CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 18:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro

Filters

Gronddoek

12 producten
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO
A-MERK VOOR AL UW SCHROEVEN, BOUTEN EN ANDERE IJZERWAREN
GOEDKOPER DAN BOUWMARKTEN
GRATIS BEZORGING VANAF 79 EURO

Gronddoek

Een stuk gronddoek is een uitkomst wanneer u een nette tuin wilt aanleggen. Met behulp van een gronddoek voorkomt u namelijk dat de wortels van planten, bomen en struiken zich verspreiden. De term gronddoek wordt voornamelijk gebruikt door professionals in de tuinbouw. In de volksmond spreekt men meestal van worteldoek. Met behulp van gronddoek kunt u een prachtig grindpad aanleggen. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken over onkruid. Door het doek zal dit nauwelijks voorkomen, omdat er geen tuinaarde is waarin onkruid kan groeien. Daarbij is het worteldoek UV-bestendig, dus laat het geen licht door. Ook omdat het gronddoek zo dik is, komen wortels onder het doek niet door het gronddoek heen. Naast een grindpad, kunt u ook uw bestrating naar een hoger niveau tillen. Denk ook aan een pad met houtsnippers of grote struiken/planten zoals bamboe.  

Wovar levert gronddoek in veel verschillende afmetingen, er zit dus altijd een geschikte variant tussen voor uw klus! Wilt u worteldoek per meter? Of toch liever een complete rol van 100 meter, voor een groot karwei? Bij Wovar bent u aan het juiste adres voor ál uw gronddoek.

Gronddoek tegen onkruid en wortels

Worteldoek beschermt u niet alleen tegen onkruid en wortels. Een worteldoek zorgt ervoor dat de druk bij uw bestrating beter verdeeld is. Door gronddoek te gebruiken heeft u dus langer plezier van een strak grindpad, bestrating of tuin. Uw bestrating blijft mooi egaal en zonder onkruid. Uw grindpad blijft gevuld met alleen grind, dus geen andere rommel. Gronddoek kunt u aanbrengen onder beplanting of bestrating. Waar nodig zet u het gronddoek vast met grondpennen of zelfs met schroeven. Dit laatste geldt voor grote plantenbakken. Bouw ook uw eigen plantenbak met ons frame voor zelfbouw plantenbak, opbergbox en kist. Deze vindt u terug onder onze pagina "hoekverbinders".

Door de manier waarop worteldoek is samengesteld, kan het gronddoek wél water doorlaten. Zo geniet u van de voordelen van dit doek, zonder grote plassen water. Als u gronddoek aanbrengt, is het belangrijk om voldoende overlap aan te houden. Zorg ervoor dat de stroken gronddoek zeker 20 cm overlap hebben. Op deze manier behoudt u een maximale werking van het gronddoek. 

Gronddoek bestellen

Gaat u ook aan de slag met gronddoek? Bij Wovar vindt u A-kwaliteit gronddoeken, tegen scherpe prijzen. Koop anti-worteldoek per meter of worteldoek op rol. Bent u hovenier of heeft u een klusbedrijf? Dan maakt u natuurlijk een zakelijk account op onze site. Op deze manier komt u in aanmerking voor aanvullende voordelen, zoals korting en een handig besteloverzicht.
Voor de grote klussen bestelt u ook gelijk afdekzeil wit of bouwfolie. Maak uw tuin compleet met onze borderrand en poort- & hekbeslag.