CURRENT LOCALE nl-nl

1
Winkelwagen
2
Uw gegevens
3
Bevestiging
4.68 uit 8724 reviews
  • Besteld voor 20:00, morgen in huis
  • 30 dagen recht op retour
  • Veilig achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf 79 euro
Houten paal in de grond 15 jul

Houten paal in de grond

Terug naar overzicht

Wanneer u zelf een schutting, overkapping of andere constructie met palen bouwt, is een stevige bevestiging erg belangrijk. De palen vormen de basis voor uw constructie, dus zullen veel gewicht dragen. Het is dus belangrijk om deze palen op de juiste manier, zo stevig mogelijk, in de grond te plaatsen. In deze blog nemen we enkele mogelijkheden met u door. Zo kunt u lange tijd genieten van uw constructie, zonder dat deze verwoest wordt wanneer harde wind komt opzetten.

Houten palen zijn verkrijgbaar in twee varianten; vierkante palen en ronde palen. De bevestiging voor beide palen is in principe gelijk. Het enige verschil is dat voor de beide soorten palen verschillende hulpstukken verkrijgbaar zijn, denk aan paalhouders. Paalhouders kunnen ook op uw stenen of betonen fundament geplaatst worden, wat betekent dat deze niet per se de grond in hoeven. Gaat u voor de sterkste bevestiging, dan raden we u aan de palen in de grond te verwerken. Hiervoor kunt u een grondboor gebruiken, deze vindt u bij ons tuingereedschap. Voor grote palen kunt u ook de ouderwetse schop gebruiken. De grondboor zal ronde gaten voor uw palen maken, waarna u de paal gemakkelijk in dit gat kunt plaatsen. Ook vierkante palen kunnen hiermee geplaatst worden. Dan is het echter wel zaak om de extra ruimte aan de zijkanten goed op te vullen met bijvoorbeeld ophoogzand. 

Palen verankeren met beton

Wanneer u een gat in de grond heeft gemaakt met een grondboor, kunt u het gat ook bijvullen met snelbeton. Hierdoor vormt een stevig blok om de basis van de paal, waardoor deze goed op zijn plaats blijft. Deze techniek wordt ook veel gebruikt samen met paalhouders gepunt. Het verschil is dat met deze paalhouders de palen boven de grond blijven, om houtrot tegen te gaan. Om houtrot tegen te gaan bij palen in de grond, kunt u deze paal behandelen. Daarnaast kunt u ook een beschermhoes om uw paal aanbrengen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld postsaver paalbeschermers gebruiken. Tip! Kies altijd voor een geïmpregneerde houten paal. Dit verlengt de levensduur van uw constructie aanzienlijk. 

Hoe diep houten palen in de grond?

Wanneer u een paal moet aanschaffen, zult u zich afvragen hoe lang deze paal moet zijn. De maatstaf voor houten palen in de grond, is circa een derde deel. Wanneer u een paal 180 cm boven de grond wilt, heeft u dus een paal van 270 nodig. Voordat u de paal gaat verankeren met beton, kunt u deze nog extra diep de grond inslaan. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze paalhamer. 

Gaat u naast een schutting, overkapping of hok ook een tuindeur of poort maken? Neem dan ook een kijkje bij onze hengen en duimen. Hiermee maakt u gemakkelijk uw eigen deur of poort, met prachtige uitstraling. Denk daarnaast ook aan mooie lamellen in uw tuin, met behulp van onze flex fence draaibare lamellen.

Palen in de grond behandelen

Wanneer u een paal in de grond plaatst, is het verstandig om de onderkant van de paal goed te behandelen. Zo voorkomt u dat het hout gaat rotten. Veel palen die zonder behandeling in de grond worden gestoken, krijgen hier namelijk last van. Wij hebben een uitgebreide blog geschreven waarin we uitleggen waarom het belangrijk is om uw palen in de grond te beschermen en vooral ook hoe u dit het beste kunt doen. Deze blog vindt u hier: Palen in de grond beschermen. Hier hebben we ook een aparte video over gemaakt, die ziet u hieronder: 

Producten die passen bij deze blog