusbedrijf en regelmatig schroeven en ijzerwaar nodig? Maak dan een account aan voor extra mogelijkheden.