Bevestigt het, keer op keer!
Filters openklappen:
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht
Voor 21:30 besteld, bezorging binnen 1 dag in heel Nederland
Het A-merk voor o.a. 1001 schroeven en bouten
Maar liefst 100 dagen retourrecht

Wovar Gatenzaag voor metaal

U zoekt een gatenzaag voor metaal? Wovar levert gatzagen voor metaal in vele maten. Een gatenboor maakt gaten met een diameter van 14 tot wel 210 mm. U herkent een gatenzaag voor metaal aan de variabele positief geslepen tanden. De gatenzaag is geschikt voor staal en RVS! Het is ook mogelijk hout te zagen met deze gatzagen. Dit maakt onze bi-metalen gatzagen universeel. Echter raden wij aan in hout te zagen met onze gatenzaag TCT.

Gatenboren voor metaal zijn gemaakt van Bi-metaal en vervaardigd uit gereedschapsstaal. Dankzij de positief aangeslepen tanden trilt de zaag nauwelijks bij het zagen in metaal. Hierdoor heeft de Wovar gatenboor een langere levensduur. Gatzagen hebben een variabele vertanding 4/6 TPI. Dit staat voor 4 tot 6 tanden per inch. 

Tip: Gebruik wat snijolie om de levensduur van de gatenzaag te verlengen!

Gatenzaag metaal bestellen

Bestel gatenzaag voor metaal bij Wovar voor de laagste prijs. Snel een gatenboor nodig? Wovar levert gatzagen uit eigen voorraad vrijwel altijd de volgende dag bij u thuis. Bouwbedrijven, hoveniers en klusbedrijven profiteren van extra voordeel met een zakelijk account zoals korting.

Is een gatenzaag niet helemaal wat u zoekt? Bekijk al onze zaagbladen en doorslijpschijven. Hier vindt u onder andere reciprozaagjes, decoupeerzaagjes en diamantzaagbladen. Maar denk ook aan doorslijpschijven en schuurpapier

Veelgestelde vragen

Wat is een gatenzaag?

Met een gatenzaag kunt u grote gaten maken in verschillende materialen. In tegenstelling tot een normale boor, welke al het materiaal uit het gat verpulvert, zal een gatenzaag een ronde schijf achterlaten, met in het midden een gat. Gatenzagen kunnen bij vele klussen worden gebruikt. Bij Wovar kunt u verschillende groottes gatenzagen kopen, voor verschillende materialen.

Hoe werkt een gatenzaag?

Bij een gatenzaag is het handig om gebruik te maken van een boormachine met veiligheidsslipkoppeling, omdat een gatzaag op slag vast kan komen te zitten in het materiaal. Een accu boor-/schroefmachine kunt u in de maximale slipkoppelstand zetten. Het is ook belangrijk dat de zaag alleen roterend wordt gebruikt, dus zonder kloppen. Tijdens het boren zorgt de vooruitstekende centreerboor voor geleiding. Bij het boren is het van belang dat de tanden het oppervlak gelijktijdig raken. Bij Wovar bestelt u gatenzagen speciaal voor metaal, maar ook TCT gatenzagen, speciaal voor hout, kunststof en baksteen.

Welke gatenzaag gebruiken?

Bij Wovar kunt u gatenzagen speciaal voor metaal bestellen. Deze zagen kunt u eventueel ook voor hout gebruiken. Dit maakt de bi-metalen zaag dus universeel. Toch raden wij aan om bij hout gebruik te maken van onze TCT gatenzagen. Deze zijn ideaal voor hout, gips, kunststof en zachte steensoorten, zoals baksteen en tegels zagen.